Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za mało FPS! :/

diilmaach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanczis, sprawa jest taka, że posiadam taki sprzęt:

Intel Quad Q6600 2.4 @ 2,9ghz (ovc)

RAM 4gb

nvidia GTS 250 1gb (256bit)

dysk 500gb

Windows 10 (okrojony z badziewia spowalniającego komputer)

no i w menu po 300 fps, a w grze już wszystko sięga do 130 max...

Ustawienia wszystkie dosłownie wszystkie na low, 4:3 dalej nie wiem... Gra powinna chodzić mi na fulla

...tak przynajmniej sądzę według moich obserwacji, bo na gorszym procku tj. Pentium dual core e6700

chodziło mi fajnie, ale już potem musiałem przejść na low... (może przez aktualizacje?)

zrobiłem wszystko już, parametry startowe moje :

-novid -nojoy -threads 4 -high -full -refresh 85 -tickrate 128 

Nie wiem czy warto używać programów typu game booster... Jeżeli ktoś ma jakieś koncepcje KTÓRE NAPRAWDE pomogą, a nie tylko "wyczyść komputer ccleanerem" 

Opublikowano

w menu nie mozna miec 300fps -.- tylko dobija do 120.

po 2 co ma menu do gry? nic.

wiecej fps nie wyciagniesz z tego 'sprzetu'.

prosiłem by nie pisać takich rzeczy, wszystko się da tylko trzeba wiedzieć jak, ty zapewne nie wiesz, bo piszesz bzdury.

Dobra może nie menu, ale przy umieraniu albo jak mam czyjąś kamerkę to dobija do ponad 200 fps.

Aa i dodałem do moich parametrów startowych pare komend, teraz to tak wygląda

-novid -nojoy -threads 4 -high -full -refresh 85 -tickrate 128 -noforcemaccel -noforcemparms +mat_vignette_enable 0 -freq 100 -nod3d9ex +gl_nullqueries 1 +mat_queue_mode 2

Opublikowano

prosiłem by nie pisać takich rzeczy, wszystko się da tylko trzeba wiedzieć jak, ty zapewne nie wiesz, bo piszesz bzdury.

Dobra może nie menu, ale przy umieraniu albo jak mam czyjąś kamerkę to dobija do ponad 200 fps.

Aa i dodałem do moich parametrów startowych pare komend, teraz to tak wygląda

-novid -nojoy -threads 4 -high -full -refresh 85 -tickrate 128 -noforcemaccel -noforcemparms +mat_vignette_enable 0 -freq 100 -nod3d9ex +gl_nullqueries 1 +mat_queue_mode 2

też mam ten problem, gdy umieram 200-300 fpsów, a jak gram normalnie to po 50 fpsów...

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

Ale czego wy wymagacie od tych komputerów? 200 fps i 0 lagow? No to się przejechaliście bo takiego czegoś przy tak starym silniku nie uświadczycie. Nawet najwydajniejsze i7 mają problem z ta gra.

graphic.png
Opublikowano

sorry, zapomniałem chyba dodać najistotniejszego....

MIAŁEM PROCESOR PENTIUM DUAL CORE E6700 (Nie kręcony) i WSZYSTKO TAKIE SAMO JAK WYŻEJ i MIAŁEM PODOBNE FPSY, SPECJALNIE KUPIŁEM TAKI PROCESOR NA JAKI MI BUDŻET POZWALA I CO? I GÓWNO, BO TAK SAMO JEST, tylko ścinek nie ma, ale fpsów dalej tyle samo, a chciałem sobie polepszyć delikatnie ustawienia na wysokie niż teraz low...

Opublikowano

Jeżeli nie masz monitora 120-144 Hz to nie potrzebne Ci jest więcej niż 60 fpsów, bo nie zobaczysz żadnej różnicy. W cs'a wygodniej się gra na niższych ustawieniach właśnie po to, żeby nie doprowadzić do dropów fpsów. Po za tym tekstury nie są tak oczojebne na niższych ustawieniach. Możesz jeszcze włączyć renderowanie wielordzeniowe w ustawieniach gry, zaktualizować wszystkie sterowniki itd.

Opublikowano

Jeżeli nie masz monitora 120-144 Hz to nie potrzebne Ci jest więcej niż 60 fpsów, bo nie zobaczysz żadnej różnicy. W cs'a wygodniej się gra na niższych ustawieniach właśnie po to, żeby nie doprowadzić do dropów fpsów. Po za tym tekstury nie są tak oczojebne na niższych ustawieniach. Możesz jeszcze włączyć renderowanie wielordzeniowe w ustawieniach gry, zaktualizować wszystkie sterowniki itd.

Nawet bez monitora 60Hz widać różnicę pomiędzy 60 a 200 FPS'ami.

Niby zamieniłeś 2 na 4 rdzenie ale to jest ciągle to samo dla csgo, silnik ten sam, gra ta sama. Odpalisz bf3 i będziesz miał te 20-40fpsów ale nie o to chodzi. Chodzi o to że silnik nie jest kompletnie przystosowany do starszych jak i nowszych procesorów. Optymalizacja leży totalnie, przy 8 wątkach na I7 samemu mnie krew zalewa jak widze że pierwsze 2 wątki pracują na 90% a reszta się opierdala i działa na góra ~30%. Nie wspominając że karta graficzna ma wyjebane i sobie tylko kręci wiatraczkami.

graphic.png
Opublikowano

Nawet bez monitora 60Hz widać różnicę pomiędzy 60 a 200 FPS'ami.

Niby zamieniłeś 2 na 4 rdzenie ale to jest ciągle to samo dla csgo, silnik ten sam, gra ta sama. Odpalisz bf3 i będziesz miał te 20-40fpsów ale nie o to chodzi. Chodzi o to że silnik nie jest kompletnie przystosowany do starszych jak i nowszych procesorów. Optymalizacja leży totalnie, przy 8 wątkach na I7 samemu mnie krew zalewa jak widze że pierwsze 2 wątki pracują na 90% a reszta się opierdala i działa na góra ~30%. Nie wspominając że karta graficzna ma wyjebane i sobie tylko kręci wiatraczkami.

no i właśnie o coś podobnego mi kuźwa chodzi, strasznie to wkurzające jest, bo u mnie jest podobna sprawa.. Mam monitor 85hz (stary taki jeszcze z tym dużym tyłkiem) fajnie chodzi, no ale czasami są konkretne przycinki, albo spadki, niby teraz bawiłem się, kręciłem i tak dalej... ALE lepiej mi chodzi jak nie jest podkręcony procek CO jest bardzo dziwne, odpaliłem GTA 5 tak i tak i odrazu widać różnicę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...