Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 Informacje

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, będę miał okazje kupić nową konsolę ps4 za około 500-800 zł.

Standardowy zestaw, konsola na sklepie stoi około roku, i tutaj pytanie:

Duża jest różnica między tegorocznymi a zeszłorocznymi konsolami?

Gdzieś ktoś napisał że woli tego roczne (tutaj jaki kod), to znaczy że poprzednie

są jakieś wadliwe?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Niczym się one nie różnią. Jam masz jakaś szanse na kupienie PS4 za tyle to bierz w ciemno.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nowe modele są o 10% lżejsze oraz pobierają 8% mniej energii.

Tylko, że są to modele świeżutkie, które niedawno weszły na rynek w Japonii i z tego co mi wiadomo nie są jeszcze dostępne w Europie.  ;)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Szczerze? Wolałabym dołożyć więcej i kupić pewną konsolę niż brać w ciemno,

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Tylko, że są to modele świeżutkie, które niedawno weszły na rynek w Japonii i z tego co mi wiadomo nie są jeszcze dostępne w Europie. ;)

No to widocznie mało ci wiadomo.

W grze pod nazwą MyjPtaka/Tulusek

Opublikowano

W ciemno? Dokładać więcej? Przecież to jest pewna konsola tylko nie była wyłożona na sklep i tak przeleżała na półce rok czasu.

Miałem tylko wątpliwości jakie są różnice między tamto rocznymi i teraz co wystawiają w np Media Markt.

Opublikowano

Różnica też będzie w pojemności dysku. Teraz mógłbyś dostać konsolę z 1TB dyskiem.

Znając życie jest to wystawowa konsola, czyli każdy dotykał, mógł w sklepie zagrać etc.. Takie sprzęty potrafią sprzedawać za cenę nowych, a autor tematu jeśli chce, to kupi taką.

Opublikowano

Różnica też będzie w pojemności dysku. Teraz mógłbyś dostać konsolę z 1TB dyskiem.

Znając życie jest to wystawowa konsola, czyli każdy dotykał, mógł w sklepie zagrać etc.. Takie sprzęty potrafią sprzedawać za cenę nowych, a autor tematu jeśli chce, to kupi taką.

Nieee, to jest konsola z marketu, tylko po prostu sklep ma wymogi co do wystawionego towaru, a jednej czy dwóch konsol nie będą trzymać na sklepie tylko na półce w specjalnym pokoju od sprzętów. I jak moja jakiś okres czasu wystawiają sprzęt, którego jest mało na stanie za -25-75%. Konsola jest nowiutka i nierozpakowywana.

Opublikowano

Nie wiem co to za market ale żaden z tych "większych" nie praktykuje takiego czegoś, jeśli sprzedają taki sprzęt, to musiał być on już używany. Najprawdopodobniej było jak wspomniał kolega wyżej, sprzęt był przykładowo w dziale z konsolami czy TV i każdy mógł sobie zagrać.

Tylko, że są to modele świeżutkie, które niedawno weszły na rynek w Japonii i z tego co mi wiadomo nie są jeszcze dostępne w Europie.  ;)

Jak dobrze pamiętam, to 15-17 lipca była premiera w EU.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie wiem co to za market ale żaden z tych "większych" nie praktykuje takiego czegoś, jeśli sprzedają taki sprzęt, to musiał być on już używany. Najprawdopodobniej było jak wspomniał kolega wyżej, sprzęt był przykładowo w dziale z konsolami czy TV i każdy mógł sobie zagrać.

Jak dobrze pamiętam, to 15-17 lipca była premiera w EU.

Konsola stała na półkach marketu miesiać dwa (zapakowana), po czym zmienili konsole na telewizory, a sprzęt trafił na półki magazynu.

Mija rok i muszą to przecenić, na tym to polega, nie było wystaw do grania jak w Auchan czy Real.

Opublikowano

Witam, będę miał okazje kupić nową konsolę ps4 za około 500-800 zł.

Standardowy zestaw, konsola na sklepie stoi około roku, i tutaj pytanie:

Duża jest różnica między tegorocznymi a zeszłorocznymi konsolami?

Gdzieś ktoś napisał że woli tego roczne (tutaj jaki kod), to znaczy że poprzednie

są jakieś wadliwe?

Nowa PS3 to koszt z 700zł więc nie ma mowy by nową dobrą PS4 za 800zł sprzedać a co dopiero około 500zł.. nie ważne jaka wersja bo wydajność tej konsoli jest taka sama, nic nie zmienili

Opublikowano

Nowa PS3 to koszt z 700zł więc nie ma mowy by nową dobrą PS4 za 800zł sprzedać a co dopiero około 500zł.. nie ważne jaka wersja bo wydajność tej konsoli jest taka sama, nic nie zmienili

4 lata temu xboxa kupiłem za 500 zł a był w normalnej cenie 1k w tym sklepie. Tam nie patrzą że inne kosztują tyle a inne tyle.

Muszą sprzedać nawet za 25% normalnej ceny jak przyjdzie im takie polecenie.

Więc rok produkcji nie ma znaczenia wszystko w środku jest identyczne?

Pytam bo kiedyś stare xboxy miały wadliwe wersje. Więc śmiało brać?

Opublikowano

Troche nie rozumiem tej dyskusji. Czemu pytasz, czy warto brać, skoro sam wiesz, że towar jest pewny...

Ja w cenie 800 zł już bym po to jechał (na rowerze).

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Troche nie rozumiem tej dyskusji. Czemu pytasz, czy warto brać, skoro sam wiesz, że towar jest pewny...

Ja w cenie 800 zł już bym po to jechał (na rowerze).

To dopiero będzie w przecenie.

Pytam czy jest różnica w rocznikach.

Bo w starszych xboxach była, a ktoś mnie wprowadził w niepewność co do roczników ps4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...