Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon z komisu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem Samsunga galaxy s3 i jestem średnio zadowolony.

Mam kilka pytan otóż.

1. Czy mogę zwrócić telefon w ciagu 24h z tym co zakupiłem (folia słuchawki które były tylko wypakowania n ie używane "pojemnik" ochronny na telefon) za taką cene jaką dałem?

2. Mam gwarancje w samsungu i 3ms-c  w komsie i czy wymienili by baterię na nową gdyż ta się bardzo szybko wyczerpuje?

3.Telefon ma jakies dziwne "migania" od czasu do czasu na ekranie i się wyłącza (od wczoraj po tych miganiach 2 razy) i czy jest to powód do oddania mi pieniędzy?

@Edit dodam że telefon z grudnia 2013 roku. Bateria w ciągu godziny pada do 0%....

Opublikowano

1. Tylko przez internet. 2. Wina baterii. Jak ekran miga to tez wina baterii. Kup nowa.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Miałeś 650 zł i kupiłeś bubla, no ale okej. Nieistotne. 

Choćbyś nie wiadomo co i od kogo kupił masz 14 dni na zwrot towaru, do tego smartfon już jest zajechany. Sprawdź na karcie gwarancyjnej czy obejmuje ona baterie - jeżeli tak, to możesz odesłać do Samsunga. 

lownfast

Opublikowano

Są, na Ceneo masz po 50 zł. To jest typowa przypadłość starszych S3 - ekran miga, potem puchnie bateria.

Opublikowano

serwisy producenta zazwyczaj wymieniają baterie nawet poza gwarancją za darmo. Jeśli ciągle jest na gwarancji producenta, możesz spróbować jeśli nie uda Ci się zwrócić sprzedawcy.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

serwisy producenta zazwyczaj wymieniają baterie nawet poza gwarancją za darmo. Jeśli ciągle jest na gwarancji producenta, możesz spróbować jeśli nie uda Ci się zwrócić sprzedawcy.

Jeżeli będzie robić coś z telefonem a tym bardziej zmieni jego stan to go na 100% nie zwróci. 

lownfast

Opublikowano

Nom dlatego lepiej oddać sprzedawcy. Z tym jednak może być problem, bo 14 dni o których wspominasz obowiązuje jedynie przy zakupie na odległość. W wypadku naszego kolegi może próbować reklamować towar u sprzedawcy, bo zwyczajnie dostał bubel.

Dlatego nigdy nic nie kupuję z komisów... nigdy nie wiadomo co się trafi.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Gdy kupowałeś smartfon byłeś informowany o wadach? Jeżeli nie da się z niego korzystać bo jest niezgodny z umową to może oddać bez problemu. Zresztą istnieje coś takiego jak rzecznik praw konsumenta w każdym mieście. 

lownfast

Opublikowano

Gdy kupowałeś smartfon byłeś informowany o wadach? Jeżeli nie da się z niego korzystać bo jest niezgodny z umową to może oddać bez problemu. Zresztą istnieje coś takiego jak rzecznik praw konsumenta w każdym mieście. 

nie poinformował mnie. Wiedziałem tyle ze jest dośc dobry i lepszy od HTC One X

@Edit jak kupie nową baterie (ta ma 1.5lat) telefon będzie trzymać dłużej? Teraz ledwie wytrzymuje 2-3 godziny :)

Opublikowano

nie poinformował mnie. Wiedziałem tyle ze jest dośc dobry i lepszy od HTC One X

@Edit jak kupie nową baterie (ta ma 1.5lat) telefon będzie trzymać dłużej? Teraz ledwie wytrzymuje 2-3 godziny :)

Będzie, sam kupowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...