Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka obudowa do płyty? MSI / Zalman.

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem w trakcie składania komputera, pierwsze części już mam, ale zastanawiam się jaką obudowę dobrać do płyty głównej min. takiej - http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33-604814/

Jest to płyta mATX, ale ja proszę o obudowę ATX.

Myślę nad Zalmanem Z1, tylko czy ta płytka będzie do niego pasować? Ważne by obudowa miała jakieś wiatraczki, w tym wypadku zalman ma 2, no oczywiście USB z przodu, najlepiej 2.0 bo płyta nie ma gniazda 3.0, ew. przejściówka.

Pasowałby Zalman Z1? Proszę o pomoc. Obudowa do 130-140 zł.

Moje propozycje:

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m20-pure-black-spc125-707037/

http://www.morele.net/obudowa-zalman-z1-usb-3-0-czarny-zm-z1-626587/

PS: Wiem, że tu jest 1 x USB 3.0, ale są też 2 x 2.0 więc jest okej.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Gladius M20, ale ja bym wolał dołożyć do Brutusa M35, a jeszcze lepiej do Gladiusa M35.

Brutus M35?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zalman Z1 może być, zwłaszcza jak masz tylko 140zł..

Ten papier z pseudowytłumieniem ?

Bierz co popadnie w tej cenie, wszystko jest generalnie takie samo.

Najtańsza sensowna buda to imo Gladius M35.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Ten papier z pseudowytłumieniem ?

Bierz co popadnie w tej cenie, wszystko jest generalnie takie samo.

Najtańsza sensowna buda to imo Gladius M35.

W którym miejscu jest Z1 wyciszona?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie spinajcie. Pytam tylko czy Gladius M20 będzie pasować do tej płyty, nic więcej. Hmm.. Ew. karta graficzna - Radeon R7 360 2 gb od mSI

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

W którym miejscu jest Z1 wyciszona?

Mój błąd, myslałem, że o R1 mowa xD

Będzie pasować Gladius M20, nie jest to taka najgorsza obudowa jak pisze @ZachowaniePodłe

Sam mam gorszą i nie narzekam, bez przesady.

No nie, blacha grubości minusowej to nie jest tragedia.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Za ok 120zł to nie ma co wymagać. To są obudowy podstawowe. Niektórzy chyba zapominają/nie wiedzą że na całokształt nie składa się tylko grubość blach. A odpowiedniki SPC jakością także nie grzeszą ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Blachy są nie za grube, ale nie wyginają się jak w tanich obudowach, za 120 zł wystarczy.

Za ok 120zł to nie ma co wymagać. To są obudowy podstawowe. Niektórzy chyba zapominają/nie wiedzą że na całokształt nie składa się tylko grubość blach. A odpowiedniki SPC jakością także nie grzeszą ;)

Wiadomo, że obudowa najtańsza, nie potrzebuje ,,frykasów'', kiedyś był stary komputer, biała obudowa, i jak się włączało to dźwięk wycia na pół domu, a jak sobie po cichu będzie brzęczał to nie przeszkadza. Czy z tą płytką ta obudowa od SilentiumPC co ją podałem będzie pasować? Rozmiar, panel przedni itp.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Nikt nie zapomina, ale do 200zł to kierowałbym się tylko tym, bo nie ma nic sensownego poniżej tej kwoty. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...