Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rayen2 klient bug

ZaiKo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakis czas temu zakupilem nowy sprezt do grania  niestety mam problem z odpaleniem jakiego kolwiek serwera prywatnego metin2. Problem polega na tym ze po wyborze postaci widze loading screen po czym ekran robi sie czarny. Widze ze kursor reaguje z tlem w grze i zdarza sie czasami ze widze mini mape w rogu, lecz niestety nie moge ogarnac czemu nie widze niczego co sie dzieje w samej grze, czasami nawet zdarza sie ze podczas okna logowania gra zaczyna wariowac i miga mi cale okno. Jestli jest ktos kto mial podobny problem lub po prostu wie jak to naprawic to bardzo chetnie wyslucham. Dzieki z gory Panowie i Panie

Opublikowano

Spróbuj spatchować ich clienta i go uruchomić - jeśli to nic nie pomoże to znaczy, że po prostu wydali wadliwego clienta.

Bardziej powinieneś pisać na ich forum w dziale 'Bugi', tam prędzej Ci pomogą :)

­

­

Opublikowano

Spróbuj spatchować ich clienta i go uruchomić - jeśli to nic nie pomoże to znaczy, że po prostu wydali wadliwego clienta.

Bardziej powinieneś pisać na ich forum w dziale 'Bugi', tam prędzej Ci pomogą :)

­

Zrobiłem to niestety kilka razy i nic .. Z administracją komunikowałem się kilka razy poprzez TS i nie są w stanie pomóc 

­

Masz aktualne sterowniki twojej karty graficznej ?

Tak sprawdzałem

Spróbuj spatchować clienta i daj znać czy pomogło. Dogrywałeś jakieś wspomagacze do clienta?

Zrobiłem to i nic nie wgrywałem tylko patchera z ich strony

Opublikowano

Może przegrzewa się karta graficzna, sprawdzałeś temperatury ?

Nie, a jak sprawdzić? 

Opublikowano

Z tego co wyc

Wiesz co, skoro to nowy sprzęt to może podaj jego specyfikacje, jakoś krok po kroku postaram się pomóc.

Z tego co wyczytyłem to muszę pobrać sterowniki do karty graficznej, ale za cholere nie wiem jakie. Mam Intela 

Opublikowano

Z tego co wyc

Z tego co wyczytyłem to muszę pobrać sterowniki do karty graficznej, ale za cholere nie wiem jakie. Mam Intela

Bardziej szczegółowo, chodzi o procesor, kartę graficzną :)

­

Opublikowano

Co Wy mu tak mieszacie, przecież to jak wół widać, że wina plików klienta skoro serwer reaguje i normalnie wbija. Wypakuj klienta od nowa, wylacz przy tym antywirusa. Jezeli problem dalej będzie wystepować pokaż zawartość pliku sysser.txt z klienta

Opublikowano

Co Wy mu tak mieszacie, przecież to jak wół widać, że wina plików klienta skoro serwer reaguje i normalnie wbija. Wypakuj klienta od nowa, wylacz przy tym antywirusa. Jezeli problem dalej będzie wystepować pokaż zawartość pliku sysser.txt z klienta

Wina clienta?

Chyba nie doczytałeś kawałka o tym, że nie działają mu także inne clienty.

niestety mam problem z odpaleniem jakiego kolwiek serwera prywatnego metin2.

Dlatego używając programu HW Monitor 

http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,Program,Windows,33495.html

sprawdź jakie masz parametry komputera :)

­

Opublikowano

Wina clienta?

Chyba nie doczytałeś kawałka o tym, że nie działają mu także inne clienty.

Dlatego używając programu HW Monitor 

http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,Program,Windows,33495.html

sprawdź jakie masz parametry komputera :)

Ale nie rozumiesz, że takie problemy są spowodowane brakami w kliencie? Prawdopodobnie antywirus mu usuwa pliki z folderu pack. Ewentualnie w ustawieniach gry (config.exe) mozna sprawdzic zmiane grafiki, ale to raczej nie pomoze.

Opublikowano

Ale nie rozumiesz, że takie problemy są spowodowane brakami w kliencie? Prawdopodobnie antywirus mu usuwa pliki z folderu pack. Ewentualnie w ustawieniach gry (config.exe) mozna sprawdzic zmiane grafiki, ale to raczej nie pomoze.

Wypakowałem jeszcze raz z wyłączonym anty wirusem i nadal tak samo . 

Opublikowano

Jest pusty

Włącz klienta i jak bedziesz miał ten błąd z czarnym ekranem to mi pokaż plik sysser.txt bez wyłączania/włączania ponownie gry

Opublikowano

Włącz klienta i jak bedziesz miał ten błąd z czarnym ekranem to mi pokaż plik sysser.txt bez wyłączania/włączania ponownie gry

Nadal pusty

Wydaje mi się, że @harnaś ma racje, bo miałem podobny błąd wyłączyłem antywirusa i dodałem folder z metinem do wyjątków i było dobrze.

Nie pomogło

Opublikowano

TEŻ MAM TEN PROBLEM SPRAWDZAŁEM ZGODNOŚĆ ZMIENIAŁEM ROZDZIELCZOŚĆ NAWET KOMPUTER MI USTAWIAŁ AUTOMATYCZNIE TO NIC,A JAK ZRB AKTUALIZACJĘ TO MAM CZARNY OBRAZ PULPITU TO ODPADA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...