Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znajdę coś lepszego w podobnej cenie?

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam zamiar sobie kupić kompa za około 3 tys. Generalnie zestawy biorę z purepc i chciałbym się zapytać czy znajdę coś lepszego w podobnej cenie. http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2015?page=0,15Proszę od tego odjąć, dysk twardy, napęd i zasilacz bo akurat to mam. Doliczyć trzeba jeszcze jakąś obudowę najlepiej za około 200zł. 

Opublikowano

A jaki masz ten zasilacz? Komputer nie jest zły, ale ja dorzuciłbym 20zł do płyty Z97 Anniversary i wziąłbym ramy 2400mhz.

Z obudów wziąłbym Gladiusa m35

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m35-czarny-spc128-707485/

Prezentuje się dosyć ładnie, i niezły ma airflow.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie jestem jakimś znawcą. Powiedz mi jak mam to sprawdzić :P

Mozesz dołożyć tak ze 2 stówki?

Zależy na co i jak to liczysz. Bo ja to liczę teraz tak, że 500 zł odejmuje od tego zestawu zasilacz, napęd, dysk twardy. Więc kupie go za 3000zł + obudowa około 200zł. 

Co chcesz dołożyć?

Opublikowano

Nie jestem jakimś znawcą. Powiedz mi jak mam to sprawdzić :P

3242151600_1338125439.gif

Jak jest szeroka taśma jak na obrazku po lewo to jest ATA. Jak cienki kabelek jak ten czerwony po prawo to SATA (kabelek nie musi być czerwony jakby ktoś wpadł na taki pomysł...).

Opublikowano

Mam taki kabelek, identyczny jak ten po prawej stronie. Chodzi mi o ten czerwony oczywiście cienki.

Opublikowano

Na wszystko z obudową 3300 bądź 3200.

W takim razie byłby ktoś tak dobry i zrobił mi koszyk w morele taki co mówił zeciarz? 

Opublikowano

Brakuje przecież tu wiele rzeczy.. Spójrz na zestaw z purepc i odejmij od tego naped, zasilacz i dysk twardy. Potem dodaj obudowe itp.

Opublikowano

na boxie ten procesor przeleci, kolejny wydatek na ktory srednio cie stac, sa wazniejsze rzeczy niz to

ssd? powiedzialem co zrobic by miec na to pieniadze

nie miej do mnie problemu tylko do swego budzetu

a nie dalem jedynie ssd z zestawu z ppc, ktory nie zmiescil sie w twoim budzecie, choc napisalem co zrobic by miec pieniadze na niego

­

Opublikowano

Po co zmieniać pamięci, skoro 2133 MHz CL9 to na dobrą sprawę ta sama wydajność? Chyba tylko dla koloru ;)

SSD też za bardzo nie musi zmieniać. Ten A-Data to dość fajny produkt, choć Transcend jest bardziej popularny i sprawdzony, to akurat fakt.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

@Velociraptorus wiem o tym :P

Mam pytanie. Czy da radę kupować co miesiąc nowy podzespół i wstawiać do mojego starego komputera (tego, z którego teraz korzystam). Jeżeli jest taka możliwość to co najpierw kupować a co na końcu.

Opublikowano

jakbys podal specyfikacje moze bym mogl odpowiedziec na to pytanie, jedynie podales zasilacz i to ze posiadasz nagrywarke i hdd

nie ma to najmniejszego sensu za niedlugo powinny mobo pod skylake spasc z ceny, a zablokowane cpu juz sa w sprzedazy, niedlugo ten zestaw nie bedzie mial racji bytu, wiec albo kupujesz od razu albo w ogole albo zajmujesz sie modernizacja istniejacego juz sprzetu

tldr: nie mma sensu kupowanie komputera kupujac czesci po kolei w jakims odrebie czasu 

­

Opublikowano

W takim czasie, gdzie będziesz miał pełną sumę na zakup komputera. Po kolei nie ma sensu, chyba, że kupisz procek, mobo, ramy najpierw w jednym momencie. GPU jako ostatnie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...