Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt - Battle Of Middle Ages

BofMA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[R]

[E]

[K]

[L]

[A]

[M]

[A]

[!]

[!]

Battle of Middle Ages

Polski projekt gry średniowiecza (MMORPG)

Projekt gry Battle of Middle Ages - Gra oparta na walce średniowiecza w której wcielasz się w Rycerza, Wojownika, Szlachtę, Króla a nawet Władzę Imperium.

Ważne Informację:

0.1 - Będę aktualnie używać tego posta jako moją prezentację gry, będzie ona aktualizowana codziennie więc bez obawy proszę o nie usuwanie mojego tematu. (27.09.2015 - 19:35)

Aktualny postęp pracy nad grą

Aktualizacja 1.0

Gra: [||||||||||] - 10%

Skrypt gry: [||||||||||] - 10%

Mapa gry: [||||||||||] - 10%

Interfejs gry: [||||||||||] - 10%

Strona: [||||||||||] - 0%

Forum: [||||||||||] - 0%

Grafika: [||||||||||] - 0%

Jeżeli chcesz pomóc w tworzeniu gry, chcesz dać coś od siebie, wspomóc projekt śmiało pisz na PW :)

Strona Główna: xxxxx

Forum: xxxxx

Wiki Gry: xxxxx

Aktualizacje

ChatLog

Zdjęcia z gry

Informacja Dla MODERATORA

Jeżeli coś jest nie tak proszę nie usuwać tematu a mnie powiadomić ! :)

Opublikowano

ale pojechałeś z informacjami.... rzuciłbym ten temat do kosza tylko za jego zerową wartość merytoryczną. Daj coś więcej o projekcie!

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Zgadzam się z użytkownikiem wyżej. Praktycznie zero informacji o grze i co to jest to 10%? Napisz co już jest zrobione, a nie, że już jest 10% gry gotowe, a zapewne nawet nie masz pomysłu co dokładnie będzie w grze i nie możesz oszacować co będzie składać się na 100%, więc te 10% wyliczyłeś, a właściwie stwierdziłeś pewnie z głowy. Kolejną sprawą jest to, że taką grę tworzy się przez długi czas i często takie projekty upadają po krótkim czasie szczególnie w jednoosobowej produkcji kończących się tylko na pomyśle.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Do tygodnia wszystko się tutaj pojawi to co na razie najważniejsze :)

@Up: Noto się cieszę, ja nie mam zamiaru rezygnować z projektu ponieważ mam wielką satysfakcje z robienia go i nie przeszkadza mi to że jestem sam a nawet może lepiej bo nikt nie będzie mi psuł projektu głupotami, ja jestem pomysłodawcą projektu i będę się trzymał tego jak go zaprojektowałem :)

Opublikowano

mi ponad tydzień zajmuje zaprojektowanie prostej gry...

Opublikowano

Gra jest RPG na podstawie M&B lecz będę ją jak najbardziej dopracowywał, od jutra zaczynam prace nad dokładnie jedną z kilkudziesiąt miasteczek, jeżeli skończę podeśle screnny tutaj ;)

Także jutro dodam opis gry taki mniej więcej czym będzie się ona charakteryzować :)

Także przypominam że mile widziani są pomocnicy a dokładnie

- Ktoś od Grafiki

- Ktoś od Modeli

- Ktoś od Strony

Jeżeli chcesz dołączyć do projektu to zapraszam, mile widziane osoby z dobrym doświadczeniem :)

Opublikowano

Ciekawią mnie przewidywane featursy. Silnik własny, czy istniejący? 2D czy 3D? Dookoła czego obraca się świat. 

Czekam na update

Opublikowano

Gra jest RPG na podstawie M&B lecz będę ją jak najbardziej dopracowywał, od jutra zaczynam prace nad dokładnie jedną z kilkudziesiąt miasteczek, jeżeli skończę podeśle screnny tutaj ;)

Także jutro dodam opis gry taki mniej więcej czym będzie się ona charakteryzować :)

Także przypominam że mile widziani są pomocnicy a dokładnie

- Ktoś od Grafiki

- Ktoś od Modeli

- Ktoś od Strony

Jeżeli chcesz dołączyć do projektu to zapraszam, mile widziane osoby z dobrym doświadczeniem :)

Sama gra jako tako fajnie się zapowiada, lecz no na prawdę nie chce Cię bardzo krytykować, ale jak widzę, że ktoś pisze "ktoś od grafiki" zamiast grafika itd. to mnie krew zalewa. Jak będzie wymieniał twórców gry to wpiszesz "Ktoś od grafiki"? W zespole nie ma "ktosiów". Każdy odgrywa bardzo ważną rolę i bez niego gra by nie powstała lub miałaby ogromne opóźnienia. Drugą sprawą to nie szukaj osób z dobrym doświadczeniem skoro pewnie takowego sam nie posiadasz. Jeśli miałbyś już taką grę na swoim koniec i chciałbyś robić kolejną to owszem możesz to napisać, że już jedną grę zrobiłeś i teraz szukasz ludzi, którzy pomogą Ci zrobić kolejną, bo teraz to mi bardziej wygląda tak: Ja mam pomysł, potrzebuje kogoś kto mi za darmo zrobi z tego grę. Bez urazy oczywiście, jak to mówią słabi odpadną, a Ci mocni zalani falą krytyką wstaną i pokażą na co ich stać :D, więc głowa do góry. Trzymam kciuki oczywiście za projekt i jestem skłonny nawet pomóc od strony programistycznej ewentualnie modele 3D typu miecze, tarcze, różne przedmioty. Jestem dostępny pod PW, więc jeśli potrzebna będzie moja pomoc w miarę moich możliwości to można się skontaktować.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...