Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze auto ;) golfik 3/

TooH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

otoz zdaje prawko 

teorie zdalem zostala tylko praktyka  i tutaj mam obawy bo mnie  ojebali z godzinami  przy kursie Liczyli sobie na kM .. 
i   mam duzo brakow 

I mysle zeby nie kupic jakiegos  autka do 1.5k 

Jaki polecacie ?

bym sobie pojedził po osiedlu czy tez  do jakieos sklepu blisko po zakupy tak zeby mnie policja nie zlapała ;)
Myslalem nad corsą  bo mała   i zwrotna  ( musze potrenować  parkowanie tyłem itd )

Ale wypatrzylem tez fajnego golfika z 1.5  bo mi typ spusci  stówke 

z tym ze konczy sie oc i przeglad

http://olx.pl/oferta/sprzedam-golfa-CID5-IDbZ1if.html#7fd7da8528

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Co za bezsens. Chcesz wydać 1,5k na coś co za chwile będziesz musiał sprzedać na złomie za połowe tego. Jak nie czujesz się pewnie to dokup jazdy nie są takie drogie. Jak wybrałeś chujową szkołe to zapisz sie do innej tylko na dodatkowe jazdy żeby potrenować przed egzaminem. Jak zdasz to kup normalne auto.

Pogadaj z instruktorem czego nie ogarniasz i że chcesz to potrenować i tyle.

Opublikowano

Czemu mialbym zaraz to na zlom  dawać ?
Przeciez  bym tym dalej jezdził .....

nie chce juz kupować jazd strata kasy ...
jeszze znalazłem to  http://olx.pl/oferta/ford-fiesta-1997-r-1-3-kat-wspomaganie-CID5-IDbNvwz.html#8f16e429f2

ALBO

HONDE CIVIV

http://marbil.pl/oferta/19270775

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

To, że się zapisałeś na praktyke nie znaczy, że już nie masz godzin - masz wykupione 30 i mozesz się zapisać kiedy chcesz i np jak nie zdasz za pierwszym i zostały ci godziny to jeszcze je wykorzystać.

Co do tematu, pls tylko nie golf 3, w tej cenie znajdź sobie Audi 80 albo setke. Ogólnie co do auta za 1.5 kafla dużo nie oczekuj, ważne żeby jeździło :). W tym widać, że przebieg coś mały jak na 23 letnie auto :P

Opublikowano

poszukaj mazdy 626 przed liftem ewnt audi 80 ale watpie ze za tyle znajdziesz w dobrym stanie

Za tą cene nie znajdziesz auta w dobrym stanie :)

Patrz na to, ile musisz włożyć - co z oponami, silnik, klocki i tarcze - cudów się nie spodziewaj w tej cenie, więc znajdź coś, w czym będziesz miał mało rzeczy do roboty.

Opublikowano

Jak dołożysz z 500 lub 1000 zł to polecam alfe Romeo 145 fajne lekkie autko mam sam takie 1.4 silnik benzynka 105KM i sobie lata :)

P.S A dokładnie latam Audi a4 b5 :)

poszukaj mazdy 626 przed liftem ewnt audi 80 ale watpie ze za tyle znajdziesz w dobrym stanie

Raczej audi 80 b4 nie dorwie za takie pieniążki w dobrym stanie trzeba dac z 2tys lub troszeczke więcej :)

Opublikowano

Witam 

otoz zdaje prawko 

teorie zdalem zostala tylko praktyka  i tutaj mam obawy bo mnie  ojebali z godzinami  przy kursie Liczyli sobie na kM .. 

i   mam duzo brakow 

I mysle zeby nie kupic jakiegos  autka do 1.5k 

Jaki polecacie ?

bym sobie pojedził po osiedlu czy tez  do jakieos sklepu blisko po zakupy tak zeby mnie policja nie zlapała ;)

Myslalem nad corsą  bo mała   i zwrotna  ( musze potrenować  parkowanie tyłem itd )

Ale wypatrzylem tez fajnego golfika z 1.5  bo mi typ spusci  stówke 

z tym ze konczy sie oc i przeglad

http://olx.pl/oferta/sprzedam-golfa-CID5-IDbZ1if.html#7fd7da8528

Opiszę Ci jedną sytuację ale z dwoma różnymi warunkami:

Jedziesz sobie ze sklepu, nagle na drogę wybiega Ci pieszy, oczywiście uderzasz w pieszego. 

1.Gdy masz prawo jazdy, ważne oc i przegląd:

Nie masz żadnych nieprzyjemności z tego chyba że ewentualna sprawa w sądzie o koszty naprawy auta.

2.Gdy nie masz prawa jazdy, skończyło Ci się OC i przegląd:

Mandat za brak przeglądu, opcjonalnie auto na lawetę, dowód rejestracyjny zabiera policja.

Wniosek do funduszu gwarancyjnego o ściganie Cię za brak OC (mój ojciec spóźnił się miesiąc z zapłatą OC i płacił 3000zł kary!)

Mandat 500zł za jazdę bez prawka i może nawet wniosek do sądu o ZAKAZ PORUSZANIA SIĘ POJAZDAMI MECHANICZNYMI lub odroczenie egzaminu nawet o 2 lata.

Pomyśl czy lepiej wydać te 1500zł na 15godzin nauki jazdy bo chyba taki jest przelicznik czy ewentualnie pożegnać się z tym prawkiem i jeszcze płacić pełno kasy?

Wiem że taka sytuacja może sie nie wydarzyć ale wyobraź sobie że podczas nauki parkowania zarysujesz komuś samochód i ten wezwie policje, praktycznie koszta te same (jeżeli skończy sie przegląd i OC) problemów co nie miara i po co Ci to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...