Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Knights of the Round Table vs. Zombies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Knights of the Round Table vs. Zombies

Aktualny stan Gry

[||||||||||] Świat gry

W świecie gry znajdują się wszystkie jego elementy jak: Drzewa, Skały, Woda, Rzeźba terenu

[||||||||||] Modele gry

W modelach gry mieszczą się: Domy, Mury, wyposażenia domów oraz elementy jedzenia i bronie

[||||||||||] Postacie gry

w modelach gry znajdują się wszystkie postacie, Mag, Rycerz oraz typy Zombie

[||||||||||] Skrypty gry

Skrypty, wiadomo co to

[||||||||||] Dekoracje terenu domów etc.

Osobna rubryka na dekoracje, w jakim stopniu są wymodelowane domy do których możemy wejść

Fabuła

To zdarzyło się pięć lat temu, wraz z grupą rycerzy polowaliśmy na zwierzynę.

Widziałem ich uśmiechnięte twarze, każdy z nas był szczęśliwy w tym szczególnym dniu.

Była to rocznica wygrania bitwy pod Miastem Anioła, pokonaliśmy wrogie wojska i obroniliśmy naszą

wyspę.

Lecz to co znaleźliśmy później było czymś dziwnym,  magicznym i strasznym.

Pod naszym miastem znajdowała się stara katedra, Merlin opowiedział że bronią ją potężne

pieczęcie, ich złamanie zajęło mu kilka dni.

W podziemiach Katedry znaleźliśmy dużo skarbów i złota, lecz to co przykuło naszą uwagę

był duży kamienny magiczny totem.

Na pierwszy rzut oka nie wydawał nam się taki straszny, oglądaliśmy go z każdej strony,

Merlin starał się odczytać runy na nim się znajdujące, po ich

rozszyfrowaniu i odczytaniu tekstu na głos podziemia poruszyły się, skały nad nami zaczęły pokazywać

dziwne znaki, kamień zalśnił potężnym zielonym światłem.

Po całym zamieszaniu z centralnego punktu totemu

wyskoczyło oko, jego blask odbierał dusze, widziałem jak ich dusze zostały skradzione.

Po wyssaniu duszy człowiek a raczej to co z niego zostało zaczął poszukiwania kolejnej.

Nasze piękne miasto upadło w ciągu tygodnia, całą wyspę pochłonęli w ciągu miesiąca.

Nielicznym udało się przetrwać, posługują się oni wszystkim aby przetrwać.

Magią, mieczem, łukami, ukrywają się w swoich fortecach które sami zbudowali i

starają się przetrwać każdy dzień.

Opis

Budzimy się na małej wyspie, na której znajdziemy prowizoryczne przedmioty.

Pęknięty miecz, trochę jedzenia oraz picia.

Naszym zadaniem będzie jak najdłuższe przetrwanie w świecie pełnym zombie

Możemy wykreować sobie postać jak tylko chcemy, możemy wybrać drogę Maga

i rzucać zaklęciami w grupy Zombie.

Rycerza i nigdy nie tracić sił do walki.

Po śmierci bohatera w jego miejscu rodzi się Zombie który posiada maxymalną ilość życia co nasz

bohater, posiada on także tą samą broń.

Jest to typowy survival w którym liczy się umiejętność myślenia.

Mapa

Naszym terenem jest wyspa na której znajduje się już:

3 Wioski

2 Miasta

4 Obozy

Małe wyspy wokół naszej głównej

Ogromne jezioro w centrum mapy

W miastach znajdują się domy które są zablokowane Colliderem

czyli nie wejdziemy do ich wnętrza, lecz znajdziemy także które mają drzwi i okna

otwarte, znajdziemy w nich niezbędne jedzenie oraz przedmioty do ich

uprawy, bronie oraz inne przedmioty

Wrogowie

Naszymi wrogami oczywiście będą inni gracze [po dodaniu trybu MP]

Oraz hordy Zombie które nie są umieszczane tylko w miastach, spokojna przechadzka po lesie?

Zapomnij, w lesie poukrywane są pojedyncze domki które ciężko zauważyć w gęstych lasach

Więc nie przejdziesz spokojnie po lesie bez walki z graczem lub mutantem

Budowle

Oczywiście te nasze.

Drewniane budynki [mury i ściany]

będą słabą ochroną, mutanty pazurami dadzą radę rozwalić ściany i mury obozu

Kamienna ochrona stanowi średnią część ochrony bo jak wiadomo kamienia pazurami nie da się rozwalić.

Ostatnią ochroną będą metalowe barykady, lecz aby nie było "niezniszczalnych" fortec z żelaza

dodane zostały potwory które losowo pojawiać się będą na mapie, zdolne one będą

do niszczenia wszystkich typów barykad.

Skrzynie zabezpieczone będą [automatycznie - oczywiście z żelaznymi ramami] kłódką aby nikt nie kradł nam

przedmiotów.

Zwykłe skrzynie [zwykła drewniana] będzie dobrym smaczkiem dla kradzieży.

Jak możesz pomóc

Wciąż tworzę nowe miasta do których potrzebuję nazw, potrzebuję także

nazwy do obozowisk czy mini wysp.

Dobrą pomocą byłoby także podanie swoich pomysłów.

W grze wiem co ma się znajdować, cały plan mam już zrobiony co i do kiedy powinno być.

Ale nowe pomysły wciąż mogą zostać dodane.

Przedpremierowe testy

Na początku roku 2016 mam nadzieję wypuścić grę już w systemie Build

w którym będzie można pokrążyć po mieście albo po tych które są ukończone, oraz pozgłaszać mi ewentualne błędy

Jeśli brakło tutaj informacji

powiadom mnie w komentarzu

TEMAT

Opublikowano

Jakieś specjalne featursy? Te opisane przez Ciebie występują w licznych produkcjach w licznych wariantach. Nie uważasz, że odgrzewanie tego samego kotleta po raz n-ty to zły pomysł?

Rola gracza?

Jeśli pojawi się tu coś więcej, miałbyś coś przeciwko, gdybym przeprowadził analizę na swoim blogu?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ogólnie robię typ gry który uwielbiam ale w każdym czegoś brakuje, nawet The Forest nie ma czegoś co by mnie przyciągało na długie godziny.

Odmienną rzeczą jest tutaj średniowieczna walka w "dziejach" maga Merlina, więc będą postacie magiczne, zombie który używa magicznych tarczy czy podpala siebie i nie ginie od tego.

Mam już kilka typów broni których liczba wciąż rośnie, miecze typu odrzucania mas zombie uderzeniem bez zadawania obrażeń czy inne tego typu rzeczy.

W SP postaram się napisać skrypt który umożliwi ukończenie gry poprzez zniszczenie tego totemu z fabuły, jak wiadomo będą tam bossy itd więc gracz zanim tam zwycięży będzie grał w survival, budował walczył itd

Możesz

TEMAT

Opublikowano

Ciągle wydaje się to ubogie niestety... albo nie opisujesz wszystkiego. 

Masz przygotowany jakiś projekt tej gry? Z opisanymi wszystkimi jej elementami, mechaniką, może też mapą świata?

Opublikowano

Co prawda przeczytałem tak po krótko co nieco z każdego akapitu o co chodzi, ale ogólnie przyczepiłbym się jednej rzeczy :P Zbyt długa nazwa gry według mnie. Najlepiej jakbyś utworzył do tego jakiś skrót lub całkowicie ją zmienił, ale oczywiście to Twoja gra i Ty tutaj rządzisz, ale to pierwsze rzuciło mi się w oczy, więc może warto nad tym pomyśleć ;). Co prawda długa droga jeszcze przed Tobą, ale już Ci życzę powodzenia :).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

To jest prowizoryczna nazwa, .
Oficjalna nazwa będzie krótsza żeby można było ją spamiętać po jednorazowym przeczytaniu.

Ale "Arthur vs. Zombie" może odnosić się do dzisiejszych czasów ponieważ te imie jest także stosowane dziś.

TEMAT

Opublikowano

Czy gracz będzie wzrastał w siłę  w trakcie rozgrywki?

Jakie ruchy będzie mogła wykonywać postać gracza, a jakie zombie?

W jaki sposób działa system budowania?

Gra 2D, czy 3d?

Pokarz nam mapę!

Czy design poziomów będzie jakoś wspierał mechanikę walki?

Swoją drogą bardzo niedobrze, że nie potrafisz opisać swojego projektu. Jeśli nie powiesz komuś jak coś ma wyglądać zrobi to po swojemu, lub będzie Cię ciągle o to pytał... marnując czas. Czy przerabiałeś chociaż podstawy projektowania gier? UML? Project managment? State machine?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...