Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strzelanina w szkole w Oregonie - co uważacie?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tumblr_m1pw578AWp1ro93cdo1_500.jpg

powody to: głupota, brak zainteresowania ze strony rodziców, brak znajomych, samotność, depresja, jakas choroba psychiczna. pewnie mała liczba takich sytuacji spowodowana jest tym że typ tak po prostu chciał

ae1d1005fe.png

Opublikowano

http://www.tvn24.pl/strzelanina-w-szkole-w-oregonie-co-najmniej-15-zabitych,582109,s.html

Jak myślicie, czym są spowodowane te częste strzelaniny na terenie Stanów Zjednoczonych? Moim zdaniem dużą rolę odgrywa tam dostęp do broni. Szkoda tylko dzieciaków, bałabym się uczyć w USA. :v

Od kiedy pistolet, czy jakakolwiek inna broń zabija? Zabija człowiek. W rękach skrzywionego psychicznie człowieka nawet ołówek jest bronią. ;d

Opublikowano

­W USA jest ogromna przepaść między bogatymi a biednymi okolicami. Największa ilość różnego typu gangów znajduje się właśnie tam. Problemem na pewno nie jest tylko jeden czynnik - dostęp do broni. 

Mimo wszystko w Europie też było dużo takich incydentów.

http://swiat.newsweek.pl/najkrwawsze-strzelaniny-ostatnich-20-lat-w-europie,63820,1,1.html

c:

Opublikowano

­W USA jest ogromna przepaść między bogatymi a biednymi okolicami. Największa ilość różnego typu gangów znajduje się właśnie tam. Problemem na pewno nie jest tylko jeden czynnik - dostęp do broni. 

Mimo wszystko w Europie też było dużo takich incydentów.

http://swiat.newsweek.pl/najkrwawsze-strzelaniny-ostatnich-20-lat-w-europie,63820,1,1.html

A co zrobiła ta biedota, żeby wyjść z biedy? A no właśnie.

Po pierwsze przestępcy nie kupują broni w sklepach, tylko na czarnym rynku i całkiem niedawno było o tym głośno.To chyba logiczne? Gdyby nabywali tę broń w sklepach, to bardzo łatwo można by ich namierzyć.No chyba, że ktoś jest idiotą albo chce być sławny, więc ograniczenie dostępu do broni uderza tylko w normalnych ludzi a nie w bandziorów.

Po za tym chyba szkoły w USA należą do tzw. free gun MPCforum, czyli miejsc, w którym nie wolno mieć broni - no i potem są tego skutki, wchodzi bandzior z długą bronią i robi masakrę, o ironio.

Opublikowano

Lel, I teraz masa korwinistów zacznie spamować tymi swoimi bzdurami.

Strzelaniny są spowodowane dostępem dzieci do brutalnych gier komputerowych xD .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak by broń u nich byłaby zakazana to by zdobywali na inne sposoby, jestem ciekawy dlaczego akurat najczęściej w USA atakują szkoły a nie na przykład bank lub coś w tym stylu. 

Opublikowano

Od kiedy pistolet, czy jakakolwiek inna broń zabija? Zabija człowiek. W rękach skrzywionego psychicznie człowieka nawet ołówek jest bronią. ;d

Mi chodziło o to, że łatwy dostęp do broni ma na pewno wpływ na te wszystkie strzelaniny, bo jakby Ci wszyscy nienormalni nie mieli możliwości dostania się do karabinu czy pistoletu to takich incydentów byłoby mniej. 

Lel, I teraz masa korwinistów zacznie spamować tymi swoimi bzdurami.

Strzelaniny są spowodowane dostępem dzieci do brutalnych gier komputerowych  xD .

https://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Columbine_High_School

"Harris był zapalonym graczem Dooma. Jego zeszyty są wypełnione projektami nowych poziomów tej gry oraz rysunkami przedstawiającymi postacie i brutalne sceny z gry. O Doomie napisał jedno ze swoich szkolnych wypracowań, w którym określa grę jako ujście dla moich myśli i snów, a opisując planowany atak na Columbine Harris stwierdza w swoim dzienniku:

„Moim celem jest zniszczenie wszystkiego, co się da, więc nie mogę kierować się uczuciem litości, sympatii ani niczym takim, więc zmuszę się do uwierzenia, że każdy jest po prostu kolejnym potworem z »Dooma«, jak FH lub FS lub demony, czyli albo ja, albo oni. Muszę wyłączyć swoje uczucia.”"

Chyba na niektórych gry komputerowe mają negatywny wpływ. ;)

Opublikowano

Jak by broń u nich byłaby zakazana to by zdobywali na inne sposoby, jestem ciekawy dlaczego akurat najczęściej w USA atakują szkoły a nie na przykład bank lub coś w tym stylu. 

A powiedz co wywoła w mediach większe kontrowersje? To że zginęło 15 dorosłych czy to ze zginęło 15 dzieci i to w szkole w miejscu w którym mają czuć się bezpiecznie? Odpowiedź będzie jasna.

Opublikowano

Mi chodziło o to, że łatwy dostęp do broni ma na pewno wpływ na te wszystkie strzelaniny, bo jakby Ci wszyscy nienormalni nie mieli możliwości dostania się do karabinu czy pistoletu to takich incydentów byłoby mniej.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Columbine_High_School

Gram w gry od wieku 9-10 lat? Jakoś tak. Grałem w naprawdę tysiące różnych gier, a dzisiaj spędzam 5-8 godzin dziennie klikając headshooty w Counter Strike'u i jestem naprawdę normalny.

Więc gry to tak naprawdę często powód dla kogoś psychicznie chorego. To tak jakby powiedzieć, że religia jest zła, bo część jej wyznawców źle ją interpretuje i napierdala się z niewiernymi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Gram w gry od wieku 9-10 lat? Jakoś tak. Grałem w naprawdę tysiące różnych gier, a dzisiaj spędzam 5-8 godzin dziennie klikając headshooty w Counter Strike'u i jestem naprawdę normalny.

Więc gry to tak naprawdę często powód dla kogoś psychicznie chorego. To tak jakby powiedzieć, że religia jest zła, bo część jej wyznawców źle ją interpretuje i napierdala się z niewiernymi.

No przecież to oczywiste, że nie każdy, kto gra w strzelanki nagle zechce sobie tak do innych postrzelać. No, ale jak widać są ludzie, których takie gry dodatkowo pobudzają do przestępstw. ;)

Opublikowano

No przecież to oczywiste, że nie każdy, kto gra w strzelanki nagle zechce sobie tak do innych postrzelać. No, ale jak widać są ludzie, których takie gry dodatkowo pobudzają do przestępstw. ;)

Ludzi chorych psychicznie, owszem.

­

c:

Opublikowano

Nie wiem co można uważać o masakrze na niewinnych osobach.

Odebranie ludziom broni spowoduje co najwyżej wzrost przestępczości, bo przestępca i tak nie wyposaża się w legalny sposób.

Opublikowano

Nie wiem co można uważać o masakrze na niewinnych osobach.

Odebranie ludziom broni spowoduje co najwyżej wzrost przestępczości, bo przestępca i tak nie wyposaża się w legalny sposób.

Nie potrzebują broni palnej żeby zabić drugą osobę również tak samo ci co wparowali do tej szkoły zamiast broni mogli wziąć noże i zacząć do tych dzieciaków rzucać/wbijać im w ciało :D 

Opublikowano

Tylko spróbuj komuś wycelować nożem między oczy i napawać się strachem. Jak myślisz bardziej będzie się bał noża czy lufy Glocka 3 cm od czoła? W większości przypadków szaleńcy używają broni planej, choćby ostatnio z maskarą w kinie czy sprawa Breivika, nie słyszałem aby jakiś szaleniec wyciął w pień ludzi przy użyciu noża czy innej białej broni.

Opublikowano

gdyby broń była zakazana nie byłoby problemu

lepiej by zrobili gdyby zastapili pistolety pałkami teleskopowymi

nie zabija ale jak raz przypierdolisz to koleś sie zgina w pół

Opublikowano

Gram w rożne fpsy(np. cs), gry "rozpierdolki" tj. gta itp. gierki odkąd mam 5 lat i jakoś jeszcze nikogo nie zajebałem - zależy od tego jak rodzice/rodzeństwo kogoś wychowają, a nie od tego w co kto i w jakim wieku gra. :v

Powód tej rzezi? Stawiam na jakiegoś allaha, tylko zapomniał c4 z domu, a jak nie to choroba psychiczna, depresja, dla zabawy raczej wątpię, ale c**j to wie jakie przyjeby po tym świecie chodzą.  <.<

Opublikowano

Dostęp do broni nie ma znaczenia. Tam gdzie mogą strzelac tam strzelają, tam gdzie nie mogą strzelać tam i tak znajdą sposób by komuś krzywdę wyrządzić :)
Z gówniarza w moim mieście słynna była akcja gdy dziewczyna rzuciła się na inną uczennicę z nożem kuchennym.
Warto zwrócić uwagę na rodzaj wychowania, otoczenie w jakim są wychowywani ludzie i ich mentalność. 
Wszystko jest kompletnie inne niż u nas.

Usprawiedliwiając dany incydent np. "graniem w brutalne gry komputerowe" pokazujemy samym sobie jak bardzo ograniczoną nacją jesteśmy.
Idąc takim tokiem rozumowania każdy morderca i psychopata pije wode, zakaz picia wody!
Takie wyszukiwanie sensacji na siłe. Młodzi dziennikarze zwracają uwagę na "zło gier" bo wiedzą, że trafi to w starszą częśc społeczeństwa. Banalnie łatwo nimi manipulować i starczy wylansować jeden temat do tego stopnia by potem działał jak płachta na byka i mamy szybki rozgłos.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Usprawiedliwiając dany incydent np. "graniem w brutalne gry komputerowe" pokazujemy samym sobie jak bardzo ograniczoną nacją jesteśmy.

Ja tylko przywołałam przykład w którym wyraźnie widać (co sam morderca w swoim notesie przyznał), że gra komputerowa miała wpływ na całą makabrę. 

Bo skoro przyznał, że "ludzie to dla niego potwory z dooma" to może gdyby nigdy nie poznał tej gry... To strzelanina nigdy by nie miała miejsca. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...