Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl Smocza Alchemia

xMAKOPx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Postanowiłem wraz z kuzynem wrócić sobie na polskiego metina.

Na serwerze Etolin posiadam dosyć dobry ekwipunek oraz dobrą postać.

Pytanko mam jedno: czy może ktoś opisać mi jak zarabiać na smoczej alchemii, ponieważ dowiedziałem się, że można na tym sporo zarobić.

Prosiłbym o jakies tipy i co mam robić, jak uzbierać szybko Cor Draconisy itp. itd.

I jak mam zrobić  te Cor Draconisy, zbierać na jedną postać wszystkie i później na głównym koncie gdzie będę robił alchemię, mam na każdej postaci dać 10 tych odłamków aby zrobić Draconisa i robić tak codziennie?

Czyli wychodzi 4 Cory na jeden dzień, czy jakoś inaczej to działa?

Nagroda:

Limicik + 5*

Opublikowano

Każdego dnia żeby aktywować misję zdobycia KOLEJNYCH 3 cor draconis należy udać się do alchemika. Bez wzięcia misji Moc Smoczego Oka po prostu nie lecą odłamki smoczego kamienia smile.png

Ja dropie dropkiem 42 lvl w świątyni hwang z rękawicą i średnio w 1,5h zbieram 7-9 cor draconis (70-90 odłamków).

­

Odlamki super leca na 62lvl na pniakach i w dt 

Katakumby to jest dobre miejsce na dropienie odłamków, ale wydaje mi się, że na 75lvl. Na 90 poziomie polecam spot z lemurami na mapie Zbocze Guatama (wiesz gdzie to jest?26.gif). Osobiście dropię tam na 105lvl i w expressowym tempie zdobywam odłamki 18.gif Ponadto ogromnym plusem jest to, że nie trzeba wybijać mobów bijących zasięgowo, wszystkie moby są agresywne i co najważniejsze - są bardzo łatwe do ubicia. Niekiedy zdarza mi się zostawić postać "na spacji" i po 2-3 minutach zerkać tylko w celu zebrania odłamków smoczego kamienia. Z tego co słyszałem dobry drop jest również w DT, Czerwonym Lesie noo i oczywiście w grocie, przy chociażby expieniu na generałach. Również idąc na Razadora/Nemere jest szansa, że każdy z graczy będących w pt zdobędzie po 2-3 cor draconis'y.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...