Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla biednej rodziny do gier

skahio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

skłądamy się w parę rodzin na komputer dla ubogiej rodziny. Prócz zastosowań szkolnych dzieciaki z tej rodziny lubia sbie pograć, ale mają strasznie stary komputer. Chcemy kupić nowy. Czy za 2300 złotych złożymy coś już  z oryginalnym ststemem, na czym będą mogli pogrąc w najnowszą wersję FIFY? Wiemy, że dzieci są fanami tej gry.

Będę wdzięczna za pomoc.

Interesuje mnie złożóny zestaw by nie było problemów z gwarancją.

Opublikowano

Znacznie lepszym wyborem tutaj byłaby konsola ps4 czy xbox one. Taniej, pociagnie fife, jedyny problem to gry kosztujace ponad 200 zl (na pc o polowe taniej)

System to prawie 1/5  budzet, zlozy sie cos, choc konsola moim zdaniem w tej sytuacji jest lepszym wyborem

­

Opublikowano

Rozwazalismy to, ale chcemy tez by chłopacy z tej rodziny używali komputera do nauki. Załatwiamy właśnie od sponsora jednego zakup programów do nauki języka. Komputer sie nam wydaje bardziej uniwersalny.

Opublikowano

Znacznie lepszym wyborem tutaj byłaby konsola ps4 czy xbox one. Taniej, pociagnie fife, jedyny problem to gry kosztujace ponad 200 zl (na pc o polowe taniej)

System to prawie 1/5  budzet, zlozy sie cos, choc konsola moim zdaniem w tej sytuacji jest lepszym wyborem

Sprzęt ma być nie tylko pod gry.

http://www.morele.net/inventory/info/jGl8DT/

Propozycja ode mnie. Jak za drogo wystarczy ciachnąć cooler CPU.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Po co kupować system jak za darmo jest Windows 10? Zawsze te kilka zł w kieszeni

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

No właśnie... Też bym chciał się dowiedzieć gdzie niby jest ten darmowy Windows 10?

Zestaw podany w poście #4 jest jak najbardziej ok. Wywalić Fere 2 i będzie trochę taniej.

Swoją drogą fajna inicjatywa z Waszej strony :)

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Nam sie tez nie przelewa, ale jak każdy coś dołoży to się uzbiera niezła sumka. My właśnie, przez to że możemy mniej dorzucić, to się zobowiązaliśmy że przedstawimy ofertę i pomożemy to wszystko zalatwic.

Zastanawiamy sie jeszcze nad zakupem z odbiorem osobistym typu proline czy xkom. Macie jakies doswiadczenia z tymi sklepami?

Czytalam tez, ze teraz jak sie kupi starszy windows to mozna go unowoczesnic za darmo do windows 10. Ale tez cos pisza ze jest jakies zamieszanie z licencjami, ze jak sie kupi box ktora mozna przenosic, to 10tki juz nie.

A jak sie kupi od razu wndows 10 oryginalny to go przenosic mozna?

Opublikowano

Po co kupować system... Każdego windowsa od visty do 10 możesz używać legalnie przez rok (tylko, że dopiero od win10 nie trzeba wpisywać komend na reset czasu które microsoft udostępnił bardziej zaawansowanym cebulakom, żeby mieli windowsa na rok)... Potem po prostu reinstall, albo bardziej czarna strona mocy (instalacja KMS i kliknięcie czerwonego przycisku - "system windows został aktywowany" ;P ) /nie chce warna. linkow nie dodalem do kms, a sam program jest w 100% legalny xDDD po prostu ludzie go troche wbrew licencji windows! - nie prawa - wykorzystują... to tak jak z OS X... Według prawa mam prawo zainstalowaćgo na PC, według apple tylko na MACu)

Opublikowano

Update:

Mamy budżet ostateczny 2550 zł

Oryginalny system windows 7 w wersi box dostaniemy od znajomego.  Tak wiec mamy cala sume na komputer. To cos zmienia czy nadal to bedzie optymalny komputer? Zapmnialam dodac, ze rodzina bedzie korzystac z Internetu sasiada i mowili mi ze mam jakies urzadzenie do  Wifi zamowic :)

Dziekuje wszystkim za aktywnosc w watku.

Opublikowano

Update:

Mamy budżet ostateczny 2550 zł

Oryginalny system windows 7 w wersi box dostaniemy od znajomego.  Tak wiec mamy cala sume na komputer. To cos zmienia czy nadal to bedzie optymalny komputer? Zapmnialam dodac, ze rodzina bedzie korzystac z Internetu sasiada i mowili mi ze mam jakies urzadzenie do  Wifi zamowic :)

Dziekuje wszystkim za aktywnosc w watku.

Z wifi sasiada xDDDDD cyganeria troche ale ok, jesli sasiad mieszka daleko to cudow nie bedzie ale trzeba jeszcze dolozyc to: http://www.morele.net/karta-sieciowa-tp-link-tl-wn881nd-453122/

ps jak ja nie mialem na komputer, to poszedlem, rozwinalem biznesik w wakacje i zarobilem na gamingowa maszyne! 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

No cyganeria ale na miesiac tylko. Potem dostana z MOPS jakies dofinansowanie na Internet.i zaloza wlasny. Ale pwnie m sie to cos do Wifi przyda.

To schorowani ludzie z dzieciakami w szkole. Nie chce ich tlumaczyc, ale zasluguja na pomoc. Nie sa to w kazdym razie nieroby.

Dziekuje za Wasza pomoc. Napisze do sklepu.

Opublikowano

No cyganeria ale na miesiac tylko. Potem dostana z MOPS jakies dofinansowanie na Internet.i zaloza wlasny. Ale pwnie m sie to cos do Wifi przyda.

To schorowani ludzie z dzieciakami w szkole. Nie chce ich tlumaczyc, ale zasluguja na pomoc. Nie sa to w kazdym razie nieroby.

Dziekuje za Wasza pomoc. Napisze do sklepu.

Że są jeszcze tacy ludzie na świecie. :) Pozdrawiam.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Chcialam sie tylk upewnic, bo mi w dwoch sklepach juz sugeruja nowe procesory Skylake, ze po co sie pchac w stary sprzet itd.

Rozumiem ze mam olac to gadanie i powiedziec ze chce to i koniec?

Zakladam, ze ta opcja zaproponowana jest ptymalna skoro nikt nie protestuje. Bede spokojniejsza jak pare osob napisze chociaz zdanko ze propozycja Velo jest godna kupowania. :)

Kiedys nasz znajomy w rodzinie na pewnym konkurencyjnym portalu poprosil na forum o pomoc w doborze komputera. I w watku byla goraca dyskusja, a jeden uzytkownik napisal cos ironicznie ze proponuje najlepiej to i to. Reszta smiejac sie napisala ze dokladnie, ze to najlepsza opcja. Sek w tym, ze to byla jakas totalna poraka, a znajomy ironii nie wychwycil i zamowil to w sklepie. Smiali sie z niego potem dwa tygodnie :)

Opublikowano

Chcialam sie tylk upewnic, bo mi w dwoch sklepach juz sugeruja nowe procesory Skylake, ze po co sie pchac w stary sprzet itd.

Rozumiem ze mam olac to gadanie i powiedziec ze chce to i koniec?

Zakladam, ze ta opcja zaproponowana jest ptymalna skoro nikt nie protestuje. Bede spokojniejsza jak pare osob napisze chociaz zdanko ze propozycja Velo jest godna kupowania. :)

Kiedys nasz znajomy w rodzinie na pewnym konkurencyjnym portalu poprosil na forum o pomoc w doborze komputera. I w watku byla goraca dyskusja, a jeden uzytkownik napisal cos ironicznie ze proponuje najlepiej to i to. Reszta smiejac sie napisala ze dokladnie, ze to najlepsza opcja. Sek w tym, ze to byla jakas totalna poraka, a znajomy ironii nie wychwycil i zamowil to w sklepie. Smiali sie z niego potem dwa tygodnie :)

Nie ma sensu dokładać do Skylake :) Zestaw podany wyżej jest jak najbardziej okej :)
Opublikowano

Skylake oczywiście nie jest złym wyborem, bo wydajność będzie trochę wyższa jeśli chodzi o procesor, ale niestety procesor+płyta+pamięci wyjdą widocznie drożej przez co będzie trzeba sporo obciąć na karcie graficznej. Do tego stopnia sporo, że zestaw z wydajniejszym procesorem będzie zwyczajnie całościowo słabszy. Skylake mógłby być bez problemu, ale gdybyś miała te 1000 złotych większy budżet.

Opublikowano

Zestaw zamowiony. Dziekuje.Zmieniono tylko dysk na jaki WD i naped bo nie bylo na stanie. Zamowilismy w lokalnym sklepie, bo mielismy znajomosci i z racji przeznaczenia sklep zgodził sie zrezygnować z marży. Obiecali tez w miarę możliwości dorzucić coś od siebie.

Pomaganie jest zaraźliwe :)

Tak sobie myślę, może byśmy na święta zroganizowali jakąs akcje i kupil na przyklad jeden komputer do jakiegoś domu dziecka, szpitala itp?

Kazdy forumowicz dorzuciłby złotówkę, może sponsorzy by jakoś po kosztach sprzedali sprzęt. A może by się dało jakoś zebrac pieniądze w zamian za jakąs ankietę? Pomyślcie. Takie pomaganie sprawą super frajdę. :)

Mam taka wizje: paru sponsorów robi ankiete na temat naszych preferencji co do sprzętu komputerowego, gier albo czegoś tego typu. I przy osiagnieciu na przykład tysiaca wypełninych ankiet zrzucają się na komputer dla wybranego przez formowiczów osrodka. To taka akcja typu win-win.

Opublikowano

Nie chce sie wcinac. Tylko zaproponowalam rozwazenie takiej akcji. :) Nie chcialabym stawiac nikogo pod sciana :)

Ja ze swej strony moge zaoferowac swoj czas i checi.

Dziekuje wszystkim za pomoc w watku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...