Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt szablonu MineCraft

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

---

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

imac-screen_560e927e7dcdc.png

Witam, stworzyłem projekt graficzny portalu minecraft, wiem, że wielu osobom może sie przydać.

Prosze o oceny, czy był by popyt na coś takiego, itp.

Pozdrawiam

( PROSZE O SUGESTIE I OCENE )

( Projekt bedzie zakodwoany )

Full Screen

aa_560e9254c91ed.png

Opublikowano

@SумвιαN

Niestety wygląda koszmarnie ;/

Bardzo kiepski dobór fontów, grafiki i kolorów. Rażące w oczy, zbyt duże odstępy między artykułami i boxem z info o serwerze. Blur też tutaj kiepsko wypada.

Pewnie napiszesz że to tylko wstępny projekt, ale takie szczegóły jak literówki (Potalu), powielone logo partnerów czy słabe logo strony mają bardzo duży wpływ na odbiór całego projektu.

Mogłeś wpisać normalny adres IP i nick. Niby nic, ale całokształt od razu wyglądał by lepiej. Może się to wydawać dziwne, ale content w prezentowanych projektach też jest ważny.

________

czy był by popyt na coś takiego

Po tym domyślam się że zapewne chciałbyś na tym jeszcze zarabiać, prawda?

Nawet jeżeli tak nie jest - projekty które udostępniasz za free też muszą mieć swoją jakość, ta aby dobrze Cię reklamować.

________

( Projekt bedzie zakodwoany )

Poświęć swój czas i energię na nowe projekty. Czegoś takiego kodować się nie opłaca, nawet jeżeli chcesz tylko podszkolić wiedzę na temat HTML/CSS.

Przeglądaj portale typu behance czy dribbble, i inspiruj się pracami na nich. Jeżeli twoje pomysły są słabe, to na początku kopiuj innych (w granicach zdrowego rozsądku...).

Czytaj artykuły na grafmagu, by dowiedzieć się o zasadach doboru typografi, kolorów czy nawet w celu szukania inspiracji. Jeżeli dobrze przyswajasz wiedzę z papieru to zainwestuj w książki. Nie bój się prosić o pomoc!

Na razie może odpuść sobie publikację takich "dzieł", no i zmień sygnaturę :P.

Wiem że fajnie jest brać hajs za projekty, ale jeżeli teraz poświęcisz trochę czasu na naukę, to zobaczysz że w mgnieniu oka zacznie się to zwracać.

Nie odbieraj tego jako hejt, tylko jako radę i darmowy feedback od kogoś, kto ma już troszkę doświadczenia w branży ;). Powodzenia!

Opublikowano

Więcej tego majnkrufta ja rozumiem niby gra sławna ale bez przesady teraz co drugi szablon to z akurat tej gry... co z tym światem się porobiło :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...