Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3 Zestawy. Biurowy 2.5k , Gracz 3k i 5k

XCoP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Potrzebuje 3 zestawów komputerowych. 

1. Komputer głównie pod gry do 3000zł.

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 3000zł

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? : xxx

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop? : Głównie do gier

- Czy komputer będzie rozbudowywany? : Ma starczyć na kilka lat ale raczej nie będzie rozbudowywany.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? : W ten piątek. 09.10.2015

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). : Nic z tych rzeczy.

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) : Nie

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? : Wydajność.

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) : x

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. : x

2. Komputer biurowy, głównie do pracy na nim nie do grania. Komp ma być dla wuja który siedzi w biurze i potrzebuje.

- Jaki posiadasz budżet na kupno? : 2500zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? : x

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? : x

- Do czego ma służyć komputer/laptop? : Biuro, głównie do pracy

- Czy komputer będzie rozbudowywany? : Nie

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? : xx

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). : Tak.

fajnie jak by było wszystko mam na myśli : Windows, monitor , myszkę, klawiaturę.   Myszka/Klawiatura/Monitor mogą byc nawet takie za 15zł a monitor za 120zł

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) : Nie

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? : 

3. Zestaw typowo pod granie (komp dla mnie).

- Jaki posiadasz budżet na kupno? : 5000zł. Ewentualnie stówke mogę dorzucić.

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? : Słaba. Komp ma sporo lat

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? x

- Do czego ma służyć komputer/laptop? : Głównie do grania.

- Czy komputer będzie rozbudowywany? : Wątpie, sporo zbierałem taką sumę pieniędzy.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?  14.10.2015

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). : Raczej również wszystko. Windowsa/Monitor/Myszkę/Klawiaturę a Słuchawki raczej nie. Monitor może być nawet do 600zł jak da radę.

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? : Wydajność

Opublikowano

@Pitagoras333

Dzięki nawet fajny zestawik. A czy będzie kolosalna różnica jak zamiast tej R9 wklepie sie tam GTX 960? Mam tutaj na myśli różnice powiedzmy w FPS w grach. Czy to będzie taka różnica 5-10fps czy jednak 20-30? 

Opublikowano

@Pitagoras333

Dzięki nawet fajny zestawik. A czy będzie kolosalna różnica jak zamiast tej R9 wklepie sie tam GTX 960? Mam tutaj na myśli różnice powiedzmy w FPS w grach. Czy to będzie taka różnica 5-10fps czy jednak 20-30? 

Raczej 1-8

Co do zestawu 5k

http://www.morele.net/inventory/info/LHnQnx/

Propozycja ode mnie zawiera gtx970, i5 4590 z ramami 2400mhz, szybkiego ssd. Brak klawiatury, którą możesz kupić później/powiększyć budżet, ewentualnie zmienić procesor na i5 4460, płytę główną na b85-g43 i ramy na 1600mhz cl9 i wtedy klawiatura pokroju Natec RX55 powinna się zmieścić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Okej dzięki za zestawy chłopaki. Mam kilka pytań odnośnie kupna zestawu 3k

- Może ktoś podać mi ten kod który daje możliwość darmowego złożenia na morele?

- Czy wszystkie kable będą w komplecie? mam na myśli np. zasilający od kompa lub monitora

- W jaki sposób przebiega cała wysyłka na morele? mam na myśli z kodem. Zamawiam, wpisuję kod i dostanę od razu złożoną skrzynkę?

Opublikowano
  • Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!
  •  

- Tak

- Tak, dostajesz złożony.

Jeszcze za 2,5k:

http://www.morele.net/inventory/info/YplSRn/

Obudowa i płyta główna ITX (w mniejszych rozmiarach), monitor, klawiatura, system. Dysk 1TB i procesor i3, 8GB RAM.

Opublikowano

Ale w sensie chłodzenie do procka będzie tylko jeśli wybiorę opcję montażu z dodatkowym chłodzeniem czy mogę wybrać montaż bez dodatkowego chłodzenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...