Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik - Volibot

kowal0050

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako że często padają pytania odnośnie volibot a nie widziałem poradnika jego konfiguracji krok po kroku, chciałbym ułatwić Wam jego konfigurację, szybki dostęp do niego i umieszczać tutaj jego aktualne wersje.

Krótko o Volibot:

Oficjalna Strona:

http://volibot.com/

Jest to bot, który automatycznie dołącza do kolejki bez włączania klienta i akceptuje grę przy czym w połączeniu z programami takimi jak LeagueSharp, Bol Studio czy też Elobuddy umożliwia szybkie lvlowanie konta oraz zdobycie PZ. Bot może działać w tle, dlatego też nie przeszkadza nam w użytkowaniu z komputera. Można zostawić go włączonego np. idąc spać czy w czasie, gdy robimy po prostu coś innego.

Status: Działa z aktualną wersją 5.20

Download:

Skan:

Wypakowujemy bota, włączamy go i przechodzimy do jego konfiguracji:

Po uruchomieniu VoliBot wyskoczy takie okno :

X6sxcL7.jpg

Oczywiście naciskamy ACCEPT i kierujemy się do następnego kroku.
Przechodzimy do Zakładki Default Config

d3qxjtB.jpg

W polu League of Legends folder wybieramy nasz folder, w którym znajduje się lol a następnie lol.launcher
Następnie ustawiamy swój region i skille, które ma brać ze sobą nasz bot.
W zakładce Queue Type wybieramy rodzaj gry, w której bot będzie uczestniczyć (Polecam ARAM)

5l7vHMm.jpg

Jeżeli wybraliśmy rodzaj gry ARAM to w polu wyboru Champion to pick zostawiamy RANDOM, jeżeli inny tryb to ustawiamy bohatera, którym ma grać nasz bot.
Po ustawieniu tych opcji klikamy przycisk SAVE a następnie Close.
W następnym kroku dodamy nasze konto do Volibot (nie wymaga to uruchamiania klienta League of legends)
Przechodzimy do zakładki Accounts:

Ox0YN5h.jpg

Powinien wyświetlić nam się menedżer kont:

S7ggKOC.jpg

Naciskamy na opcję Add an account i naszym oczom ukazuje się takie okno:

3zKffih.jpg

W polu Username wpisujemy swoją nazwę użytkownika, w polu Password, hasło, i w polu wyboru Region wybieramy region, na którym znajduje się nasze konto. Mamy też taką opcję jak TEST, która pozwoli nam sprawdzić czy dane konta zostały wypełnione poprawnie i czy bot działa. Kolejnym krokiem będzie naciśnięcie przycisku ADD.
Tak przykładowo powinno wyglądać okno po zatwierdzeniu naszego konta w bocie.

SsNMpY7.jpg

Wybieramy teraz nasze konto a następnie klikamy Load Account(s) (1) po czym zamykamy okno (2)
Po wykonaniu tego kroku przechodzimy już do głównego okna bota:

TOd1PAu.jpg

I naciskamy przycisk Connect

Poszczególne zakładki:

Zakładka Statistics:

FbiamYJ.jpg

Widzimy tutaj ile meczy rozegrał meczy, wygrane, przegrane i zebrane PZ

Zakładka Options:

PYUN1iq.jpg

Tutaj w sumie nie zmieniamy nic chyba, że dla poszczególnego bota, bo ustawienia te zostały skonfigurowane już przez nas w domyślnych ustawieniach.

Kiedy nasz bot po naciśnięciu opcji Connect połączy się z kontem powinniśmy widzieć to w zakładce Console:

730vsZK.jpg

Wybieramy Queue Type (zalecam ARAM) i naciskamy przycisk Start.
Bot powinien dołączyć do kolejki, w której sam wybierze championa wskazanego wcześniej w opcjach i automatycznie włączy klienta gry:

nWqoxLG.jpg

Można go zatrzymać naciskając przycisk Stop (Jeżeli bot dołączy do rozgrywki to opuści grę i będzie AFK)

Żeby zmniejszyć zużycie pamięci przez bota można w opcjach gry w zakładce Wideo przełączyć bota do trybu okienkowego na najniższej rozdzielczości a jakość gry zmniejszyć na najniższą. Bot będzie działać w tle.

Oczywiście do użycia bota zalecany jest program taki jak LeagueSharp, Bol Studio czy tez EloBuddy

Skrypty zalecane do użycia to Ezevade, Activator i Autosharp (w przypadku LeagueSharp), który znajdziemy tutaj:

https://www.joduska.me/forum/topic/97040-best-bot-autosharp-aram-summonersrift-bot-reworked/

Proszę moderatora działu o podpięcie tematu :)

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

dlaczego postać stoi cały czas na respie?

bo potrzebujesz skryptu autoplay jak np. AutoSharp

Fajny post, mimo, że wiem wszystko to dam +, ponieważ przyda się na pewno wielu osobom :).

K2yjCFw.png

Opublikowano

Wie ktoś jakie skryptyz bola by działały z tym voli botem? Jak gram na l# to bot chodzi po całej mapie, wchodzi pod trurrety i robi inne głupie rzeczy(gram na skyptach spod poradnika). A i może jeszcze ktoś zna skrypt który sam kupowałby itemy?

Opublikowano

Wie ktoś jakie skryptyz bola by działały z tym voli botem? Jak gram na l# to bot chodzi po całej mapie, wchodzi pod trurrety i robi inne głupie rzeczy(gram na skyptach spod poradnika). A i może jeszcze ktoś zna skrypt który sam kupowałby itemy?

Na BoLa free to iAram, płatny to iKita, mam i polecam.

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Account dont works a plik znalazłem zaznaczam lol launcher itp próbuję 10 raz i nic się nie zmienia.

Kedroshi zjebane nie działa bo musisz mieć c riot games a ja tak nie mam .

Opublikowano

Account dont works a plik znalazłem zaznaczam lol launcher itp próbuję 10 raz i nic się nie zmienia.

Kedroshi zjebane nie działa bo musisz mieć c riot games a ja tak nie mam .

to sobie edytuj ścieżkę, nie wiem w czym problem

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Everything works guys

Screen z accounts:

TQblken.png

6IhzydK.png

Opublikowano

to sobie edytuj ścieżkę, nie wiem w czym problem

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Everything works guys

Screen z accounts:

TQblken.png

6IhzydK.png

Kedroshi Ale jak tobie to działa ja muszę mieć jeszcze jakis pogram poza tym? bo słuchaj odpalam to co dałeś tą wersje 5.21 no i mam te 3 pliki config account no i samo volibot teraz ja mam to wypakować na pulpit do randomowego pustego folderu? raczej nie więc wkładam do folderu riot games i tam tak czy siak mam takie same info jak w screenie http://zapodaj.net/5a7fb79f051ed.png.htmlA jak zmienie w account adres chodz nie wiem bo jest dobry to i tak jest to samo a w configu jak zmieniam na random i ,że aram to też nic nie zmienia liczę ,że wiesz w czym jest problem ziom :D

EDIT;cos poprawiłem teraz wyskakuje mi informacja ,że mam błędne accounts zrobiłem tak jak ty czyli wpisałem sój login I teraz hasło I i MEDIUM_BOT i dalej jest ten errorek

Edit2: Próbowałem na wszystkie sposoby dalej jest ,że error w account ;/ a 1 błąd naprawiłem tak ,że w config dałem 2 opcje off

Opublikowano

Sprawdź czy masz takie ustawienia jak ja:

FLkrzXP.png

Twoja lokalizacja:

sx7cI05.png

eXH8fbd.png

Obojętnie gdzie to wypakujesz, najlepiej zrób sobie do tego folder na pulpicie i tam wrzuć te 3 pliki, i uruchom jako administrator

Opublikowano

Dobra więc tak mam ustawione http://zapodaj.net/e8d8012247e9e.png.html niewiem jak ma wyglądać account mam wpisać to tak np?> czekoladaImala1231IMEDIUM_BOT ?

A błąd mam taki po odpaleniu volibota ; http://zapodaj.net/3cf7acf19705b.png.html

Pytanie ja mam tego volibota mieć w tym miejscu docelowym gry? 

@Kedroshi DZIAŁA nie wiem co zrobiłem ale działa ! chyba EUW naprawiło sprawe pytanie tylko do ciebie czy za to nie dostane bana ? i czy w trakcie lvlowania konta nie lepiej jest nie grać na mainie? bo ja po prostu nie mam czasu na wbicie 30 lvla ( działa ale dalej sa te 2 błedy sprawdze to )

A ty jesteś profesjonalista :)

Pozdrawiam

A i czy ten bot jak działa to mi samo odpala lola? bo własnie mi się loading screen załączył .

A i ta postać na botach wgl się nie porusza :( ?

Bo jak tak to gracze na boty dostane bana po 3 grach

Opublikowano

Ten bot sam ci wchodzi w kolejkę, pickuje championa i włącza clienta gry. Ja od tygodnia jakieś 16 godzin dziennie mam włączonego bota i nic. Jeżeli będziesz tego używał z głową, to raczej bana nie powinno być. Volibot nie musi być w folderze z grą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...