Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o zrobienie serwera typu MediumHC?

Diaxower07

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja serwera

• 1.7.X
      16
    • 1.8.X
      4
    • 1.7X i 1.8.X
      10
    • 1.5.2
      4
  2. 2. Paczka AntyCheat(Bez niej nie będziesz mógł wejść na serwer)

• Tak
      15
    • Nie
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam jedno pytanie, a mianowicie co myślicie o stworzeniu MediumHC.

Na chwilę obecną nie ma chyba nawet jednego(same easyhc,sruvivale,hardkory itp.)

Czym by się on róznił od easyhc ? Napewno był by trudniejszy, easyhc się szybko nudzi przeciętna edycja na każdym serwerze trwa dwa tygdnie.

Na hardkory dużo osób nie ma czasu, mało komu teraz chce się kopać 20 minut na jednego koxa,

po czym zjeść go na klepie i znowu do kopania.

Natomiast easyhc jest trochę za łatwe + tego jest już bardzo dużo.

Na serwerze napewno nie zabrakło by:

- Sektorów

- Autorskich wtyczek

- Autorskich rozwiązań(mamy fajne plany, ale nie będę zdradzał)

- Dobrych reklam u youtuberów powyżej 10 tyś. widzów

- Autorska paczka AntyCheat(To już zależy o was)

Głosujcie w ankiecie :),

Dobre komentarze będą nagradzane lajkami.

1KOBv.png

Opublikowano

Diaxower podoba mi się twój pomysł dzięki sektorom będzie mniej lagów, polecam żebyś zrobił takiego antycheata że np ma aure i takie coś 1/3 Wyrzucono cię za killaure jeszcze 2 razy i dostaniesz bana !. Autorskie pluginy to mi się podoba oczywiście musi być też coś nowego żeby nie nudziło się nikomu ;)

Opublikowano

Generalnie ciężko cokolwiek powiedzieć o takim serwerze, bo nie napisałeś o nim za dużo, ale skoro wspominasz, że masz nowatorskie pomysły to z całą pewnością powinieneś stawiać serwery. Co do autorskich wtyczek jest mi to obojętne, nie ważne kto ją napisał, ważne żeby poprawnie działała.

Opublikowano

Generalnie ciężko cokolwiek powiedzieć o takim serwerze, bo nie napisałeś o nim za dużo, ale skoro wspominasz, że masz nowatorskie pomysły to z całą pewnością powinieneś stawiać serwery. Co do autorskich wtyczek jest mi to obojętne, nie ważne kto ją napisał, ważne żeby poprawnie działała.

Nie ma co narazie pisać, będzie w prezentacji serwera wszystko.

1KOBv.png

Opublikowano

Według mnie te całe serwer "EasyHC", "MediumHC" nie mają po prostu sensu. Gracze czekają na jakiś Hardkor, ponieważ jedyny HC jaki został jest to x, a może przydałaby się im jakaś konkurencja.

Opublikowano

Wersja serwera według mnie warto iść z duchem czasu więc 1.8.x dodatkowo 1.8 daje niesamowite możliwości dzięki czemu "paczka Anty Cheat" nie jest potrzebna a jeśli nawet by była jest ją bardzo łatwo ominąć :)

Co do sektorów może są one przydatne ale naprawdę trudno zrobić dobre sektory więc trzeba dużo pracy włożyć a jeśli serwer nie osiągnie 300 online to nie widzę sensu ich robienia :)

Postaraj się lepiej o dobry anty DDOS i anty bot bo jeśli serwer będzie dobry to i pewnie tego nie zabraknie :P

Opublikowano

Wersja serwera według mnie warto iść z duchem czasu więc 1.8.x dodatkowo 1.8 daje niesamowite możliwości dzięki czemu "paczka Anty Cheat" nie jest potrzebna a jeśli nawet by była jest ją bardzo łatwo ominąć :)

Co do sektorów może są one przydatne ale naprawdę trudno zrobić dobre sektory więc trzeba dużo pracy włożyć a jeśli serwer nie osiągnie 300 online to nie widzę sensu ich robienia :)

Postaraj się lepiej o dobry anty DDOS i anty bot bo jeśli serwer będzie dobry to i pewnie tego nie zabraknie :P

Co do "antydossów", maszyna będzie na ovh więc w jakimś tam stopniu będzie blokowała to, a co do botów to jest w logowaniu nonpremium minimapa z kodem captha.

1KOBv.png

Opublikowano

@Diaxower07 Większosc Serwerów Minecraft Szczególnie Hardcore,MediumHc,EasyHC,Pvp Potrzebują serwer ts3 jak chcesz strefe na  moim serwerze ts3 to na pw

Oferuje:

Strefę Na Serwerze Ts3 w niej 15 podkanałów

niskie pingi

rangi adminstracyjne

pokebot na kanał pomocy (serwera mc)

bot edytujący kanał (ilosć użytkowników online na ts3) ###IN PROGRES###

informacje co 30m na chacie serwera oraz informacja w wiadomosci powitalnej

i subdomena: zzz

1024 Sloty

LicenseHostingProvider

Kanał LiveHelp

Oczekuje:

Na Tabliscie/w Informacji powitajlnej ip ts3

range wlasciciel Ts3 albo Admin

Kultury

Minimum dziennie 25 osób na serwerze (bot sprawdza ilość użytkowników na mc/ts3)

przestrzegania regulaminu oraz współpracy z administracją.

Opublikowano

@Diaxower07 Większosc Serwerów Minecraft Szczególnie Hardcore,MediumHc,EasyHC,Pvp Potrzebują serwer ts3 jak chcesz strefe na  moim serwerze ts3 to na pw

Oferuje:

Strefę Na Serwerze Ts3 w niej 15 podkanałów

niskie pingi

rangi adminstracyjne

pokebot na kanał pomocy (serwera mc)

bot edytujący kanał (ilosć użytkowników online na ts3) ###IN PROGRES###

informacje co 30m na chacie serwera oraz informacja w wiadomosci powitalnej

i subdomena: zzz

1024 Sloty

LicenseHostingProvider

Kanał LiveHelp

Oczekuje:

Na Tabliscie/w Informacji powitajlnej ip ts3

range wlasciciel Ts3 albo Admin

Kultury

Minimum dziennie 25 osób na serwerze (bot sprawdza ilość użytkowników na mc/ts3)

przestrzegania regulaminu oraz współpracy z administracją.

Mam swojego TeamSpeak'a z botami, jak i licencją ;))

1KOBv.png

Opublikowano

1.MediumHC ? To wkoncu co Medium czy Hard ... 

2.I tak pewnie jedyne czym sie bedzie "wyroznial" to drop mniejszy o 1-2% niz na tych wszystkich gownianych instant dropach ...

Opublikowano

Diaxowerku, nie chcę tutaj pisać o twoich pomysłach, o których się notorycznie chwalisz i w ogóle jaki to serwer nie będzie... a wychodzi na to że po prostu projekty są nie wypałami. Może pomysł z sektorami jest dobry ale uwierz mi klocki już dawno się sypneły i nie ma sensu już wkładać takiej w pracy w serwer. A no i właśnie sektory skąd je masz bo wiem że sam nie napisałeś, może od oldis'a bo widzę sprzedaje ale nie wnikam pseudo programisto który przerabia pluginy myhard'a. Tyle ode mnie Cześć.

Potrzebujesz pomocy z konfiguracją, zabezpieczeniem, bazą danych, stworzenia unikalnego wyglądu - serwerów teamspeak 3? Poniżej kontakt do mnie ;). Gwarancja i zadowolenie.

GG: 67581351

Discord: Hax3ey#4838

PW: Forum

Opublikowano

Diaxowerku, nie chcę tutaj pisać o twoich pomysłach, o których się notorycznie chwalisz i w ogóle jaki to serwer nie będzie... a wychodzi na to że po prostu projekty są nie wypałami. Może pomysł z sektorami jest dobry ale uwierz mi klocki już dawno się sypneły i nie ma sensu już wkładać takiej w pracy w serwer. A no i właśnie sektory skąd je masz bo wiem że sam nie napisałeś, może od oldis'a bo widzę sprzedaje ale nie wnikam pseudo programisto który przerabia pluginy myhard'a. Tyle ode mnie Cześć.

łoo tylko bastka wypowiedzi tu brakuje, tak oldis sprzedaje sektory screama, z którymi ma się 5 tps ojć.

Ja tu nie widze myhardów http://scr.hu/1k7b/hzf7vchyba okulary muszę sobie kupić ;/(ps. To początek tych pluginów)

"pseudoprogramisto" mocne słowa jak na typka co configu nie umie skonfigurować. Jeszcze niedawno było diaxik daj pluginy prosze prosze plis plis. :))

1KOBv.png

Opublikowano

Diaxower. I jego serwer to tydzien gora 2 xD. Ale czekam na rezultaty teraz co ci z tego wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...