Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DL AwesomeDrop - Plugin na drop!

dekros123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra zabrałem się za poprawianie bugów i dodaje rzeczy tylko pytanko jak według was powinno wyglądać w cfg dodawania nowego dropu ?

Co ja tutaj robie...

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@dekros123

To co jest aktualnie jest ok i ja bym nic nie zmieniał.

Skoro poprawiasz bugi to mam dla ciebie error:

[17:22:11] [Server thread/ERROR]: Error occurred while enabling AwesomeDrop v1.1 FULL (Is it up to date?)
java.lang.NoSuchMethodError: com.gmail.desk1123.utilities.Configuration.onLoad()V
at com.gmail.desk1123.AwesomeDrop.onEnable(AwesomeDrop.java:67) ~[?:?]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) ~[craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:332) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:412) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:476) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:394) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:354) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:328) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:284) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:227) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:494) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]

Występuje na paperspigocie, a sam plugin nie działa poza tym ani jednego błędu. Był bym wdzięczny gdybyś to naprawił bo paperspigot ma fixy których nie ma spigot na wersji 1.7.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@PolskiRito poprawiłem to już u siebie a jesli na paper nie działa to poprawie

narazie rozkiminiam te lory byscie mogli edytowac bo jak bede dodawal do expa to bedzie pokazywało że exp daje 10pkt a nie daje wgl i takie troche przeklamane bedzie xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 nie rób jakiegoś gówno dropu tylko popraw te bugi i wystarczy.. chcą lepszy plugin ? niech poszukają sobie programisty który napiszę im plugin za $$$ 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@dekros123 jeszcze popraw drop tego expa bo jak ustawię na chance: 10000 to ledwo co leci ten exp przy 100 lvl. Jeśli chcecie to róbcie jakiś epicki plugin na drop jak tam uważacie.

Opublikowano

@gornie12

stary ale chance to max 100 bo to szansa na znalezienie chcesz by ci dużo leciało?

to ustaw w expie points na 100000

a ci będzie po kilkanaście lvl wpadało:)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 ooo dzięki nie wiedziałem :D no i w sumie trochę racji z tym masz bo chance to % :D kiedy wstawisz aktualizacje pluginu? tylko jeszcze popraw to z wywalaniem mysql 

Opublikowano

@dekros123 ooo dzięki nie wiedziałem :D no i w sumie trochę racji z tym masz bo chance to % :D kiedy wstawisz aktualizacje pluginu? tylko jeszcze popraw to z wywalaniem mysql 

Kolego, zapraszam Cie do Szkoły podstawowej, tam dowiesz sie pare rzeczy o Procentach :)

Wyluzuj troche daj dekrosowi chwile dla siebie a nie we wszystkim go pośpieszasz. Jak bedzie chciał to naprawi, proste ?

Opublikowano

@TheMajster ale czy ja mówię coś żeby dzisiaj udostępniał lub coś podobnego? ja tylko piszę co ma do poprawienia i tyle a kiedy wyda aktualizacje tego pluginu to już jego sprawa. Ja mogę poczekać ponieważ m się nigdzie nie śpieszy, Tylko się pytałem kiedy wstawi aktualizacje pluginu więc to ty wyluzuj i proszę cie przestań pisać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te dwie listy powinny sie pojawic w obiekcie usera, nie w dropie

private final List<User> noDrop = new ArrayList();
  private final List<User> noMsg = new ArrayList();

nie wiem dlaczego kazdy sie uparl w usermanager uzywac tych list, nie musicie nic sortowac a mapki sa wydajniejsze, masz po czym sie poruszac (UUID,Nick)
  public static List<User> users = new ArrayList();

void InvClose(InventoryCloseEvent e)
Prosze, zmiencie ta nazwe ;<

Wait, what ? public static List<String> vievers = new ArrayList();

Nie lepiej sprawdzic czy obiekt to twoje inventory ktore stworzyles ;x?

Jest tego wiecej nie chce mi sie szukac xD
Opublikowano

nie wiem dlaczego kazdy sie uparl w usermanager uzywac tych list, nie musicie nic sortowac a mapki sa wydajniejsze, masz po czym sie poruszac (UUID,Nick)

Cwaniaczku z internetów mój drogi, ja tylko poprawiać bede błędy, przez które plugin nie działa.

A co do nazwy klasy, Nazwa jak nazwa nic zmieniać nie trzeba. Już pisałem coś na ten temat, każdy nazywa klasy jak mu sie podoba a nie udaje grzecznego i tak jak na java jest... Ty piszesz, ty ustalasz. KONIEC ...

Opublikowano

co do list mogą być w dropie m itak było wygodniej to zrobić wiec tak zrobiłem.

wole używac list niż hashmapy.

nazwa jak nazwa zostaje bo nic nie zmienian

co za roźnica czy sprawdze czy obiekt to te inventory czy sobie będe trzymał nicki osób w liście?...

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Ogólnie plugin mi niby działa bo na chacie mogę pisać od 10 lvl itp. lecz jak wpisuje komende wyskakuje błąd i nie włącza się okienko z dropem. 

[Server thread/INFO]: KamXPL issued server command: /drop
[16:09:20] [Server thread/ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'drop' in plugin AwesomeDrop v1.1 FULL
	at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:181) ~[spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:767) ~[spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1043) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:880) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.NetworkManager.a(NetworkManager.java:186) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.ServerConnection.c(ServerConnection.java:81) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:734) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:289) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:584) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:490) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
Caused by: java.lang.NullPointerException
	at com.gmail.desk1123.objects.DropManager.createInventory(DropManager.java:60) ~[?:?]
	at com.gmail.desk1123.commands.DropCmd.onCommand(DropCmd.java:30) ~[?:?]
	at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[spigot_1.7.10.jar:git-Spigot-1646]
	... 13 more

Pomoże ktoś co jest tego przyczyną? ;D 

PS. Drop z stone działa jak kopie. 

Opublikowano

Mam problem wgl niedziala zadna sdubkomenda typu /drop stats drop turbodrop itp

BLAD

19:52:58] [server thread/INFO]: [AwesomeDrop] Enabling AwesomeDrop v1.1 FULL
[19:52:59] [server thread/INFO]: Polaczylem sie z mysql!
[19:52:59] [server thread/INFO]: Ladowanie Listenerow...
[19:52:59] [server thread/INFO]: Ladowanie Komend...
[19:52:59] [server thread/ERROR]: Cannot load plugins/AwesomeDrop/Message.yml
org.bukkit.configuration.InvalidConfigurationException: unacceptable character '‚' (0x82) special characters are not allowed
in "'string'", position 468
at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadFromString(YamlConfiguration.java:57) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.configuration.file.FileConfiguration.load(FileConfiguration.java:226) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.configuration.file.FileConfiguration.load(FileConfiguration.java:169) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadConfiguration(YamlConfiguration.java:180) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at com.gmail.desk1123.utils.MessageManager.loadMessages(MessageManager.java:35) [AwesomeDrop.jar:?]
at com.gmail.desk1123.AwesomeDrop.onEnable(AwesomeDrop.java:65) [AwesomeDrop.jar:?]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:329) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:405) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:476) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:394) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:360) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:334) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:290) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:210) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:458) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
Caused by: org.yaml.snakeyaml.reader.ReaderException: special characters are not allowed
at org.yaml.snakeyaml.reader.StreamReader.checkPrintable(StreamReader.java:67) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.yaml.snakeyaml.reader.StreamReader.<init>(StreamReader.java:47) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.yaml.snakeyaml.Yaml.load(Yaml.java:400) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadFromString(YamlConfiguration.java:55) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-1544]
... 16 more

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...