Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt RPG - Czas Średniowiecza (Opis gry)

upgrade11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[R]

[E]

[K]

[L]

[A]

[M]

[A]

[!]

post-670961-0-83486000-1443730569_thumb.png

Projekt gry

Projekt RPG w klimacie średniowiecza wpadłem poprzez swoją fantazje oraz grę Mount & Blade, tak bardzo mi się spodobała ta gra że postanowiłem zacząć działać w kierunku realizacji projektu, aktualnie przygotowuje się to rozpoczęcia pracy które mam nadzieje że już wystartują po weekendzie, mam nadzieje że moja fantazja oraz pomysł na projekt bardzo wam się spodoba i moja ciężka praca jaką będę wkładał w to nie pójdzie na marne, gdyż bardzo zależy mi na zrealizowaniu gry w którą pewnie nie jedna osoba by chciała zagrać wraz ze swoimi kolegami i podjąć się walki o wioskę, zamek a nawet jednego z czterech imperium, tak więc bardzo zapraszam was wszystkich do przeczytania poniższego tekstu i oceniania oraz komentowania.

Postać

Rozwój naszej postaci to jedna z najważniejszych rzeczy, kto by nie chciał być najpotężniejszy wśród rywali, oczywiście na taki czyn trzeba sobie zasłużyć. Wszystko zaczyna się od zalogowania do serwera gry, gdy już wejdziemy wyskoczy nam pokój wyboru postaci, jeżeli nie mamy będziemy musieli ją stworzyć, będzie możliwość stworzenia postaci na swój gust, może będzie niska, może wysoka, to zostawię wam do wyboru, po stworzeniu postaci oraz nazwaniu jej wchodzimy do świata gry w którym będziemy mogli rozwijać naszą postać, nasza postać będzie posiadać poziom doświadczenia, doświadczenie można zdobyć na polowaniach na zwierzęta, zabijanie bandytów oraz graczy, jeżeli osiągniemy dany poziom będziemy modli dodać 2 punkt statystyk do osiągnięć naszej postaci aby była lepsza, nasza postać oczywiście musi jeść, pić itp... Dlatego punkty statystyk będzie można rozdać do Życie - Zwiększa dwa punkty życia postaci, Wytrzymałość - Zwiększa wysiłek postaci oraz wytrzymałość przed ciosami, Siła - Zwiększa siłę uderzenia naszej postaci, Zręczność - Zwiększa zwinność czyli szybsze poruszanie tarczą oraz lepsze uniki, Głód - Nasza postać będzie mogła wytrzymać dłużej bez jedzenia, Pragnienie - Nasza postać będzie mogła wytrzymać dłużej bez picia.

Ekwipunek

Sposoby na zdobycie ekwipunku są dwa, pierwszy to zdobycie ekwipunku poprzez zakup u handlarzy w wioskach lub zamkach za zarobione pieniądze, drugi sposób na zdobycie ekwipunku jest stworzenie go z materiałów, czyli po zebraniu odpowiedniej ilości żelaza, skór zwierzęcych oraz innych potrzebnych rzeczy będziemy mogli stworzyć za darmo ekwipunek (Potrzebna umiejętność tworzenia craftowania którą można nabyć u kowala).

Wioski

Aktualnie trwają namysły nad wioskami...

Zamki

Zamki to duże miasta którymi musi rządzić prawdziwy król, dlatego każdy klan ma możliwość przejęcia zamku dla własnej korzyści materialnej, na serwerze będzie 8 zamków które będą prowadzone przez różne klany, misją klanu jest zapewnienie jak najlepszej sytuacji w zamku, może nam się to odbić jako lepsza korzyść materialna, możliwości zamku jest parę na przykład możemy za darmo nabyć ekwipunek, mamy za darmo zakwaterowanie, mamy za darmo stajnie z końmi jeżeli zamek posiada stajnie, no lecz żeby nie było kolorowo w każdą sobotę lub niedzielę co dwa tygodnie będzie odbywał się Castle Siege - Inaczej oblężenie zamku, w tym czasie wasz zamek od danej godziny do danej godziny jest możliwy do przejęcia i zadaniem klanu jest obronić zamek przed wejściem króla do komnaty króla, jeżeli król klanu atakującego usiądzie na tronie na 20 sekund, automatycznie oblężenie dla obrońców jest porażką. Jeżeli przy oblężeniu brama jest zamknięta trzeba zbudować most na mur, budowa mostu trwa 30 minut, pamiętaj też że można zbudować katapultę.

Imperia

W trakcie namysłu...

System walki

W trakcie namysłu...

System doświadczenia

W trakcie namysłu...

Zdjęcia z gier

Zdjęć wam nie pokażę, bo aktualnie jeszcze nie ma nic.

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Moja rada to pisz krótsze zdania i bardziej konkrety. "Projekt gry" - to jest ciąg po przecinkach. Takie długie sprawia, że ja w połowie nie wiem o co chodzi. Żeby to miało ręce i nogi skup się na zorganizowanej treści.

Opublikowano

Jest to ledwo bardzo ogólna idea na grę, a nie projekt. 

Grę w kółko i krzyżyk można opisać w takiej ilości tekstu.... ale nie grę rpg... tym bardziej nie MMORPG!

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Cieszę się.

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie, że przedstawiona przezciebie treść jest w stu procentach napisana przezciebie, ale pisarzem to ty nie zostaniesz.

Czy po takim czasie wymyśliłeś coś więcej? Czy ruszyły jakiekolwiek prace nad grą?

Czy może ten projekt to kolejna próba porywania się z motyką na słońce? Które to już podejście?

gamedevmania.com

Opublikowano

Ja też umiem pisać takie projekty. Mam ich całą szufladę!

Mod: spam... a warnuj sobie jak ci to humor poprawia. Mnie humor poprawia spamowanie tutaj, więc jest po równo :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

WItam, myślę że twoja gra może mieć duży potencjał marketingowy. Aktualnie pracuję nad projektem platformy z grami (coś jak steam). Chciałbym  ci zaproponować mozliwość sprzedaży twojej gry na tejże platformie. Jeśli jesteś chętny lub potrzebujesz więcej info zapraszam na skype mistrz461

Opublikowano

WItam, myślę że twoja gra może mieć duży potencjał marketingowy. Aktualnie pracuję nad projektem platformy z grami (coś jak steam). Chciałbym  ci zaproponować mozliwość sprzedaży twojej gry na tejże platformie. Jeśli jesteś chętny lub potrzebujesz więcej info zapraszam na skype mistrz461

zgłoś się do mnie, pogadamy, pracuję nad czymś podobnym jak kolega założyciel wątku.

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...