Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TSM i ogólny poziom NA

SprNtxPomPa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z oglądania LCS   stwierdzam iż poziom ameryki osłabł trochę w porównaniu do Europy.

Teraz np w tych mistrzostwach c9 i tsm nic nie grają zupełnie a  Fnatic / origen widać duży potencjał :(

Jakie jest wasze zdanie na ten temat ??

Opublikowano

C9 nic nie gra?  to pewnie clg tez nie a wygrane gry sobie wykupili? xD

wiadomo ze tsm chujnia  kompletna bo w ciezkiej grupie sa

jebać psy

Opublikowano

C9 nic nie gra? Stwierdzasz to po jednej WYGRANEJ grze? Tsm to inna bajka 4Head. Imo tylko clg jest w formie.

Opublikowano

Europa zaopatrzyla sie w koreancow, wkrotce NA tez sie tym zajmie w wiekszym stopniu. Wiadomo, Huni i te sprawy, i LCS ez.

Poza tym w TSM gra tylko Bjerg i Wild wiec co oni moga ugrac we 2 na 5 zgranych ziomkow.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Akurat po formie TSM z LCS NA spodziewałem się nie wyjścia nawet z grupy, ale takiego startu ze strony C9 już nie. EU > NA i dzisiejsze wyniki to potwierdzają. TSM ograne przez drużyne Pekego. W S4 było odwrotnie, NA > EU ale w tym sezonie forma TSM naprawdę zawodzi. Nic dziwnego, że Dyrus planuje po worldsach odejść c: Team się posypie, jungler nie gra nic, Lustboy jest dobrym supportem ale mógłby grać lepiej. Imo błędem było zastępowanie OddOne'a Santorinem. :)

Opublikowano

C9 nic nie gra?  to pewnie clg tez nie a wygrane gry sobie wykupili? xD

wiadomo ze tsm chujnia  kompletna bo w ciezkiej grupie sa

Ale porównaj sobie C9 kiedyś a teraz ;) sam oglądałem dzisiaj 10 h gry  z poprzednich splitów i widać różnice . A clg utrzymuje się w formie ;)

Opublikowano

Akurat po formie TSM z LCS NA spodziewałem się nie wyjścia nawet z grupy, ale takiego startu ze strony C9 już nie. EU > NA i dzisiejsze wyniki to potwierdzają. TSM ograne przez drużyne Pekego. W S4 było odwrotnie, NA > EU ale w tym sezonie forma TSM naprawdę zawodzi. Nic dziwnego, że Dyrus planuje po worldsach odejść c: Team się posypie, jungler nie gra nic, Lustboy jest dobrym supportem ale mógłby grać lepiej. Imo błędem było zastępowanie OddOne'a Santorinem. :)

Przeciez dyrus gra najslabiej w tsm.

Ogolnie to szkoda bjergsena, bo sie marnuje takim teamie.

Opublikowano

Za nami 4 mistrzostwa świata.

- Ile razy wygrała ameryka?  - 0.

- ile razy widziałeś na tłiczu ból dupska amerykańców co pisali "eu so bad"? - pierdyliard. 

Amerykańce uważają się za najlepszych, a są najgorsi bo jako jedyni nie wygrali worldsów i stąd ich ból dupska XDDD    

Europa wygrała raz (Fnatic), Korea 2 razy (Samsung i SKT), Chiny wygrały raz (Taipei). A piąte mistrzowstwa wygra na bank Europa/Korea. 

Opublikowano

Finał SKT vs EDG confirmed Kappa. Są w jednej grupie, wychodzą obie, idą w dwie, różne strony. Jeśli SKT lub EDG poskromi Fnatic to droga do finałów stoi przed nimi otworem. Chciałbym to zobaczyć, BO5 z dwoma najlepszymi drużynami tych mistrzostw imo.

Opublikowano

@Ukinar "Lustboy jest dobrym supportem ale mógłby grać lepiej" Tak samo mogę stwierdzić że jestem dobry z matematyki a mam dwójkę !

Koleś jest na poziomie ale słabo drużyna mu doradza bo picka c*****e supporty!

P.S Ja chce Barda zobaczyć na LCS!!!!

Opublikowano

Stawiałem na TSM od samego początku ze względu na Bjerga i Wild'a, ale to, co oni grają, to nie jest dobre rozegranie. Czasem zdarzy im się dobra akcja, ale i tak przegrywają na ogranych Koreańców czy Chinoli. Ogólnie te mistrzostwa zdominują Koreańczycy/Chińczycy, są w świetnej formie. Jeśli TSM nie wyjdzie z grupy, to będę obstawał za SKT, Origen też świetnie gra (mają niesamowite zgranie), Fnatic też może po raz kolejny pokazać klasę Europy. Jestem ciekaw, kto będzie w finałach. Chciałbym zobaczyć SKT vs Origen, to byłoby coś. xPeke na Fakera, niesamowity pojedynek. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Za nami 4 mistrzostwa świata.

- Ile razy wygrała ameryka?  - 0.

- ile razy widziałeś na tłiczu ból dupska amerykańców co pisali "eu so bad"? - pierdyliard. 

Amerykańce uważają się za najlepszych, a są najgorsi bo jako jedyni nie wygrali worldsów i stąd ich ból dupska XDDD    

Europa wygrała raz (Fnatic), Korea 2 razy (Samsung i SKT), Chiny wygrały raz (Taipei). A piąte mistrzowstwa wygra na bank Europa/Korea. 

taipei w chinach niezle masz najebane na bani

Stawiałem na TSM od samego początku ze względu na Bjerga i Wild'a, ale to, co oni grają, to nie jest dobre rozegranie. Czasem zdarzy im się dobra akcja, ale i tak przegrywają na ogranych Koreańców czy Chinoli. Ogólnie te mistrzostwa zdominują Koreańczycy/Chińczycy, są w świetnej formie. Jeśli TSM nie wyjdzie z grupy, to będę obstawał za SKT, Origen też świetnie gra (mają niesamowite zgranie), Fnatic też może po raz kolejny pokazać klasę Europy. Jestem ciekaw, kto będzie w finałach. Chciałbym zobaczyć SKT vs Origen, to byłoby coś. xPeke na Fakera, niesamowity pojedynek. 

skt vs origen w finalach nastepny analityk niezly

jebać psy

Opublikowano

nie no sram z dominacji chin XDDDD

rPonxV4.png

dominacja motzno XDD

typowy fan esportu ktory by byl jedynie za fnc/tsm bo sa popularni XDD

@topic

NA gra bardzo dobrze tak samo jak EU, CLG ładnie ogrywa swoich przeciwników tak samo jak C9 (póki co zaskakują większość). Origen ładnie sobie radzi, FNC przegrało na AHQ bo sami chcieli pickując pierwszego Dariusa. A to, że TSM nie potrafi ugrać ani jednej gry było wiadomo jeszcze za czasów summer spilta xD

­

Opublikowano

A co to jest za meta w ogóle że teraz pickują na lcs dariusa ?

Bo jest OP? xD

Ogólnie jest zadziwiony poziomem jaki reprezentuje CLG i C9, natomiast TSM nic nadzwyczajnego. 

­

b_560_95_1.png

Opublikowano

A co to jest za meta w ogóle że teraz pickują na lcs dariusa ?

przeciez powyzej platyny ma 95% ban rate (lub miał) a ty się pytasz czemu go pickujo?

owni wiekszosc toperow z palcem w dupie, jedyna jego wada ze jest strasznie latwo go wykajtowac, ale wystarcz picknac lulu i po sprawie, nie ma problemu

­

Opublikowano

nie no sram z dominacji chin XDDDD

rPonxV4.png

dominacja motzno XDD

typowy fan esportu ktory by byl jedynie za fnc/tsm bo sa popularni XDD

@topic

NA gra bardzo dobrze tak samo jak EU, CLG ładnie ogrywa swoich przeciwników tak samo jak C9 (póki co zaskakują większość). Origen ładnie sobie radzi, FNC przegrało na AHQ bo sami chcieli pickując pierwszego Dariusa. A to, że TSM nie potrafi ugrać ani jednej gry było wiadomo jeszcze za czasów summer spilta xD

Aha :v Oceniaj mnie, kogo jestem fanem, nie znając mnie - typowy random. Nie ma to jak mówić, że nic nie robią po dwóch dniach Mistrzostw :v I nie, nie jestem za TSM czy Fnatic, bo są popularni, dzieciak, tylko za tym, kogo jestem fanem. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Skończcie się kłócić, bo to żałosne. Po prostu mamy na tych mistrzostwach wiele wspaniałych drużyn, więc któraś musiała się okazać lepsza. A że akurat nie padło na Chiny to też kwestia w niektórych przypadkach szczęścia rywali, czy doboru do grup. Wszystkie drużyny rozegrają jeszcze po 3-4 mecze zanim wejdą lub nie wejdą wyżej, więc nie ma się co spinać. Może Chiny pokażą klasę a może nie, to jest ruletka, nie wiesz co będzie jutro to nie mów.

Opublikowano

IMO - C9 / SKT.

Co do TSM, jungler nie jest na poziomie world'sów, bo patrząc na ostatnie jego gry jak w early i zaczynajacym sie late mial 9 lvl a enemy jungler 12, to troche słabo, 4head.
Bjerg sam nie wygra gry, od Wild'a lepszy jest keith, ale co tam. :^)

Opublikowano

Ten Santorin, co to jest? Zawsze poziom/dwa za enemy junglerem, mało co robi, niekiedy ma dobrą grę. Już o wiele lepiej radziło sobie TSM z Amazingiem w składzie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ten Santorin, co to jest? Zawsze poziom/dwa za enemy junglerem, mało co robi, niekiedy ma dobrą grę. Już o wiele lepiej radziło sobie TSM z Amazingiem w składzie. 

Za to OG teraz dobrze z Amazingiem ciśnie ;)

­

b_560_95_1.png

Opublikowano

Bardzo zaskoczyło mnie Origen oraz c9. Naprawdę bardzo ładnie grają. Dzisiaj TSM też dobry meczyk chociaż wątpie, żeby mieli szanse wyjść z grupy.

Opublikowano

taipei w chinach niezle masz najebane na bani

skt vs origen w finalach nastepny analityk niezly

Taiwan a Chiny to wielkiej różnicy nie robi bo to nie FATERICA xDDDD

Teraz Europa wyjaśnia Hameryce, że worldsy nie dla nich. 

Opublikowano

Taiwan a Chiny to wielkiej różnicy nie robi bo to nie FATERICA xDDDD

Teraz Europa wyjaśnia Hameryce, że worldsy nie dla nich. 

A C9 wyjaśnia Europie że 7 miejsce w NA LCS potrafi zrobić 3-0 w pierwszym tygodniu worldsów ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...