Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ankieta forumowa.

Eftar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Da radę wprowadzić ankietę "forumową"? Opcja dostępna od rangi funkcyjnej i przeprowadzona przez pw lub element na stronie głównej? Ułatwiłoby to komunikację i przede wszystkim dałoby to możliwość redakcjom rozwijać się w konkretnym kierunku. Ponad to średnia odsłon i odpowiedzi w tym dziale jednego tematu wynosi: 300 wyświetleń i 25 odpowiedzi, trochę mało jak na milion użytkowników. Ankieta powinna dać bardziej rzetelny wgląd w oczekiwania. Od użytkowników chciałbym odpowiedzi, czy w ogóle są interesowani taką komunikacją, a od funkcyjnych, czy jest to możliwe do wprowadzenia. Innych, proszę o dolewanie oliwy do ognia, czy co tam robicie.

Opublikowano

Strasznie to zagmatwane, czytałem 3 razy i nie do końca rozumiem ;)

"Da radę wprowadzić ankietę "forumową"?"  A dokładniej? Pod pojęciem ankiety forumowej może kryć się wiele sugestii ;)

nie rozumiem do końca też tego: "Opcja dostępna od rangi funkcyjnej i przeprowadzona przez pw lub ....."

"Ułatwiłoby to komunikację i przede wszystkim dałoby to możliwość redakcjom rozwijać się w konkretnym kierunku"  teraz to już totalnie nie wiem o co chodzi, skąd nagle te redakcje?

"Ponad to średnia odsłon i odpowiedzi w tym dziale jednego tematu wynosi: 300 wyświetleń i 25 odpowiedzi"  ale którym dziale? Sugestii, redakcji czy jeszcze jakimś innym? Nie ma nic o tym wspomnianego ;)

"Ankieta powinna dać bardziej rzetelny wgląd w oczekiwania"  o.O

Mógłbym prosić o nieco lepsze wytłumaczenie tej sugestii? ;)

Edit: @Eftar Nie chcę być niegrzeczny, ale w Twojej wypowiedzi jest straszne zagmatwanie. Jeszcze nie skończysz jednej myśli, już zaczynasz z następną. Nie dziw się, że pytałem o który dział Ci chodzi, gdyż miałem odczucie, że Twoja myśl nie została jeszcze zakończona, zresztą na spokojnie sobie to przeczytaj: ;)

Ułatwiłoby to komunikację i przede wszystkim dałoby to możliwość redakcjom rozwijać się w konkretnym kierunku. Ponad to średnia odsłon i odpowiedzi w tym dziale jednego tematu wynosi: 300 wyświetleń i 25 odpowiedzi

Nie masz takiego wrażenia?

Kończąc ten offtop:

Nie powinno być tak, że dostęp do pisania w tym dziale mają tylko osoby z rangą funkcyjną (czyt. Moderator and up)(ranga redakcyjna zalicza się do projektów ;) ), często znajduje się na prawdę wiele osób (nawet nie mówię o sobie), które spędziły na forum bardzo dużo czasu (i nie chodzi tutaj o czas+posty, niektórzy piszą mało, a jak przyjdzie co do czego to dają rady ;) ) i na prawdę wiedzą czego im na forum brakuje, co ułatwiłoby przeglądanie nie tylko im, ale też innym. A nie każda osoba (nawet jak się nadaje) chce zostać moderatorem (im to niepotrzebne).

Ankieta (jakaś tam specjalna) też nie jest potrzebna, gdyż wiele sugestii prowadzi do "lepszego forum", Prawda, powinno być coś na rodzaj (patrz spoiler poniżej), ale czy to jest teraz najważniejsze?

Sugestia: NIE, chyba, że tylko coś na rodzaj tego, co dałem do spoilera, wtedy TAK

Nowy system odpowiedzi w temacie:

podczas pisania posta wymagane zaznaczenie odpowiedzi [NIE] [NEUTRAL] [TAK], z nieobowiązkowym komentarzem, który nie może być spamem typu "Fajna gierka, tak".

Opublikowano

Strasznie to zagmatwane, czytałem 3 razy i nie do końca rozumiem ;)

"Da radę wprowadzić ankietę "forumową"?"  A dokładniej? Pod pojęciem ankiety forumowej może kryć się wiele sugestii ;)

nie rozumiem do końca też tego: "Opcja dostępna od rangi funkcyjnej i przeprowadzona przez pw lub ....."

"Ułatwiłoby to komunikację i przede wszystkim dałoby to możliwość redakcjom rozwijać się w konkretnym kierunku"  teraz to już totalnie nie wiem o co chodzi, skąd nagle te redakcje?

"Ponad to średnia odsłon i odpowiedzi w tym dziale jednego tematu wynosi: 300 wyświetleń i 25 odpowiedzi"  ale którym dziale? Sugestii, redakcji czy jeszcze jakimś innym? Nie ma nic o tym wspomnianego ;)

"Ankieta powinna dać bardziej rzetelny wgląd w oczekiwania"  o.O

Mógłbym prosić o nieco lepsze wytłumaczenie tej sugestii? ;)

Mogę prosić o nieco lepsze wytłumaczenie? ;)

Rly? Jak krowie na rowie?

Gdzie jest temat przeze mnie założony? W jaki dział wszedłeś, aby napisać post? Pytanie o liczby i emota przy rzetelności wynika... No właśnie, z czego..? Bardziej chodzi o uzupełnienie roli tego działu, gdzie de facto piszesz Ty, ja, czy ktokolwiek inny o swoich oczekiwaniach względem jakichś nowości. 25 osób, z czego często-gęsto to 1/4 osób z ranga funkcyjną(w mniejszym lub większym stopniu), potrafi o tym zdecydować. - Ostatnio Diabeł pisał w statusach o tym, co przeciętny user oczekuje i o tym napisał. <żart, nie żart, nie wiem> Oczywistym jest, że uprawnienia do jej tworzenia powinny mieć osoby z ranga funkcyjną, czytaj inna osoba niż best, black, czy cokolwiek innego kolorowego. Owszem można zrobić ankietę w temacie, ale umiejscowienie jej w widoczniejszym miejscu sprawi, że będzie więcej  osób udzielało się. Ba, coraz częściej posty są bez żadnej argumentacji, więc można zamienić to na proste "tak" lub "nie" w takiej ankiecie. Redakcje też by skorzystały, czy teamy podobne do zawieszonych Codersów.(typowanie przez posty? widzisz, że ktoś coś chce, dajesz ankietę. Wynik jest ok, można coś działać. Dla jednej osoby nic nie będą robić.) Jeżeli nowe subfora nie powstają, ponieważ zbyt małe zainteresowanie jest nimi, patrz temat o ARK założony przez Ciebie, poprzez wypowiedź średnio 25 osób na te 300 oglądających, to uważasz, że jest to rzetelny wynik?

Jeżeli z jakichś względów nie przejdzie, jest chore etc., to trudno. Inna forma? Nie wiem, ale fajnie byłoby , gdy więcej ludu odzywało się w dziale z sugestiami.

Opublikowano

Jest już ankieta tworząc temat.

8868914437090261360387.jpeg

Kolego, sam o tym pisałem:

Owszem można zrobić ankietę w temacie, ale umiejscowienie jej w widoczniejszym miejscu sprawi, że będzie więcej  osób udzielało się.

Chodzi mi o to, by zachęcić ludzi do udzielana się w tym dziale.

Opublikowano

Po co dodawać ankiety, jeżeli kilkanaście (jak nie więcej) sugestii wisi co najmniej kilka miesięcy? Na dany moment jest to zbędne, jestem na nie.

@Eftar i co da dyskusja, jeżeli sugestia nadal będzie leżeć nierozpatrzona? xD

Opublikowano

Po co dodawać ankiety, jeżeli kilkanaście (jak nie więcej) sugestii wisi co najmniej kilka miesięcy? Na dany moment jest to zbędne, jestem na nie.

Kilkanaście sugestii wisi ze względu na mały ruch. Ankieta tudzież ogłoszenie lub jeszcze inna forma  w miejscu obecnego banneru PGE, czy co to za wydarzenie, ożywi dyskusje i przepływ w tym dziale. Przynajmniej teoretycznie.

Nie powinno być tak, że dostęp do pisania w tym dziale mają tylko osoby z rangą funkcyjną (czyt. Moderator and up)(ranga redakcyjna zalicza się do projektów ;) ),

Nie zrozumiałeś. Możliwość tworzenia takiej ankiety* musi być w rękach funkcyjnych. Ty możesz dać tu propozycję, ale ankieta, czy inna forma wyrazu "hej! w dziale sugestii możesz pisać o tym, co chcesz zobaczyć na forum" z odnośnikiem do treści tematu użytkownika, który coś zaproponował.

*Piszecie, że to zły wybór i raczej macie rację. Lepiej postawić na inną formę. Może podobną jak w działach? - http://www.mpcforum.pl/forum/27-call-of-duty/- Oczywiście mniejsze, czytelniejsze lub dodać panel podobny do "najnowszy news", "produkcja MPC News" i dodać pod nie?

Jeżeli nadal nie, to nie ma sensu by temat tutaj wisiał. ^_^

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@Eftar i co da dyskusja, jeżeli sugestia nadal będzie leżeć nierozpatrzona? xD

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...