Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z adminem na własnym serwerze.

Panda3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule.

Gdy sobie wchodzę na serwer daje sobie admina /auth [kod] a po wyjściu i ponownym wejściu admina nie mam. 
Da się to jakoś naprawić? Czy jest jakiś sposób na to ?  :D

Opublikowano

Tak ma być. Auth daje uprawnienia jednorazowo, żeby z jego poziomu stworzyć "stałego" administratora. Zaloguj się do gry, wpisz auth jeszcze raz i użyj komendy:

/user add nick_gracza haslo_logowania superadmin
Opublikowano

I tak nie masz nic zrobionego na tym serwerze, najprościej byłoby zrobić wszystko od nowa.

Jeśli chcesz kombinować, wejdź do gry i zarejestruj postać:

/register hasło
Zapisz i wyłącz serwer, pobierz jakiś program do edycji SQLite i edytuj tshock.sqlite ustawiając swojej postaci grupę superadmin zamiast default

Wpisz w konsoli to co podał Hinar.

W konsoli bez ukośników.
Opublikowano

I tak nie masz nic zrobionego na tym serwerze, najprościej byłoby zrobić wszystko od nowa.

Jeśli chcesz kombinować, wejdź do gry i zarejestruj postać:

/register hasło
Zapisz i wyłącz serwer, pobierz jakiś program do edycji SQLite i edytuj tshock.sqlite ustawiając swojej postaci grupę superadmin zamiast default

W konsoli bez ukośników.

Dzięki pobawiłem się, sprawdziłem wasze sposoby działa. Dzięki za pomoc można zamknąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...