Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS w CS:GO

OsaPl123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano dziś wymieniłem karte na Msi geforce gtx 650 2GB TITAN OC i we wszystkich grach oprócz cs go mam wyraźny skok fpsów -.- w cs go 30 na low i na ultra tyle samo, mapa ładuje się w 10-15 sekund, nie ma żadnych ścin że gra staje w miejscu, synchronizacje pionową mam wyłączoną, komenda na limit fps mam 300 a w menu 120.

Parametry pc

Karta graf - MSI GEFORCE GTX 650 2GB TITAN OC

PROCEK - Amd Athlon 64 x2 DUAL CORE PROCESSOR 4800+ 2.50 GHZ

RAM - 4

help ;-;

Opublikowano

Przydałby się lepszy procek, bo często ludzie kupują w opór dobrą grafikę cisnąc na b.słabym procku lub odwrotnie i jedno ogranicza drugie.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Moze w ustawieniach karty graf. masz vsync on

jakby miał vsync on to by miał 60 fpsów, a nie 30. Source jest bardzo starym silnikiem i źle wykorzystuje rdzenie procesora przez co nawet na dobrym procku można spotkać niższą niż w innych grach liczbę klatek. Jeżeli chcesz wyciągnąć więcej fpsów to musiałbyś też zmienić procesor.

Opublikowano

jakby miał vsync on to by miał 60 fpsów, a nie 30. Source jest bardzo starym silnikiem i źle wykorzystuje rdzenie procesora przez co nawet na dobrym procku można spotkać niższą niż w innych grach liczbę klatek. Jeżeli chcesz wyciągnąć więcej fpsów to musiałbyś też zmienić procesor.

Moze być odmiana vsync na 30fps. Jakby to byla wina parametrów to nie miał by 30 na low i 30 na ultra
Opublikowano

Moze być odmiana vsync na 30fps. Jakby to byla wina parametrów to nie miał by 30 na low i 30 na ultra
Opublikowano

Vsync mam off, bialymis jakie 60 fps??jakie 5570??? Porownujesz jakies gowno do tego gtxa... Ja na tej karcie powinienem miec 200 fps na low,

A tak wgl w halflie 2 na ustawieniach wszystkich na maksa mam stale 250 fps a to tez jest source.. wgl we wdzystkie gry mi chodza teraz zajebiscie oprocz csa, moze mam zle skonfigurowana karte nwm..

Mmax co ty gadasz ze mam 30 na ultra i low przez sprzet skoro na mojej starej karcie radeon hd 4500 500 mb mialem 40-60 to jakim cudem na takiej karcie 30... zastanow sie zanim odpiszesz

Opublikowano

Ja na i5+5770 mialem 180fps. Ale miałem ja wczesniej sparowana z podobnym amdkiem i miałem 60-90fps. Pozatym 650ti nie jest jakoś dużo lepsza od mojej starej grafy( jakieś 20-50% w zależnośći od gry). Proponuje podkręcić proca i sprawdzić. V-sync sprawdzałeś w sterownikach czy jest wyłączony ? Jak konfigurowałeś karte? I dlaczego nwm? Nie chcesz mieć więcej fps?

// pokaż screena z hwmonitor podczas gry

Opublikowano

a więc tak - oprocz wylaczenia synchronizacji ponowej nic nie zmieniałem, musicie mi pomóc nie po to kupiłem nową kartę żebym nie mógł grać w csa bo działa gorzej niż wcześniej...

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...