Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własna muzyka w grach PS2

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy da sie ustawić własną muzykę w grach PS2 typu Fifa 13 GTA itp.

I odrazu avy nie tworzyć dwóch tematów jak to jest z grami ps2 GTA itp bo jak patrze na cene to trzyma się w granicach 30-40zł.

Polecacie jakieś strony (sprawdzone) z grami używanymi (bo nowych juz raczej nie ma) ps2?

Za odpowiedzi dziękuje.

Pozdro

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

cdrinfo
z taka konsola nie ma co sie meczyc... plyty uzywane = porysowane = padnie Ci laser.
Zczipuj sobie konsolke (kupisz chipa za ~30zł uzywanego) lub karte pamieci z freemcbootem (chociaz ja preferuje opcje z czipem)
Muzyki nie ustawisz na pewno bez przerobienia konsoli (z pewniue tez nie... na psp byly 3 pluginy z czego 1 baaardzo fajnie dzialal, ale malo znany byl. super plugin <3 )

Opublikowano

@srakalak123

Jeśli masz przerobioną konsole to polecam Ci zainstalować na kartę pamięci FreeMcBoot i OPL, będziesz mógł odpalać gry z Pendrive.

Da się dodać własną muzykę, nawet napisy do gier.

Musisz rozpakować ISO i edytować poszczególne pliki kilkoma programami.

Jednak nie pamiętam nazw tych programów, są poradniki na zagranicznych forach.

baner.png

Opublikowano

@srakalak123

Jeśli masz przerobioną konsole to polecam Ci zainstalować na kartę pamięci FreeMcBoot i OPL, będziesz mógł odpalać gry z Pendrive.

Da się dodać własną muzykę, nawet napisy do gier.

Musisz rozpakować ISO i edytować poszczególne pliki kilkoma programami.

Jednak nie pamiętam nazw tych programów, są poradniki na zagranicznych forach.

Ok dzięki za pomoc! ;)

Jeszcze jsk byś mógł mi poradzic w sprawie gier jak z pendrive czyli mówisz żeby gre ps2 odpalić przenieść obraz iso na pc nagrać go na pendrive i odpalić?

Czyli lepiej nie kupować czy kupować ale przenosić obraz na pendrive tak??

I jaki do tego pendrive najlepszy?

A ten boot jest bezpieczny?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc! ;)

Jeszcze jsk byś mógł mi poradzic w sprawie gier jak z pendrive czyli mówisz żeby gre ps2 odpalić przenieść obraz iso na pc nagrać go na pendrive i odpalić?

Czyli lepiej nie kupować czy kupować ale przenosić obraz na pendrive tak??

I jaki do tego pendrive najlepszy?

A ten boot jest bezpieczny?

Pozdrawiam

Daruj sobie odpalanie gier z pendrive'a... przecież w PS2 jest USB 1.1, które jest wolniejsze od DVD-ROMu. Gry będą wczytywać się/chodzić wolniej niż z płyty, w dodatku nie wszystkie gry odpalisz.

Masz modchipa, to po co chcesz kupować gry? Poszukaj sobie na necie.

Boot jest bezpieczny, jest przeróbką nietrwałą, jedyny minus FMCB, to patchowanie gier przed ich nagraniem. W przypadku chipmoda czy Swap Magic nie musisz tego robić.

FMCB ma ten plus ze wraz z nim masz już kilka fajnych programów, których nie musisz osobno wgrywać na płytę aby odpalić je na modchipie czy SM.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Daruj sobie odpalanie gier z pendrive'a... przecież w PS2 jest USB 1.1, które jest wolniejsze od DVD-ROMu. Gry będą wczytywać się/chodzić wolniej niż z płyty, w dodatku nie wszystkie gry odpalisz.

Masz modchipa, to po co chcesz kupować gry? Poszukaj sobie na necie.

Boot jest bezpieczny, jest przeróbką nietrwałą, jedyny minus FMCB, to patchowanie gier przed ich nagraniem. W przypadku chipmoda czy Swap Magic nie musisz tego robić.

FMCB ma ten plus ze wraz z nim masz już kilka fajnych programów, których nie musisz osobno wgrywać na płytę aby odpalić je na modchipie czy SM.

Czyli pobrać gre iso ps2 i nagrac za pomoca alcohol 120 na płycie Verbatim w predkosci 8x i gra bedzie śmigać?

Pobiore ze strony emuparadise tylko tam pisze przy grach europe lub usa o co w tym chodzi??

Opublikowano

Czyli pobrać gre iso ps2 i nagrac za pomoca alcohol 120 na płycie Verbatim w predkosci 8x i gra bedzie śmigać?

Pobiore ze strony emuparadise tylko tam pisze przy grach europe lub usa o co w tym chodzi??

Najlepiej nagrywać z prędkością 4x ale w przypadku 8x też nie powinno być problemów z odpalaniem gry.

EU i USA i regiony czyli PAL i NTSC, najlepiej pobieraj gry w PAL'u - nie będzie trzeba przerabiać, no chyba, że Twój modchip sobie z tym poradzi ;)

Opublikowano

Najlepiej nagrywać z prędkością 4x ale w przypadku 8x też nie powinno być problemów z odpalaniem gry.

EU i USA i regiony czyli PAL i NTSC, najlepiej pobieraj gry w PAL'u - nie będzie trzeba przerabiać, no chyba, że Twój modchip sobie z tym poradzi ;)

Ok dzięki czyli poprostu pobrać nagrać i nie kombinować z pendrivami i z patchowaniem itp itd ect.. ?

A jak to jest z klawiatura i myszka na ps2??

Opublikowano

Ok dzięki czyli poprostu pobrać nagrać i nie kombinować tak?

No Ty nie masz co kombinować skoro masz modchipa.

Pobierasz grę, wypalasz na krążek i grasz.

Opublikowano

No Ty nie masz co kombinować skoro masz modchipa.

Pobierasz grę, wypalasz na krążek i grasz.

A jak to jest z klawiatura i myszka na ps2??

A jak mam obraz plyty iso bo mam oryginalna gre tylko zrysowana to przenosze ten obraz na kompa i nagrywam tak samo na plyte czysta?

I co z ta muzyką w grach pewnie trzeba sie duzo bawic z obrazami gier?

Opublikowano

A jak to jest z klawiatura i myszka na ps2?? Możesz podpiąć, jest kilka gier, które wspierają klawiaturę i mysz.

A jak mam obraz plyty iso bo mam oryginalna gre tylko zrysowana to przenosze ten obraz na kompa i nagrywam tak samo na plyte czysta? Wkładasz płytę PS2 i robisz z niej obraz płyty, który następnie wypalasz na pusty krążek.

I co z ta muzyką w grach pewnie trzeba sie duzo bawic z obrazami gier? Nie wgrywałem, także nie wypowiem się.

Opublikowano

A jak to jest z klawiatura i myszka na ps2?? Możesz podpiąć, jest kilka gier, które wspierają klawiaturę i mysz.

A jak mam obraz plyty iso bo mam oryginalna gre tylko zrysowana to przenosze ten obraz na kompa i nagrywam tak samo na plyte czysta? Wkładasz płytę PS2 i robisz z niej obraz płyty, który następnie wypalasz na pusty krążek.

I co z ta muzyką w grach pewnie trzeba sie duzo bawic z obrazami gier? Nie wgrywałem, także nie wypowiem się.

Ok dzięki a do wypalania obrazu użyć alcohol tak? Czy ultra iso? A może to na jedno wychodzi? orientujesz sie czy jest jakas lista z grami ktore obsluguja mysz i klawiature chpdzi mi glownie GTA SA

Opublikowano

Z pendrive odpalam 99% gier.

Chodzą bardzo szybko,nigdy nie miałem laga, polecam do tego pendrive 8gb.

Polecam też grę przerobić USB utilem ponieważ FAT ISO obłsuguje tylko do 4gb, a nie które gry zajmują więcej niz 4bg.

@srakalak123

GTA SA możesz odpalić z pendrive.

Chodzi szybko, nie ma ścin.

Musisz mieć freemcboot, OPL oraz USBUtil.

baner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...