Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unpacker/Launcher Clienta - Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc niedawno miałem format na całkiem czysty Windows, jest on już cały po aktualizacjach, w pełni działający, uruchomiłem dzisiaj clienta swojego serwera i niestety ale coś jest nie tak.. Aplikacja nie działa w pełni jak powinna, czyli piszę albo że nie jest prawidłową aplikacją systemu win32 albo wczyta do procesów i po chwili znika, dodam, że przed formatem wszystko działało, w syserze nic nie ma ;p Podobnie jest z eternexusem unpackerem, czego to może być przyczyna? ;x

Screen / Eternexus: http://scr.hu/8xyv/gym1z

Screen / Launcher: http://scr.hu/8xyv/1r9c7

image.png

Opublikowano

@Noresta właśnie problem w tym że jeśli pobiorę tą bibliotekę i wrzucę ją w folder to wymaga znowu innej biblioteku, wrzucę kolejną i znowu to samo, dlaczego tak się dzieje? ;p Czy ten system nie posiada czegoś ważnego? ;-; A co do tego launchera to jak? ;p Przed formatem wszystko śmigało :/

image.png

Opublikowano

Witam, a więc niedawno miałem format na całkiem czysty Windows, jest on już cały po aktualizacjach, w pełni działający, uruchomiłem dzisiaj clienta swojego serwera i niestety ale coś jest nie tak.. Aplikacja nie działa w pełni jak powinna, czyli piszę albo że nie jest prawidłową aplikacją systemu win32 albo wczyta do procesów i po chwili znika, dodam, że przed formatem wszystko działało, w syserze nic nie ma ;p Podobnie jest z eternexusem unpackerem, czego to może być przyczyna? ;x

Screen / Eternexus: http://scr.hu/8xyv/gym1z

Screen / Launcher: http://scr.hu/8xyv/1r9c7

Po pierwsze, pobierz normalnego EterNexusa, bo masz jakiś pocięty. A co do launchera, pewnie kompilowałeś binkę w systemie 32 bit, na komputerze teraz masz win 7 64 bit i ta binka nie zadziała.

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*Homix* Kompilowałem na systemie 64 bit, EterNexusa pobrałem z mpcforum normalnie;p Dobra, jednak pobrałem EterNexusa ponownie z mpforum, jednak tamten był skądś indziej i zawierał jakiegoś wirka. Ten jest normalny, wszystko z nim działa, jedynie problem z tą binką nadal występuje ;v

image.png

Opublikowano

Pobierz jeszcze raz, ja mam EterNexus, w nim wszystkie biblioteki dll w tym mingwin czy cos takiego(EterNexus waży około 30 mb).

W takim razie na odwrót z tymi bitami i tak nie ma szans, że zadziała, chyba że na takich samych bitach jakich kompilowałeś binke.

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*Homix* Binkę kompilowałem na Systemie Windows 7 Home Premium 64 Bit, Aktualnie mam taki sam, Jednak z EterNexusem miałeś racje nie wiem skąd go miałem, był jakiś zawirusowany ;x W bince o dziwo też mi wykrywa Win 32 Satality, jak wyłącze anty wirusa to niby się uruchamia w procesach ale gaśnie po kilku sekundach.

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*Homix* Binkę kompilowałem na Systemie Windows 7 Home Premium 64 Bit, Aktualnie mam taki sam, Jednak z EterNexusem miałeś racje nie wiem skąd go miałem, był jakiś zawirusowany ;x W bince o dziwo też mi wykrywa Win 32 Satality, jak wyłącze anty wirusa to niby się uruchamia w procesach ale gaśnie po kilku sekundach.

Wiesz co, w source nie siedzę, a zdaje mi się, że gdzieś się to zaznaczało w visualstudio, żeby działało na 32 i 64 bit, a ty może zaznaczyłeś 32 bit, albo domyślnie tak było zaznaczone i tak zostało. Ewentualnie jak jeszcze nie sprawdzałeś czy binka działa i pobrałeś zawirusowanego EterNexusa, to może być tak z większością aplikacji, że będzie komunikat o 32 bit, wtedy znów format.

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*Homix* Nie no, tylko z binką tak jest ;p Ale jeśli było by zaznaczone w visualu żeby na 32 działało to wtedy też by mi nie działało ;p To chyba nie ma znaczenia, wtedy był ten sam system, coś się popierdzieliło ;p

O teraz widzę, że gdy binkę uruchamiam jest niby wszystko okey, w procesach metin2.exe siedzi lecz obraz się nie pojawia . Jednak raz się uruchamia i trzyma w procesach a raz znika. :P

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*Homix* Nie no, tylko z binką tak jest ;p Ale jeśli było by zaznaczone w visualu żeby na 32 działało to wtedy też by mi nie działało ;p To chyba nie ma znaczenia, wtedy był ten sam system, coś się popierdzieliło ;p

O teraz widzę, że gdy binkę uruchamiam jest niby wszystko okey, w procesach metin2.exe siedzi lecz obraz się nie pojawia . Jednak raz się uruchamia i trzyma w procesach a raz znika. :P

w takim razie syserr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...