Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gameforge Vs. Mpc

ArtCM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ktoś ma już nick Art, więc mój nick na tym forum to ArtCM, ale do rzeczy. GameForge otrzymało zgłoszenie od Team gier: ''4story'', ''Metin2'' i ''LastChaos'' o forum, które udostępnia nielegalne oprogramowanie dla gier online z pokroju GameForge. GF prosi, powtarzam, PROSI o usunięcie forum, bądź możliwości publikowania nielegalnego oprogramowania. XaaR podał mi link do tej oto strony. Zwracam się z prośbą do Administratora/ów forum, aby zostało ono usunięte. Konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne. Wiemy, że macie paranoję na punkcie ''ułatwiania'' sobie gry. Jeśli udostępnianie nielegalnego oprogramowania do gier:

-Metin2

-4story

-LastChaos

-2Moons

Strona znana jako http://www.elitepvpers.de/ również zostanie usunięta. Jeśli administrator nie przystosuje się do zalecenia, zostanie nałożona kara grzywny w wysokości 2453, 31 zł. Zauważyliśmy, że pozwalacie sobie również na edycję klienta Metin2 z 2007 i z 2008 roku. Główny administrator forum ma zgłosić się do sądu rejonowego w Mannheim z karą wymienioną powyżej zamienioną na Euro. Jeśli administrator nie zapłaci grzywny, sąd w Niemczech, w Polsce i firma GameForge, napiszą petycję do hostingu tego forum z prośbą o natychmiastowe usunięcie forum, a administrator dostanie na adres E-Mail numer konta bankowego, na którą trzeba będzie wpłacić całą karę w wysokości 524 687, 26 zł. Za co kara?

-udostępnianie nielegalnego oprogramowania na terenie Polski.

-edycja klienta bez zgody Team danej gry oraz GameForge.

-łamanie praw autorskich firmy GameForge.

-łamanie praw autorskich klienta Metin2.

-łamanie praw autorskich klienta 4story.

-łamanie praw autorskich klienta LastChaos.

Wszelkie pytania proszę kierować w tym temacie. Proszę o nie zamykanie tematu, oraz nie banowanie mojego konta, jeśli moderator ma chodź trochę oleju w głowie. Zbanowanie mojego konta, zamknięcie tematu, bądź jego usunięcie sprawi, że każdy użytkownik z rangą Administrator otrzyma na adres E-Mail prośbę o zapłatę od GameForge w języku niemieckim. Przypominam kontakt:

Gameforge Productions GmbH

Albert-Nestler-Strasse 8

76131 Karlsruhe

Niemcy

Tel.: +49 (0)700 GAMEFORGE (+49 (0)700 426336743)

-Brak wsparcia w grze lub Gamepay pod tym numerem-

Fax: +49 (0)721 354808152

Kontakt: [email protected]

Sąd Rejonowy w Mannheim, rejestr handlowy: HRB 701682

Nr ident. VAT: DE254298652

Dyrektorzy generalni: Alexander Rösner

Jeśli kara i grzywna nie zostaną uregulowane, sąd w Mannheim i w Warszawie rozpocznie sprawę o zamknięcie forum, a administratorowi głównemu grozić będzie kara pozbawienia wolności do lat 3.

Edit: Czas na usunięcie forum: Do 20.05.2010r.

Tak jak powiedziałem. Team GF, Metin2, LastChaos i 4story napisze petycję do Sądu z prośbą o usunięcie forum i nałożenie odpowiedniej kary na Administratorów Forum. W nagrodę za niesforne zamknięcie tematu bez uzasadnienia..Proszę podać nicki wszystkich administratorów tego Forum.

Community Managament

GAMEFORGE

Opublikowano

Na prawdę jestem pod wrażeniem, że pracownicy (pff ;) ) tak poważnej firmy zostają po godzinach do tak późnej godziny... ale do rzeczy :)

1. Żadne prawo autorskie nie jest łamane na forum. Klienty gier są dostępne za darmo w sieci, ich modyfikacja nie jest zabroniona, bez względu na to z którego roku są. :) Jakkolwiek żaden klient nie jest zamieszczony na forum - nie hostujemy plików. Powiem szczerze, że nawet ciężko mi jest się ustosunkować to tych słów, tak absurdalne są ;)

2. Informacja o uiszczeniu opłaty niczym innym jak wyłudzeniem, co jutro z rana zgłaszam na Policję we Wrocławiu wraz z adresem IP autora tematu.

3. Opłata jakakolwiek na rzecz sądu może być uiszczona tylko po wyroku, którego z tego co widzę nie ma :)

Osobiście jutro się skontaktuję z GameForge, aby być może wspomogli mnie w namierzeniu osoby, która jawnie wyłudza pieniądze i podszywa się pod ich firmę.

Jakkolwiek, W razie pytań zachęcam do kontaktu telefonicznego pod nr telefonu . Dostępnego na PW ;) Forum na pewno nie jest miejscem na takie pogaduszki .

Opublikowano

To co napisałeś dosłownie rozwaliło mi nawet fotel. Proszę o jak najszybszy kontakt z firmą GameForge, być może oni przemówią ci do rozumu. Ja już skończyłem swoją działalność na tym forum. Over dzieciaku ;)

Sąd rejonowy w Warszawie wyśle do Ciebie, dziecko, apel o uiszczeniu opłaty w sądzie pod nadzorem prokuratury.

Community Managament

GAMEFORGE

Opublikowano

To co napisałeś dosłownie rozwaliło mi nawet fotel. Proszę o jak najszybszy kontakt z firmą GameForge, być może oni przemówią ci do rozumu. Ja już skończyłem swoją działalność na tym forum. Over dzieciaku ;)

Sąd rejonowy w Warszawie wyśle do Ciebie, dziecko, apel o uiszczeniu opłaty w sądzie pod nadzorem prokuratury.

Whatever, Rozmawiasz z 27 letnim człowiekiem, który nie będzie się bawił w przepychanki słowne.

Tak jak powiedziałem w pierwszej kolejności, jutro składam doniesienie na policje ( o 7 rano, aby zaczeli działać ).

Następnie skontaktuję się z firmą GameForge w celu uwiarygodnienia Twoich wypowiedzi.

W następnym kroku założę sprawę w sądzie, w momencie gdy uzyskam Twoje prawdziwe dane - bo nie omieszkałeś się przedstawić i pewnie tego nie uczynisz.

Ale... oczywiście jestem gotów do współpracy :)

Opublikowano

Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,

podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

PS. Przepraszam Panów za wejście w dialog.

PPS. Mam nadzieję, iż sz.p. ArtCM zdaje sobie sprawę z powagi sytacji ? :)

f.png

Gość Mounthains
Opublikowano

wyczyściłem niepotrzebne posty w temacie. Zamykam aby się to nie powtórzyło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...