Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zauroczenie

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, na wstępie chciałbym napiasć, że nazwa tematu chyba nie odzwierciedla tego o czym napiszę.

W tym roku poszedłem do drugiej klasy szkoły średniej no i w mojej szkole pojawiło się dużo nowych twarzy. W jednej z pierwszych klas jest pewna dziewczyna, która rzuciła mi się w oczy już jak pierwszy raz ją zobaczyłem. Nie wiem co w niej jest (nie patrzę na nią jak na "fajną dupę" czy coś takiego), ale różni się od innych dziewczyn. W życiu spotkałem już wiele ładnych dziewczyn, ale to co czuję, gdy ją widzę jest inne. Normalnie myślałbym, że to może zauroczenie, ale ja nawet nigdy z nią nie rozmawiałem, tylko widuję ją na korytarzu szkolnym. Bardzo bym chciał, żeby to przeszło, ponieważ często zamiast skupiać się na nauce to o niej myślę. No i moje pytanie jest właśnie takie, czy to jest możliwe, że to mi przejdzie? Bo jak mam tak jeszcze pociągnąć prawie dwa lata to ciężko mi będzie.

Opublikowano

Cześć, na wstępie chciałbym napiasć, że nazwa tematu chyba nie odzwierciedla tego o czym napiszę.

W tym roku poszedłem do drugiej klasy szkoły średniej no i w mojej szkole pojawiło się dużo nowych twarzy. W jednej z pierwszych klas jest pewna dziewczyna, która rzuciła mi się w oczy już jak pierwszy raz ją zobaczyłem. Nie wiem co w niej jest (nie patrzę na nią jak na "fajną dupę" czy coś takiego), ale różni się od innych dziewczyn. W życiu spotkałem już wiele ładnych dziewczyn, ale to co czuję, gdy ją widzę jest inne. Normalnie myślałbym, że to może zauroczenie, ale ja nawet nigdy z nią nie rozmawiałem, tylko widuję ją na korytarzu szkolnym. Bardzo bym chciał, żeby to przeszło, ponieważ często zamiast skupiać się na nauce to o niej myślę. No i moje pytanie jest właśnie takie, czy to jest możliwe, że to mi przejdzie? Bo jak mam tak jeszcze pociągnąć prawie dwa lata to ciężko mi będzie.

A wiesz, że mam to samo aktualnie? Jeszcze kilka miesięcy temu... Nie, co ja gadam, jeszcze kilkanaście dni temu gdyby ktoś mi powiedział, że mam być z kimkolwiek w związku, to parsknąłbym śmiechem, zawsze mówiłem, że mi to niepotrzebne, ja chcę się rozwijać zawodowo, po co mi związki, ale nagle coś się zmieniło i na pewną osobę zacząłem patrzyć w zupełnie inny sposób. To jest niesamowite uczucie, patrzysz na tę osobę i nagle zmienia się wszystko.

Ja zawsze miłość lubię nazywać takim "szkłem powiększającym" - wszystko to, co Cię spotyka dobrego widzisz w większej skali. A samo uczucie zakochania/zauroczenia jest też wyjątkowe, emocje, które się przeżywa są genialne. :)

Co do Twojej sytuacji - zrób to co ja - zepnij dupę, jak będzie kiedyś sama w szkole (bez koleżanek, bo mogą głupio dogadywać), jak będzie sama szła do domu, podejdź do niej, pogadaj na luzie o czymkolwiek (tzw. softtalk - tak się to w psychologii nazywa, luźna rozmowa o wszystkim i o niczym w celu zbudowania pewnej pozytywnej relacji), na koniec powiedz coś takiego: Wydajesz się być interesującą osobą, chętnie poznałbym Cię bliżej, wyskoczmy razem na kawę, kiedy masz czas? 

Gdy Ci się pojawią jakieś dziwne myśli w stylu "a co jak mnie wyśmieje", od razu zapomnij o czymś takim. Po pierwsze, na pewno Cię nie wyśmieje (jeśli jest dojrzałą kobietą), po drugie nawet gdyby Cię wyśmiała, to nic nie stracisz, po trzecie jeśli się zgodzi być może w przyszłości zbudujecie udany związek. Kwestia luzu i po prostu bliższego poznania się. Można właściwie to wszystko sprowadzić do jednego - działaj! Nie zaczniesz działać, będziesz żałował, że nie spróbowałeś. Do roboty!

5465845486.png

Opublikowano

Nie rozmawiasz z nią, ale pewno widzisz jej zachowanie skoro mówisz, że jest inna niż reszta dziewczyn. Wydaje mi się, że to może być zauroczenie, zagadaj do niej.

Opublikowano

­Minie Ci dopiero jak przestaniesz ją widywać albo do niej zagadasz.

Wcale nie. Mnie zawsze samo z siebie po czasie przechodzi.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Każdy człowiek jest inny, i u Ciebie może być tak, że za miesiąc Ci przejdzie, ale może być też tak, że nie przejdzie Ci to dopóki nie zagadasz, bądź nie skończysz jej widywać. Lepiej do niej zagadaj, a jak powie, że się jej nie podobasz, czy coś, to będziesz miał to z głowy.

Opublikowano

jak możesz napisać, że nie patrzysz na nią jak na "fajną dupę" chociaż Ci się podoba, a nigdy z nią nie gadałeś xDDD

czytasz jej z twarzy potencjalne cechy charakteru i stwierdzasz, że jest inna niż wszystkie, ta? XDD

uwielbiam czytać takie tematy i te romantyczne wywody w odpowiedziach potem xDD

ta przejdzie Ci 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

jak możesz napisać, że nie patrzysz na nią jak na "fajną dupę" chociaż Ci się podoba, a nigdy z nią nie gadałeś xDDD

czytasz jej z twarzy potencjalne cechy charakteru i stwierdzasz, że jest inna niż wszystkie, ta? XDD

ta przejdzie Ci 

Romantyzm umarł. Teraz trzeba być bardziej praktycznym niż romantycznym. :)

Chłop się zauroczył laską, może jest nieśmiały, to co mamy mu napisać? Żeby sobie darował, bo mu przejdzie?

5465845486.png

Opublikowano

ta przejdzie Ci 

Miałem na myśli to, że nie patrzę na nią jak na obiekt zaspokojenia seksualnych potrzeb.

Ale po tych Twoich "xD" widzę, że jesteś prymitywem i nawet nie ma o czym z Tobą dyskutować.

Co do reszty to dzięki za odpowiedzi. Może, gdyby kiedyś nadażyła się okazja w szkole (jakieś wspólne dodatkowe zajęcia czy coś) to bym może zagadał, ale tak to nie jestem w stanie przełamać się i samemu podejść, dlatego wolę, żeby przeszło.

Opublikowano

­Skoro twierdzisz, że jest inna to czemu nie poznasz jej bliżej? :)

Na Twoim miejscu podeszłabym do niej zgadać, nawiązać z nią kontakt. Kto wie, może coś z tego wyjdzie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zagadaj do niej co ci szkodzi? A jeśli jesteś ciotą która boi się podejść w realu zawsze możesz napisać na FB . Dzięki temu dowiesz się czy jest warta uwagi.

Tak nawiasem mówiąc 2 liceum/Technikum i brak odwagi żeby zagadać do dziewczyny.

Risen. to świetny psycholog możesz mu zaufać ;)

Opublikowano

allah akbar skurwysynu

i tak nie poruchasz

201531444236367593199.jpeg 

Opublikowano

Porozmawiaj z nią.
Poszukaj jakiegoś dobrego pretekstu bądź go dla siebie stwórz.
Mnie w szkole średniej podobała sie pewna dziewczyna więc obok niej usiadłem w tramwaju
i gdy słuchała muzyki spytałem "wow czy to <tytuł piosenki>?" i tak zaczęła sie rozmowa.
Kontakt mam z nią do dziś :)

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

allah akbar skurwysynu

i tak nie poruchasz

201531444236367593199.jpeg

Jak będziesz ciągnął przez kolejne 2 lata, to na pewno o niej zapomnisz.

Ale z was zgrywusy! Takie zabawne chłopaki, zaraz przyjdzie ciocia i was wytarmosi za policzek.

Opublikowano

Tak na poważnie to mi zauroczenie nie przechodziło przez całą gimbazę bo nie miałem jaj zagadać. Tak więc przyjmijmy że tak długo jak długo będziesz ją widywać tak długo ci nie przejdzie. Najprościej zagadaj jeśli cię potraktuje nie miło to ci odrazu przejdzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...