Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miasta, wioski, osady miejsca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, tworzę grę w której będzie masa miast czy osad.

Ale nie mogę wymyślić do nich nazw, potrzebuję nazwać już je teraz bo później się pogubię w ich ilości i nie będę wiedział gdzie jakie leży

Gra:

Budzimy się jako [Mag/Rycerz] w świątyni zasypani gruzem, wychodząc spod gruzów znajdujemy prowizoryczną broń jak sztylet czy pałkę

Po wyjściu widzimy że cała świątynia jest zniszczona, zasypana gruzami lecz nikogo

nigdzie nie widzimy, nikogo wokół.

Po wyjściu atakuje nas 1 Zombie i zaczynamy prawdziwą grę.

Walczymy z hordami Zombie, mutantów i innych stworów w czasach średniowiecznych

Gra jest w styl DayZ lecz w innych czasach i epoce z innymi zasadami

Podczas wyboru postaci [tylko 2]

wybieramy nas los, magiem możemy podpalać zombie, strzelać piorunami czy inne bajeczki

rycerzem walczymy ogromnymi mieczami itd

Gra grafiką przypominać będzie Gothica [zadne kwadratowe domy jak w Minecraft czy Unturned]

Gra będzie na 1 wyspie wokół której znajdziemy malutkie wysepki, mapa wielkości 2 000 x 2 000 jednostek

Szukam pomocy z nazwami miast, jedyne gry w które gram to Cs czy temu podobne gdzie człowiek nie napatrzy się na masy nazw miast z tej epoki.

Jeżeli ktoś ma wyobraźnię i potrafi wymyślać nazwy które brzmią poważnie a nie komicznie możecie wypisać tyle ile dacie radę, później napiszę które wykorzystałem i w jakim mieście [jak wygląda i jaką pełni rolę]

TEMAT

Opublikowano

Akwadonus, Gradestima, Lewotrasu, Kalizagram, Jewestrapom, Haregimo.

Polecam niezłą metodę: Wcielasz klawisze bez sensu, a potem tylko przekształcasz nazwę tak, aż Ci się spodoba ;).

Opublikowano

Pierwsza i ostatnia nazwa brzmi całkiem fajnie.

Zapomniałem dodać że gra będzie miała dodatek komercyjny [dodatki do wyglądu żadne PayToWin] więc nie mogę mieć nazw które występują gdzieś w filmach, grach, książkach i tym podobnych

TEMAT

Opublikowano

Zawsze możesz wpisywać jakiekolwiek słowa w Google Translate i tłumaczyć je z naszego języka na jakikolwiek inny i tak w kółko, aż wpadnie jakaś ciekawa nazwa, ewentualnie zawsze możesz przekształcić przetłumaczone słowo dodając jakąś fajną końcówkę. Drugi sposób to jeżeli miasta/osady wyróżniają się czymś ( jakąś historia, misją lub wyglądem ) możesz utworzyć od tego nazwy, przykładowo: jeżeli miasto słynie z bogactw możesz nazwa je w stylu "Goldenland". Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, a warto mieć ją bujną przy tworzeniu własnej gry ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

To był tylko przykład. Wiesz, dla jednych poważne będzie "Goldenland", a dla innych "Akwadonus" i na odwrót. Tak jak mówiłem, popróbuj coś z tłumaczeniem lub czytaniem od tyłu wyrazów itd. Przykładowo "Wioska złota" przetłumaczone na hiszpański to "Aldea de oro", połączmy to i lekko zmodyfikujmy i wychodzi "Aldeoro" lub "Aldeadeoro", "Eledaoro" itd. Na prawdę tutaj masz bardzo dużo możliwości, nawet słowa polskie nie muszą być konieczne odnoszące się do nazwy wioski, np. słowa "Pogromca" po włosku "Domatore". Ciężko podać Ci nazwy skoro nie wiemy co dla Ciebie brzmi poważnie.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Polecam nazwy irlandzkie w tłumaczonej lub oryginalnej wersji. Galway, Glennamuck, Black Rock, Dun Laughire... takie przykłady.

Co do samej gry....

Masz faktycznie sensowny pomysł na grę oraz mechanikę? Z opisu wnioskuję, że nie. Opisujesz, że będzie to DayZ, ale inne, mapa o wielkości X jednostek, ale czego?

Kuchwica mnie bierze czytając takie opisy, które niczego nie mówią. Co gracz będzie robił? Jakie featursy będzie miała gra? Co to będzie za świat, czym wciągnie gracza? Będzie to gra akcji, czy coś zbliżonego do klasycznego RPG?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Nie opisuję tutaj gry, podałem tylko suchy opis żeby można było wyczuć jakie nazwy dawać, jeżeli wiesz że będzie to gra podobna do DayZ to wiesz jakie nazwy dawać bo po co mi nazwa "Miasto szczęścia" skoro gra jeset o zombie w czasach średniowiecza.

Opis jest tylko po to żebyś mógł się nakierować jakie nazwy podać

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...