Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z FPS na dobrym PC

BlackVinyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z FSP w darkorbit moj pc

CPU:  Intel i3 4170 2 R 4 W 3.70 gh
GPU:  GTX 750 TI 2 GB
MEM: 6 GB
Net 5 mb/s
Problem jest na kazdej przegladarce
Niby jak latam to mam 60 fps ale gdy podlece do bazy na srodku mapy fps spadaja do ok 35 gdy jest wiecej ok 20 statkow fps spadaja ponizej 20 fps. W przegladarkach i flashu mam ustawione na wysoki priorytet oraz nieograniczone zasoby dla flash playera Np w CS:GO mam 300 + fps

Jeszcze 1 sprawa czy da sie ustawic zb bylo wiecej niz masz 60 fps na grze ?
Prosze o pomoc ;/

Opublikowano

Uważasz że gra mulitpalayer w przeglądarce będzie ci śmigać jak zwykła gra zawsze na 60 fps ? Może i tak bybyło w 2008 ale teraz masz super grafikę a za takie udogodnienia trzeba niestety zapłacić spadkiem wydajności przy krytycznych momentach typu baza, kilkanacie staktów na mapie itd.

cupakgame.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem to wina prędkości neta, pobieranie informacji pośrednich przez serwer. Pośrednich mam na myśli, że inni gracze wysyłają swoje pozycje do serwera a serwer tobie.

1.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem to wina prędkości neta, pobieranie informacji pośrednich przez serwer. Pośrednich mam na myśli, że inni gracze wysyłają swoje pozycje do serwera a serwer tobie.

Bardziej wtedy by mapa widmo się robiła albo skakały statki.

Niestety klient darkorbit jest już bardzo duży już wersja 8.4.5 miała ok 500mb niby w grze 3d jest ten nowy silnik renderowania co odciąża ale jakoś słabo flash radzi już sobie.

klient 4.1 działa lepiej albo 2.15 mniej badziewia grafika lepsza była w 2d statki to pixeloza totalna. ;)

A w 3d detali nie zrobili bo poco mało kto widzi ja widze bo detale dla mnie są ważne.

PSlqjGC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...