Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana słuchawek i mikrofonu

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim po długim okresie czasu użytkowania słuchawek i mikrofonu przyszła pora na nowe.
Obecny mikrofon (headset) - Najtańszy ze sklepu elektronicznego za 10zł marki Vakoss. Powód zmiany - Jack jest zruszony i często mi odłącza mikrofon podczas rozmów.

Obecne słuchawki - Panasonic RP-HT225 kupione półtorej roku temu w MediaExpert za 50zł. Powód zmiany - prócz plączącego się 3metrowego kabla to żaden.

Mam do wydania ~150zł wraz z przesyłką/ami

Chcę kupić. 

Słuchawki - Superlux HD681 ~90zł lub Superlux HD 668B ~130zł lub A4 Tech Bloody G501 ~`150zł

Mikrofon - Trust Starzz ~40zł i do tych HD 668B wtedy zalman mic-1 ~20zł

Niestety Superluxów HD 681 i trust starzz nie dostanę razem w sklepie.

Może proponujecie coś innego w cenie 150zł ewentualna lekka dopłata. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną.

blank.gif

Opublikowano

Dołóź pare grosza fo superlux hd669. Zamknieta konstrukcja z dobrym pozycjonowaniem i górą. Grają vką, a sam dzwięk jest nieco ochłodzony. Do csa sprawdzają sie bardzo dobrze.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A gdybym dołożył parę groszy i kupił coś do 200zł? Słuchawki + mikrofon lub oddzielnie. To jest w czym wybierać czy superluxy są bezkonkurencyjne w tej cenie? Trochę ten wygląd słuchawek mnie odstrasza, że będą się jakoś dziwnie łamać czy coś.

Opublikowano

A więc tak sam zakupiłem ostatnio nowy sprzęt i dość dużo czytałem na ten temat.

A więc tak poprzedni mikrofon miałem Mikrofon - Trust Starzz kupiony w cenie ok 40 zł owszem jak na tą cenę lepszego nie znajdziesz choć po pewnym czasie będziesz miał niedosyt tak jak ja.

Podstawa to jest nie kupowanie mikrofonu wbudowanego w słuchawki !

Moim zamysłem było kupienie mikrofonu w cenie ok 100-150 zł lecz troszkę się zawiodłem bo niestety nie ma dużego wyboru na rynku kilka osób poleciło mi dołożyć troszkę i zakupić mikrofon o nazwie Reloop Spodcaster cena ok 230 zł [Warto!] jest to mikrofon pojemnościowy na statywie itp itp powiem tak nie spodziewałem się takiego wyniku mikrofon sprawuje się świetnie zero szumów głos wyrazisty cud miód! ;] do tego kupiłem popfiltr za 60 zł teraz wywnioskowałem że popfiltr mi się nie przydaje aczkolwiek warto go mieć podsumowując mikrofon polecam od serca jeśli chcesz robić zakup za większą cene typu 150 zł to nie żałuj i dozbieraj troszkę więcej na reloop Spodcaster !

Odnośnie słuchawek tu jest troszeczkę większy wybór osobiście sugerowałem się grą w cs-a i znalazłem słuchawki o nazwie Razer Kraken neon Pro wiele osób je posiada i duża ilość youtouberów np Isamu itp itp kupiłem wersje bez mikrofonu chyba dość oczywista decyzja słuchawki sprawują się świetnie i bezproblemowo. Jeśli chcesz więcej pytaj albo porad odnośnie tego sprzętu to możesz pisać na np na pewno pomogę cena słuchawek wynosi ok 200 zł

Kierowałem się głównie grą w cs-a i dzięki temu sprzętu głownie słuchawki podskoczyłem o 3 rangi ;D jestem aktualnie eagl 1

Polecam i pozdrawiam RYCHU

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

A więc tak sam zakupiłem ostatnio nowy sprzęt i dość dużo czytałem na ten temat.

A więc tak poprzedni mikrofon miałem Mikrofon - Trust Starzz kupiony w cenie ok 40 zł owszem jak na tą cenę lepszego nie znajdziesz choć po pewnym czasie będziesz miał niedosyt tak jak ja.

Podstawa to jest nie kupowanie mikrofonu wbudowanego w słuchawki !

Moim zamysłem było kupienie mikrofonu w cenie ok 100-150 zł lecz troszkę się zawiodłem bo niestety nie ma dużego wyboru na rynku kilka osób poleciło mi dołożyć troszkę i zakupić mikrofon o nazwie Reloop Spodcaster cena ok 230 zł [Warto!] jest to mikrofon pojemnościowy na statywie itp itp powiem tak nie spodziewałem się takiego wyniku mikrofon sprawuje się świetnie zero szumów głos wyrazisty cud miód! ;] do tego kupiłem popfiltr za 60 zł teraz wywnioskowałem że popfiltr mi się nie przydaje aczkolwiek warto go mieć podsumowując mikrofon polecam od serca jeśli chcesz robić zakup za większą cene typu 150 zł to nie żałuj i dozbieraj troszkę więcej na reloop Spodcaster !

Odnośnie słuchawek tu jest troszeczkę większy wybór osobiście sugerowałem się grą w cs-a i znalazłem słuchawki o nazwie Razer Kraken neon Pro wiele osób je posiada i duża ilość youtouberów np Isamu itp itp kupiłem wersje bez mikrofonu chyba dość oczywista decyzja słuchawki sprawują się świetnie i bezproblemowo. Jeśli chcesz więcej pytaj albo porad odnośnie tego sprzętu to możesz pisać na np na pewno pomogę cena słuchawek wynosi ok 200 zł

Kierowałem się głównie grą w cs-a i dzięki temu sprzętu głownie słuchawki podskoczyłem o 3 rangi ;D jestem aktualnie eagl 1

Polecam i pozdrawiam RYCHU

Niestety zakup musi się zmieścić w cenie podanej wyżej. A Ty mi podałeś za obie rzeczy cenę +400zł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...