Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]"Kotwica" w tekście.

Latreso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Proponuję dodanie znacznika kotwicy w tekście.

Dokładniej mówiąc: kotwica jest to link, który jako tako nie odsyła nas do innego tematu, a ustawia widok okna przeglądarki na odpowiedniej treści (serio nie wiem jak wytłumaczyć innym :D )

Dobrym przykładem może być Spis Treści, który znajduje się np na wikipedii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne

//A tak poza tematem - na MPCforum w edytorze można dać link do kotwicy w tekście, której nie można utworzyć (brakuje odpowiedniej do tego opcji) xD

7143714434772911092887.png

//Edit:

Nie widzę sensu odnośnik do posta w zupełności wystarcza. 

JjE1VI0.png

Z tą różnicą, że to odwołuje do posta, a nie o to chodzi. ;)

Chodzi o to, że przy obszernych artykułach można zrobić spis treści, który odwołuje do konkretnej zawartości w 1 poście. ;)

Opublikowano

JjE1VI0.png

Dokładnie jest coś takiego i działa tak jak to opisałeś.. odwołuje nas tylko do tej wybranej wypowiedzi :)

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

JjE1VI0.png

Dokładnie jest coś takiego i działa tak jak to opisałeś.. odwołuje nas tylko do tej wybranej wypowiedzi :)

­

Z tą różnicą, że to odwołuje do posta, a nie o to chodzi. ;)

Chodzi o to, że przy obszernych artykułach można zrobić spis treści, który odwołuje do konkretnej zawartości w 1 poście. ;)

Opublikowano

@Shazzy @Savien sens kotwic jest taki, że możemy wykorzystywać je jako odnośniki w obrębie jednego, zwykle obszernego artykułu. Odnośniki te, zawarte w spisie treści na samym początku danego artykułu, pozwalają nam na przechodzenie do poszczególnych części/akapitów/punktów danego artykułu. To nie jest to samo, co link do posta, bo link do posta przenosi nas na jego początek, a nie do wybranego fragmentu.

Przykład poradnika, w którym kotwice bardzo by się przydały. ;)http://www.mpcforum.pl/topic/1310648-ceranitowe-medale-sposoby-na-ich-zdobycie/

Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi i przekonacie się do tej propozycji, bo uważam, że jest ciekawa i na pewno przydatna. :)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

@Shazzy @Savien sens kotwic jest taki, że możemy wykorzystywać je jako odnośniki w obrębie jednego, zwykle obszernego artykułu. Odnośniki te, zawarte w spisie treści na samym początku danego artykułu, pozwalają nam na przechodzenie do poszczególnych części/akapitów/punktów danego artykułu. To nie jest to samo, co link do posta, bo link do posta przenosi nas na jego początek, a nie do wybranego fragmentu.

Przykład poradnika, w którym kotwice bardzo by się przydały. ;)http://www.mpcforum.pl/topic/1310648-ceranitowe-medale-sposoby-na-ich-zdobycie/

Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi i przekonacie się do tej propozycji, bo uważam, że jest ciekawa i na pewno przydatna. :)

Rozumiem, w takim razie jestem na tak :)

­

r3ePj8E.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak widzę opcja została niedawno dodana, wymaga wprawdzie jeszcze dopracowania, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Do zamknięcia

2622914506275051092887.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc, nie wiedziałem, że była taka sugestia. Jeżeli masz jakiś pomysł na poprawę, to chętnie się z nim zapoznam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...