Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam nazwy gry

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno temu, gdy byłem mały, grałem w pewną grę, której nazwy zapomniałem. Trudno będzie mi ją opisać ponieważ niewiele pamietam:

• prawdopodobnie krótka nazwa, coś jak Worms
  • była to chyba gra strategiczna, która polegała na niszczeniu robaków przeciwnika
  • single player
  • kolorowa, powiedziałbym że dla 12-latków
  • bohaterami były małe robaki, gdy któryś zginął, na ziemi pojawiała się kolorowa plama, inny robak mógł ją 'wessać' czy 'wciągnąć'

Proszę o podawanie różnych propozycji, nawet luźno związanych z podanymi kryteriami. Gdy zobaczę właściwą nazwe to na pewno rozpoznam :)

Opublikowano

Ciezko bedzie :O

Podobne gry :

-Hedgewars

-Infantry

Wiecej niestety nie znam :x

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

kojarzy mi się SimAnt, ale to chyba nie ten styl graficzny.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ja pamiętam pare gier z robalami, tylko nazwy są dwuczłonowe.

Battle Bugs - co do tej gry, to w głowie został mi jedynie wysoki poziom trudności.

Swarm Assault - starusieńka gierka, pamiętam demo dołączone do CDA w którymś numerze z 99/00. Z tego co pamiętam nie była zbyt kolorowa. Dosyć dynamiczna, robaków można było stworzyć armie na cały ekran nawet.

Swarm Rampage - już nieco nowsza i bardziej kolorowa.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...