Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót i zmiany

spayq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

coś mnie ostatnio natchnęło na powrót do tibii, jestem starym wyjadaczem za czasów tibii 7.6 i przeszło nie grałem w nią jakieś 7-8 lat, zaczynałem jakieś 10 lat wstecz. Chciałbym się dowiedzieć przed kupnem pacca, co mnie ominęło i czy mógłby mi ktoś rozpisać dłuższy post na ten temat jakie są nowości etc. ? Albo podać linki do stron z którymi powinienem się zaznajomić? Kiedyś były pacci na 3/6/12 miesięcy o ile mnie nie myli pamięć, teraz weszły jakieś coinsy i nie jestem w temacie. Jakiś dom aukcyjny teraz jest etc. Bardzo bym prosił o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Teraz  nie kupuje sie itemkow chadzac po depo i piszac "buy mace" tylko wchodzisz w market ktory jest w depo i kupujesz przedmiot ktory cie interesuje .

Paca teraz mozesz kupic tez za gp (kupujac od graczy coinsy ktore mozesz wymienic na paca potrzebne 250 coinsow). 

Ogoolnie to teraz tibia wymaga od ciebie zebys kupil paca. Daje to ogrom mozliwosci. Najwazniejsza z nich jest trening offline (jak jestes wylogowany to postac skiluje ) oraz czary i miejsca

Jesli zaczynasz od zera to polecam kupic paca i  troche gp na start. Expi sie teraz bardzo szybko poniewaz  exp do 50 poziomu zostal zwiekszony dodatkowo majac paca i jesli masz premium stamine dostajesz podwojony exp.

Jesli nie grales tak dlugo to nowoscia beda questy , jesli chcesz latwo zarobic dodali tez cos takiego jak "dzienne questy" i polowania czyli zabijasz dana liczbe potworkow i dostajesz za to mozliwosc zabicia bosa z ktorego leca drogie przemidoty

Jesli zaczynasz od zera polecam gre paladynem

Paca mozesz kupic na miesiac a jesli masz rozwinieta postac w ciagu miesiaca mozesz zarobic na nastepnego paca

u1lc.png
Opublikowano

Został całkowicie zmieniony system pvp i spakować kogoś teraz to hardcore. (można walić UE bez wbijania skulla, przechodzić przez MW, fieldy)

Jeśli jesteś z czasów 7.6 nie sądzę że Ci się spodoba.

Opublikowano

Teraz  nie kupuje sie itemkow chadzac po depo i piszac "buy mace" tylko wchodzisz w market ktory jest w depo i kupujesz przedmiot ktory cie interesuje .

Paca teraz mozesz kupic tez za gp (kupujac od graczy coinsy ktore mozesz wymienic na paca potrzebne 250 coinsow). 

Ogoolnie to teraz tibia wymaga od ciebie zebys kupil paca. Daje to ogrom mozliwosci. Najwazniejsza z nich jest trening offline (jak jestes wylogowany to postac skiluje ) oraz czary i miejsca

Jesli zaczynasz od zera to polecam kupic paca i  troche gp na start. Expi sie teraz bardzo szybko poniewaz  exp do 50 poziomu zostal zwiekszony dodatkowo majac paca i jesli masz premium stamine dostajesz podwojony exp.

Jesli nie grales tak dlugo to nowoscia beda questy , jesli chcesz latwo zarobic dodali tez cos takiego jak "dzienne questy" i polowania czyli zabijasz dana liczbe potworkow i dostajesz za to mozliwosc zabicia bosa z ktorego leca drogie przemidoty

Jesli zaczynasz od zera polecam gre paladynem

Paca mozesz kupic na miesiac a jesli masz rozwinieta postac w ciagu miesiaca mozesz zarobic na nastepnego paca

Problem w tym, że z marketu nie wiem za bardzo jak się korzysta, gdyż mówię nie grałem masę czasu.

Po ile takie coiny są jeśli chodzi o gp?

Właśnie co z tym treningiem offline? Z czym to się je?

Chciałem kupić pacc, ale nie wiem czy to się na sam start będzie opłacało, dlatego też chciałem trochę na facc poexpić i później coś pomyśleć nad pacc...

Daily questy jak mam rozumieć? Tego też nie ogarniam, bo za czasów 7.6 tego po prostu nie było :P

Akurat mam druida i chciałem druidem trochę połupać, bo eq też pod druida posiadam, nie powiem, bo paladyn wymaga spearów i innych szmerów bajerów do skillowania, a na to zwykle nie mam czasu :P

Gdzie mógłbym najwięcej golda wyciągnąć i za ile mniej więcej można dostać pacc za gp?

Ogółem jak wspomniałem, potrzebuję jakiegoś poradnika, aby to wszystko przeczytać, bo jednak jestem sporo w tyle.

Został całkowicie zmieniony system pvp i spakować kogoś teraz to hardcore. (można walić UE bez wbijania skulla, przechodzić przez MW, fieldy)

Jeśli jesteś z czasów 7.6 nie sądzę że Ci się spodoba.

Na pvp się nie nastawiam, Tibia nigdy nie była zbalansowana jeśli chodzi o pvp, więc sobie to po prostu podaruję :)

Opublikowano

Możesz spróbować tym druidem na swamp trollach, zbierasz medicine pounche i wymienasz na losowy item (slug drug - item do mounta jest warty kolo 1kk) co prawda ciężko tam o coś dobrego ale czasem ten plague Bell czy maska lootnie i to 10k do przodu.

Pacc coś koło 300cc ale to zależy od świata. 1 tibia coin coś koło 8k, tez zależy od serwera.

Marketu używa się bardzo intuicyjnie i jeśli miałeś styczność np z wowem czy innym tego typu mmo powinieneś dać radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...