Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosFantasia Prywatny Serwer

matatiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Exp jest strasznie łatwy na samych kurczakach wbijesz 60 poziom i więcej.

Wywala jak wbijesz poziom i resetuje cały twój dobytek do momentu zalogowania.

Dopóki są takie bugi to można sobie jedynie pochodzić po nosvile..

Ktoś pisał ze server wystartował ?

Exp na kurczakach do 60 lvl ... a jak wyobrażasz sobie pierwsze uruchomiania servera ? 

Jak wbijesz poziom to zalecany jest relog  ponieważ jak wywali server nie gracza to traci wszystko od ostatniego relogu .

A dlaczego wywala server ? Jak napisałem wcześniej są to pierwsze uruchomienia servera i dlatego mogą występować błędy.

I bić kurczaki :)

Opublikowano

Exp na kurczakach do 60 lvl ... a jak wyobrażasz sobie pierwsze uruchomiania servera ?

Jak wbijesz poziom to zalecany jest relog ponieważ jak wywali server nie gracza to traci wszystko od ostatniego relogu .

A dlaczego wywala server ? Jak napisałem wcześniej są to pierwsze uruchomienia servera i dlatego mogą występować błędy.

Hahah ja nie moge.. "Zalecany relog". Nawet jak na moim serwerze kogos wywali to baza zapisuje jego lv, wspolrzedne X i Y, mape na ktorej znajduje sie postac i posiadane przedmioty.

Opublikowano

Jak wbijesz poziom to zalecany jest relog  ponieważ jak wywali server nie gracza to traci wszystko od ostatniego relogu .

Bo dobry serwer powinien zapisywać dane co około 2-5 min . A nie tak jak na waacie i pl,że przy każdym relogu bo jeśli dostaniesz DC to stracisz całe eq,które zdobyłeś...

nostaleh.png
Opublikowano

Hahah ja nie moge.. "Zalecany relog". Nawet jak na moim serwerze kogos wywali to baza zapisuje jego lv, wspolrzedne X i Y, mape na ktorej znajduje sie postac i posiadane przedmioty.j

Hmmm jak wywali gracza to nic nie traci ,jak wywali server to nie ma czasu zapisywać tylko odrazu leci error (tak myśle )

Opublikowano

Hmmm jak wywali gracza to nic nie traci ,jak wywali server to nie ma czasu zapisywać tylko odrazu leci error (tak myśle )

Tak, jeśli wywali cały serwer to nic się nie zapisze. U mnie jeszcze ani razu nie zdarzyło się aby serwer wywalił, no chyba, że ktoś użyje skilla wychodzącego od postaci albo buffa - to wtedy jest crash. Ale takie skille można wywalić z bazy..

Opublikowano

A pisanie C++ jest dokładnie takie same xD. Tylko dodajesz jakieś znaczki, nowe linijki.. Czyli w sumie tak samo.. Czysty pascal

@topic kiedy jakiś film nowy pokazujący nowości xD?

Opublikowano

Kolejny syf, nie lepiej znaleźć dobrą ekipę i postarać się przez kilka miesięcy i zrobić coś naprawdę dobrego? Jak to robią w dziale metin2.. Ewentualnie przydałaby się jakaś prezentacja, bo wchodzić na serwer oblukać że to syf i wyjść to bez sensu. Pozdro

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Kolejny syf, nie lepiej znaleźć dobrą ekipę i postarać się przez kilka miesięcy i zrobić coś naprawdę dobrego? Jak to robią w dziale metin2.. Ewentualnie przydałaby się jakaś prezentacja, bo wchodzić na serwer oblukać że to syf i wyjść to bez sensu. Pozdro

Tylko, że to nie metin2 i zrobienie prywatnego serwera NosTale jest o wiele trudniejsze xD

Skąd wiesz, że od razu syf ? Sam wątpię czy kiedyś powstanie jakikolwiek prywatny serwer NosTale, ale nie można wątpić, że akurat jemu się nie uda.

Poczekamy, zobaczymy ;)

Opublikowano

Heh ładne Hejty lecą ale serwer został na razie zamknięty. A i serwer będzie otwarty ale jak na razie to  robię własne pliki.

Opublikowano

Heh ładne Hejty lecą ale serwer został na razie zamknięty. A i serwer będzie otwarty ale jak na razie to robię własne pliki.

Robisz własne pliki? Czy edytujesz jak ja WaaT:v.
Opublikowano

Mam uwagi, a mianowicie:

-Porównaj swoją prezkę, a prezke priva metina, tam jest wszystko opisane szczegółowo,

-Podstawa jakiegokolwiek serwera to strona www, a tutaj takiej nie ma i nie wiadomo gdzie mam się rejestrować,

-W tym temacie powinieneś robić jakieś info o aktualizacjach,

-Powinieneś zrobić profesjonalny launcher, podobny do tego, który jest obecnie w NT

-Powinieneś rozbudować fabułę, dodać coś od siebie, jakiś nowy akt ew. stworzyć klimat NT taki jaki był w 2009 roku i powinieneś aktualizować serwer od podstaw, tak jakbyś wydał nową grę, tzn. na początku akt 1 i 2 i mapa LoD, jak ludzie osiągną większy lvl akt 3 potem 4 itd.

-Powinieneś wynająć youtubera z przynajmniej 5k subów, aby była reklama

-Powinieneś postawić serwer od 0, a nie na Waacie i zamiast na hamachi postawić na serwerze VPS albo dedykowanym, aby był 24/7

-Powinieneś usunąć prawie wszystkie bugi, bo wiadomo, że wszystkich nie da się usunąć.

Wtedy ten serwer miałby jakikolwiek sens.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Szybkie poddanie się w ciągu tygodnia. Tak wgl. Widze ze nie masz pojęcia o serwerach i masz zamiar go pisać w C++?

Każdy ma do tego prawo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...