Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyciskanie sztangi.

BetonOficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wyciskanie sztangi na klatkę piersiową jest bezpieczne w wieku 14-15 lat bo czytałem że można mieć problem z sercem.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Czy wyciskanie sztangi na klatkę piersiową jest bezpieczne w wieku 14-15 lat bo czytałem że można mieć problem z sercem.

Jak będziesz brał sterydy to oczywiście. 

Deus vult

Opublikowano

ja wpierdalam kreatyne garściami robie klatke, a me serce bije ze szczęścia

bezpieczne jest..

ziomek ćwiczy od 13 roku zycia teraz ma 18 i wyglada jak szafa

a serce śmiga

Opublikowano

ja wpierdalam kreatyne garściami robie klatke, a me serce bije ze szczęścia

bezpieczne jest..

ziomek ćwiczy od 13 roku zycia teraz ma 18 i wyglada jak szafa

a serce śmiga

A co ma kreatyna do serca? Chętnie usłyszę kolejną ciekawą teorię na tym forum.

Opublikowano

­Ja ćwiczę od 13 roku życia na siłowni (jestem tylko i wyłącznie Wyciskaczem). Bujdy o stawach, o tym że nie będziesz rosną są śmieszne, iż kiedy zaczynałem z siłownią miałem 170-175 cm obecnie mierzę 192 CM. Co z moimi stawami? Są jak u dziecka (w bardzo dobrym stanie).

Jedynie co Cię może zniszczyć to sterydy od których dosłownie siada wszystko.
Czy jest niebezpieczne wyciskanie? Jak pisałem ćwiczę już ponad 5 lat i raz mi wypadła sztanga z rąk (na rozgrzewce jakieś 80 kg). Lecz nic się nie stało, ważne jest to byś się dobrze rozgrzewał i robił technicznie wszystko i oczywiście podstawą jest 'asekuracja' :)

Jeżeli masz jakieś pytania zapraszam na pw/gg

Pozdrawiam :).

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

­Ja ćwiczę od 13 roku życia na siłowni (jestem tylko i wyłącznie Wyciskaczem). Bujdy o stawach, o tym że nie będziesz rosną są śmieszne, iż kiedy zaczynałem z siłownią miałem 170-175 cm obecnie mierzę 192 CM. Co z moimi stawami? Są jak u dziecka (w bardzo dobrym stanie).

Czy jest niebezpieczne wyciskanie? Jak pisałem ćwiczę już ponad 5 lat i raz mi wypadła sztanga z rąk (na rozgrzewce jakieś 80 kg). Lecz nic się nie stało, ważne jest to byś się dobrze rozgrzewał i robił technicznie wszystko i oczywiście podstawą jest 'asekuracja' :)

Dobre geny :) Miałem ziomka na siłowni, którego brat trenował trójbój siłowy, w wieku 22 lat musiał zakończyć zabawę ze sportem, właśnie przez stawy. :P Więc to już indywidualna sprawa. :P Lecz fakt faktem, wyciskanie nic nie ogranicza, jak i reszta ćwiczeń. :)

Opublikowano

A co ma kreatyna do serca? Chętnie usłyszę kolejną ciekawą teorię na tym forum.

wcześniej jadłem całą łyżeczke kreatyny (10g) i przy wyciskaniu serce mnie bolało

ograniczyłem dawkę do 5g i teraz bezproblemowo

taka teoria z doświadczenia

Opublikowano

Bujdy o stawach, o tym że nie będziesz rosną są śmieszne, iż kiedy zaczynałem z siłownią miałem 170-175 cm obecnie mierzę 192 CM. Co z moimi stawami? Są jak u dziecka (w bardzo dobrym stanie). 

Mimo wszystko nie każdy jest taki sam, a nie znasz aktualnego stanu jego zdrowia oraz nie wiesz, czy ma mocne stawy.

Jeżeli masz coś nie tak z sercem (o czym nie musisz wiedzieć od razu), to możesz spotkać się z nieprzyjemną niespodzianką. Jeżeli nie chcesz ryzykować, to po prostu się przebadaj.

­

c:

Opublikowano

wcześniej jadłem całą łyżeczke kreatyny (10g) i przy wyciskaniu serce mnie bolało

Skąd wiesz, że to na pewno było serce? Wiele osób myśli, że jak odczuwa coś po lewej stronie to jest wina serca, a tak wcale nie jest. :) 

Opublikowano

Wiesz w ogóle jak działa kreatyna? Jak zjesz jej za dużo to co najwyżej wydalisz nadmiar. Zresztą to nie są sterydy.

Opublikowano

Wiesz w ogóle jak działa kreatyna? Jak zjesz jej za dużo to co najwyżej wydalisz nadmiar. Zresztą to nie są sterydy.

hahaha dam Ci nawet lajka za rozbawienie mnie
Opublikowano

hahaha dam Ci nawet lajka za rozbawienie mnie

Fakt faktem, kreatyna zbytnio nie działa na serce, ale ile osób tyle przypadków. :)

Ps. Na cyklu miałem dziennie jakieś 15g kreatyny i nic mi nie było :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

gadanie, że od sterydów siada wszystko to też bujda. od sterydów dojdzie do szybszego zakończenia kości długich, czyli przestaniesz rosnąć, do tego większy testosteron wpływa na wiele czynników. ale często teść to lek, a nie "trucizna", bo niektórzy mają tak niski naturalny testosteron, że jego stosowanie w malutkich dawkach, jak np. 50 mg co drugi/trzeci dzień pozwoli się odblokować i funkcjonować o wiele lepiej. niszczące są kulturystyczne dawki sterydów, takie "typowo" kulturystyczne, które łączą gigantyczne dawki mieszanek paru sterydów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...