Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie macie sposoby na zarobek, nudę i expa?

EricosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie sposoby na :
A ) Zarobek.
B ) Nudę.
C ) Nudę podczas expa.
Najbardziej liczę na odpowiedz C i A , gdyż exp mi się wydaje żmudny (szczególnie kiedy nie expie bo nie mam miecza.)

Można też tutaj napisać jak zacząć na nowej postaci. 

Za odpowiedzi można zgarnąć like.

PS. W regulaminie jest napisane że przedrostki nie obowiązują, ale nie pisze nic że nie można ich używać. mam nadzieję że kary za to nie poniosę.

Opublikowano

A) Zależy od poziomu postaci.

B) Rozmowy w M1, otwieranie sklepu, PvP, wojny gildii, atakowanie innych królestw, łowienie ryb, kopanie rud itd.

Powiem Ci, że mi się nigdy na PL'u nie nudziło, a sporo grałem, zawsze jest coś do roboty, byle nie grać w to samemu, bo można przed PC usnąć.

C) Tutaj to najlepiej otworzyć sobie clienta w niskiej rozdzielczości, tak żeby przynajmniej pół ekranu było wolne i odpalić sobie jakiś film w tle.

W tym wypadku wszystko w sumie zależy od twojej podzielności uwagi i potrzeby pilnowania poziomu HP.

Możesz sobie siedzieć z znajomymi na TS'ie i gadać, to też zawsze jakieś rozwiązanie, a jak wpadnie dobry temat to czas fajnie leci.

426681409786981247153.png

"Wszyscy Jeb**my Na Jednego Alfonsa

Któremu Dano Wdzięczne imię Rzeczypospolita Polska"

Opublikowano

A ) Ja tam kupuję wtedy podwójny drop i lecę na besty 21 lvlem, w 20 minut mam 3-4 fmsy. Jeśli mam troszkę hajsu to ulepszam te fajne na +9 i sprzedaje, jeśli nie mam to sprzedaje +0.

Jak mnie nie stać na dropa to biegam 77 lvlem na katakumby, w sumie to całkiem dobrze można tam kasę zarobić. Bodzie, księgi polimorfii, instr.oswajania konia i te inne takie duperele.

Ostatnio także zainteresowało mnie dt 7 piętro, bo ponoć fajny zarobek ale z doświadczenia własnego to nie wiem.

B ) W sumie to tak jak Dr.Joint napisał.  Ja najczęściej jak się nudzę to wybieram się na expa/pvp i z kimś piszę/rozmawiam. Jeśli gram sama, bo nikogo nie ma online to faktycznie troszkę lipa, bo nudno ;/

C ) Sama stosuję ten pomysł co Dr.Joint - okienko w małej rozdzielczości (korzystam z 1152x864) i włączam sobie serial. Wtedy łączysz przyjemność z nudnym expieniem :D Często też piszę z kimś podczas expa - czy to na skype, czy to na metku i wtedy fajnie się gra, do tego jeszcze muzyczka w tle i miodzio. Tak w sumie to ja robię mnóstwo rzeczy podczas expienia, gram też w grę na przeglądarce i przeglądam facebooka :)

Opublikowano

Tak z czystej ciekawości zapytam. Jak i gdzie wy expicie? Dawno nie grałem na plu ale trzeba odpalać skille (mam na myśli takie typu aura), kontrolować poty, jeśli ma się osobną postać do buffa to jeszcze nim trzeba działać, gdy się nie ma lura lub bota z pelerynkami to też przydałoby się zaczepiać te moby itp. Exp też mnie zawsze nudził ale nigdy nie mógłbym przy nim oglądać czegoś. 

Opublikowano

Hm... ja podexpiam aktualnie postacie w v1 do 20 lvla wpkiem 61, tak to expie w v2 moim bmem. Po prostu daje buffa, pije potki zielone i fioletowe i zbieram spot oglądając serial. Patrzę kątem oka na metka. U mnie to są 2 skille i cały spot nie żyje. Gorzej jak zarabiam w katakumbach, wtedy bardziej się skupiam na metku niż na oglądaniu, bo jak wezmę za dużo grupek to padam ale fakt faktem ,że dalej oglądam i mniej więcej wiem co się w serialu dzieje.

Opublikowano

Tak z czystej ciekawości zapytam. Jak i gdzie wy expicie? Dawno nie grałem na plu ale trzeba odpalać skille (mam na myśli takie typu aura), kontrolować poty, jeśli ma się osobną postać do buffa to jeszcze nim trzeba działać, gdy się nie ma lura lub bota z pelerynkami to też przydałoby się zaczepiać te moby itp. Exp też mnie zawsze nudził ale nigdy nie mógłbym przy nim oglądać czegoś. 

Obecnie PL się zmienił.

Mamy autopoty (Nie trzeba potować).

Pelerynek jest sporo (Nie trzeba zbierać grupek), tylko czekać, aż zrobią automatyczną działająca tak jak PD'ki...

Zakup wybonowanego EQ z dobrym defem to nie problem (Czas istnienia globala wytworzył mnóstwo takiego EQ).

Do tego dochodzą pety, kostiumy i wierzchowce.

Powiem Ci, że teraz wystarczy tylko trzymać spacje, ustawić sobie pelerynki na klawisz i od czasu do czasu zejść z wierzcha / konia, żeby sobie skille odpalić.

Bez problemu można coś oglądać grając fair, nie mówie już o hackach, bo można sobie nawet okienko Metina zminimalizować.

426681409786981247153.png

"Wszyscy Jeb**my Na Jednego Alfonsa

Któremu Dano Wdzięczne imię Rzeczypospolita Polska"

Opublikowano

Widzę że temat jest dość popularny. Jak byscie zarabiali od zera, nie mając nic? Bo ja mam zamiar zacząć od nowa, i chcę wbić 75 lvl ( to moje marzenie, nigdy nie udane).

Czy da sie inaczej zarobic niz metki w m2,łowienie czy kopanie? A co do tych autopot one są w IS tak?

Opublikowano

Metin 2 stal sie bardzo schematyczna gra.

Na poczatku robisz 2 postacie sure wp i szamana smok , bez zbednego gadania najlepiej kupic odrobine yang na start + rekawice zlodzieja z isu

Za troche yang kupujesz bron +9 i  jakies itemki +6.  W zaleznosci od tego czy chcesz grac z multihackiem czy bez. Kupujesz wiezchowca (najtanszego za yangi)

Klepiesz metki w m1 dobijajac lev. Potem idziesz na dzikusy i wbijasz 35 lev. Na tym lev troche odpoczywasz  robisz codziennie lev konny , czytasz ku na wp jak i na szamance. Dropisz kawalki klejnotu , drogie ku i kd, Kupujesz bron typu fms i mixujesz dobre srednie.  Jesli zrobisz bojowca i wymixujesz w miare srednie mozesz wbijac dalej lev najlepiej bijac metki w m2 az do zaprzestania dropu potem bijesz metki na dolinie. 

Jesli chodzi o nude podczas gdy to ja jak gralem to zgapilem troche z wallandera. Wlacz sobie film dokumentalny i sluchaj :) Ja expiac sporo sie dowiedzialem o Tesli , gangach narkotykach itp :)  Wtedy czas szybko leci i przyjemnie

u1lc.png
Opublikowano

Na nudę spoko jest włączyć sobie jakiś film czy to na tablecie czy cokolwiek. Jak masz dwa monitory to bajka. Możesz też znaleźć sobie jakąś gildię i rozmawiać z niby na ts czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Kazdy pisze o filmach (tablet , drugi monitor , TV) , ale moim sposobem na nude była muzyka ;). Ogolnie YT , słuchalem , spiewalem , czasem cos informacyjnego puszczalem. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jak się nudziłem zawsze lubiłem popisać z kimś, ogarnąć jakieś pojedynki lub wykorzystać czas i podropić sobie. Przy expie zawsze odpalałem sobie muzykę i jakoś szło. Chyba, że miałem dużo expa lub wolno leciał, to clienta przesuwałem na dół ekranu, blokowałem spację i odpalałem sobie film. 

Dobry sposób.  B)

denzel.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...