Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Voice VPS NT czy VPS?

Dizar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien dylemat chcę kupić licencję na 128 slotów i problem polega na tym że nie wiem co wybrać. W ofercie mam takie VPS 

Mini Voice VPS

Ochrona DDOS
Polska lokalizacja
Panel net-speak.pl
Oparty o system Linux
Kreator instalacji
Pomoc techniczna
Możliwość zwiększenia pakietu
Idealny dla średnich serwerów

Ten pakiet utrzyma maksymalnie do 180 osób online

Lub HostTeam OPENVZ WIDE

pojemność 30 GB
Ilość rdzeni CPU  : 1
Procesor bazowy  2.53
Zasoby CPU   50% 
Transfer - bez limitu 
Ram   1GB
Jeden adres IP 
Przepustowość łącza 100mbit 
Gwarantowana 10 mbit 
Opublikowano

Ja polecam ci net-speak:

- wygodny panel 

- darmowy bot

Na VPS będziesz musiał sobie wszystko samemu zrobić pod taką ilość slotów VoiceVPS wystarczy :D

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Witam, mam pewien dylemat chcę kupić licencję na 128 slotów i problem polega na tym że nie wiem co wybrać. W ofercie mam takie VPS 

Mini Voice VPS

Ochrona DDOS
Polska lokalizacja
Panel net-speak.pl
Oparty o system Linux
Kreator instalacji
Pomoc techniczna
Możliwość zwiększenia pakietu
Idealny dla średnich serwerów

Ten pakiet utrzyma maksymalnie do 180 osób online

Lub HostTeam OPENVZ WIDE

pojemność 30 GB
Ilość rdzeni CPU  : 1
Procesor bazowy  2.53
Zasoby CPU   50% 
Transfer - bez limitu 
Ram   1GB
Jeden adres IP 
Przepustowość łącza 100mbit 
Gwarantowana 10 mbit 

Pod taką ilość slotów i jeśli vps ma być pod sam ts to vps nr1 z hosteam wystarczy nie potrzebna jest 2. 

Opublikowano

Ja polecam ci net-speak:

- wygodny panel 

- darmowy bot

Na VPS będziesz musiał sobie wszystko samemu zrobić pod taką ilość slotów VoiceVPS wystarczy :D

Zgadzam się tutaj z kolegą :)

Opublikowano

Godny polecenia jest VoiceVPS z net-speak. W panelu brakuje pewnych funkcji ale da się przeżyć. Sam kiedyś kupowałem u nich ten pakiet.

Co do VPS nie kupuj z hosteam, już lepiej brać VPS od net-speak, ponieważ masz wtedy ochronę anty-ddos od hosteam i NS. 

Niekoniecznie kieruj się tym panelem ponieważ JTS3Mod ma te same funkcje a jego instalacja i konfiguracja jest banalna. Co za tym idzie masz możliwość wgrania w każdej chwili innego skryptu i stoisz na swoim.

Opublikowano

Tak jts. jest prostym i w ogóle tylko problem pojawia się z poke bot :) JTS3  tego nie ma, a przydało by się to mieć. Dzięki panelowi mam dostęp do tych opcji a płacić dodatkowe pieniądze za to co możesz mieć w pakiecie jakoś mi się nie widzi. 

Czyli preferowana opcja to voice vps :) okej

Opublikowano

@Dizar

JTS3Bot ma funkcje poke bota i jest darmowy. Podałem tylko swoją propozycje. Jak postąpisz to twoja prywatna sprawa, bo za to płacisz.

Opublikowano

@Itan tak wiem jest darmowy :) tylko problem w tym że tutaj jest ta nowa wersja która ma inna konfigurację której w ogóle nie ogarniam więc panel jest dużym ułatwieniem. 

Ktoś coś jeszcze jakieś rady może?:)

Opublikowano

Polecam Ci własnego VPS. Więcej możesz zrobić, lepsze zabezpieczenia itd.

VEJKBri.gif

I'm doing what he wants because I can!

:yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

NIE PRZEBACZAM! - NIE ZAPOMINAM!

Opublikowano

Mówicie własny vps? tzn kupiony np ten co podałem jako 2? Tak mam zamiar coś poważnego zrobić tylko problem w tym że nie wiem co wybrać. Voice VPS ułatwia mi tylko z Botem ponieważ sam nie rozumiem tej nowej instalacji JTS3BOT. 

Może ktoś zna jakiś dobry poradnik do wersji 5.5 ponieważ ta co jest udostępniona tutaj na mpc nie jest aktualna z wersją bota.

Opublikowano

Ja także mogę polecić zakupienie vps'a gdyż masz więcej możliwości, robisz wszystko sam dla siebie przy czym od razu się doszkalasz, wgranie botów itp to nie jest trudna rzecz, więc i z tym sobie byś poradził, po za tym jest także masa różnych poradników, które na pewno Tobie pomogą, tak więc proponuje Ci skorzystać z zakupu VPS'a

Opublikowano

Okej rozumiem tylko nadal nie dostałem odpowiedzi jaki VPS jest najlepszy. Ten co jest podany w temacie został zaproponowany przez sam hosting co może być tylko zła radą. Jakieś pomysły?

Opublikowano

@Dizar

JTS3Bot konfiguruje się tak samo jak w każdej innej wersji. Jedynie dochodzą Ci nowe linijki ale to nie jest powód żeby twierdzić, że jest to inny skrypt.

Co do VPS. Jeżeli chcesz zrobić coś sensownego i zdecydujesz się na VPS z dostępem, weź tego najtańszego (jeżeli chodzi o net-speak). Nie wiesz czy twój projekt wypali, a zawsze możesz zwiększyć swój pakiet bez żadnych dodatkowych kosztów (nie liczę ceny za dni które zostały do upływu ważności).

Opublikowano

Okej rozumiem tylko nadal nie dostałem odpowiedzi jaki VPS jest najlepszy. Ten co jest podany w temacie został zaproponowany przez sam hosting co może być tylko zła radą. Jakieś pomysły?

Napisałem, że pierwsza oferta wystarczy z hosteam'a na taka ilość slotów wystarczy(oczywiście jeśli będzie tam sam ts bez strony i botów(boty na innym vps możesz dać)).

Godny polecenia jest VoiceVPS z net-speak. W panelu brakuje pewnych funkcji ale da się przeżyć. Sam kiedyś kupowałem u nich ten pakiet.

Co do VPS nie kupuj z hosteam, już lepiej brać VPS od net-speak, ponieważ masz wtedy ochronę anty-ddos od hosteam i NS. 

Niekoniecznie kieruj się tym panelem ponieważ JTS3Mod ma te same funkcje a jego instalacja i konfiguracja jest banalna. Co za tym idzie masz możliwość wgrania w każdej chwili innego skryptu i stoisz na swoim.

Co ty gadasz jak hosteam wyrwie atak, że im się cała rurka zapcha to ns nic nie zrobi. Albo przypadek z niedawna jak im się cała sieć resetowała. Jak już dochodzi do ataku na hosteam to rzadko bywa tak, że całe łącze leży taniej wyjdzie zakup vps z hosteam potem skrypt oparty o tcpdump iptables crona i ddos wycinasz :> 

Opublikowano

Mówicie własny vps? tzn kupiony np ten co podałem jako 2? Tak mam zamiar coś poważnego zrobić tylko problem w tym że nie wiem co wybrać. Voice VPS ułatwia mi tylko z Botem ponieważ sam nie rozumiem tej nowej instalacji JTS3BOT. 

Może ktoś zna jakiś dobry poradnik do wersji 5.5 ponieważ ta co jest udostępniona tutaj na mpc nie jest aktualna z wersją bota.

plik konfiguracyjny wygląda trochę inaczej, ale sama konfiguracja jest banalnie prosta

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Co ty gadasz jak hosteam wyrwie atak, że im się cała rurka zapcha to ns nic nie zrobi. Albo przypadek z niedawna jak im się cała sieć resetowała. Jak już dochodzi do ataku na hosteam to rzadko bywa tak, że całe łącze leży taniej wyjdzie zakup vps z hosteam potem skrypt oparty o tcpdump iptables crona i ddos wycinasz :> 

Trochę pośmiałem, ale przejdę do konkretów. 

Kupowanie VPS z hosteam to pewny brak ts przy dużym ataku. W przypadku NS maszyny są stawiane oddzielnie, dlatego można poczuć wyłącznie utratę pakietów, ew. zaniki w łączeniu się z serwerem. Nie oznacza to że Ts padnie.

Oczywiście odczucia są przy bardzo dużym ataku na hs, a nie przy małym pyrdku zwanym "ddos(em)".

Opublikowano

@Dizar

Firma Net-Speak, oferuje VPS OpenVz z dobrowolną wirtualizacją. Polecam Debiana, ponieważ jest najbardziej kompatybilny jeżeli chodzi o skrypty do ts. Co do samej oferty wybierasz tylko parametry VPS. Na start spokojnie wystarczy Ci pakiet za 30/50 zł. Jeżeli chcesz na nim stawiać musicbot(a), bardziej ten za 50. W przypadku gdy nie chcesz bawić się w stawianie, możesz za 20 zł/msc. wynajmować musicbota. W zależności od potrzeby zawsze możesz zwiększyć bądź zmniejszyć pakiet. W przypadku zmniejszenia musisz odczekać do 2 dni końcowych ważności VPS.

Opublikowano

Trochę pośmiałem, ale przejdę do konkretów. 

Kupowanie VPS z hosteam to pewny brak ts przy dużym ataku. W przypadku NS maszyny są stawiane oddzielnie, dlatego można poczuć wyłącznie utratę pakietów, ew. zaniki w łączeniu się z serwerem. Nie oznacza to że Ts padnie.

Oczywiście odczucia są przy bardzo dużym ataku na hs, a nie przy małym pyrdku zwanym "ddos(em)".

Przestań ludzi w błąd wprowadzać. Chcesz się kłócić z kimś kto nie jedną serwerownie widział i w niejednej był. MASZYNY Z HOSTEMU I NS SĄ PODŁĄCZONE DO TEGO SAMEGO STYKU SIECIOWEGO. Więc NS może sobie pisać, że maja dodatkowe jakieś zabezpieczenia które i tak nic nie dadzą. 

dlatego można poczuć wyłącznie utratę pakietów, ew. zaniki w łączeniu się z serwerem. Nie oznacza to że Ts padnie.

Pisałem kilka postów wyżej.. 

Co nie powiesz zawsze myślałem że DDOS jest atakiem na dużą skale a DOS czy tam FLOOD kilku kid scripter'ów jest czymś kto każdy kto zna angielski na poziomie intermediate i nie ma tylko ustawionego googla pod nasz ojczysty język jest w stanie sobie z takim czymś poradzić. 

@Itan mówisz VPS na Net-Speak to chciał bym abyś mi jeszcze doradził który VPS jest najlepszy. Mam zamiar tam stawiać też JTS3bot.

Trochę teraz matematyki. Wejdź sobie w cennik nie zwracając na to co mówi kolega UP. Porównaj sobie i Hosteam, i NS. Ustal sobie max cenę za VPS jaką chcesz dać. 

Net-speak VPS totalne zawyżenie ceny co do mocy jaką ta maszyna oferuje. 

Hosteam w miarę racjonalne wyjście i oferta. 

Czyli jeśli chcesz mieć i bota i serwer na VPS to z Hosteamu wystarczy VPS nr 2. W teorii bo to Open VZ a nikt kto jest po studiach z dziedziny administrator serwerów/sieci nie wyliczy ci nigdy dokładnego modelu vps stawianego na Open VZ. Jeśli chcesz poznać się dowiedzieć dlaczego zapraszam na PW. Dochodzi kolejna sprawa łącze a raczej jego przepustowość w hosteam masz do 100Mb/s. Net-speak masz do 20 Mb/s(Patrzę na cenę 30 PLN). TS3 przy 128 slotach czysto hipotetycznie jest w stanie zabrać to 20 mb/s(może mało prawdopodobne ale opcja zawsze jest. Lepiej zapobiegać niż potem pluć sobie w twarz jak nagle cały ts robi drop'a). 

*Jednostki to Mb = Megabity nie mylić z MB = Megabajty

@Dizar

Firma Net-Speak, oferuje VPS OpenVz z dobrowolną wirtualizacją. Polecam Debiana, ponieważ jest najbardziej kompatybilny jeżeli chodzi o skrypty do ts. Co do samej oferty wybierasz tylko parametry VPS. Na start spokojnie wystarczy Ci pakiet za 30/50 zł. Jeżeli chcesz na nim stawiać musicbot(a), bardziej ten za 50. W przypadku gdy nie chcesz bawić się w stawianie, możesz za 20 zł/msc. wynajmować musicbota. W zależności od potrzeby zawsze możesz zwiększyć bądź zmniejszyć pakiet. W przypadku zmniejszenia musisz odczekać do 2 dni końcowych ważności VPS.

Jak wirtualizacja jest dobrowolna xDDDDDDD Wirtualizacje narzuca hosting. 
Opublikowano

@matej654321

Nie mam najmniejszego zamiaru kłócić się z Tobą. Chyba widziałeś te swoje hostingi tylko jak je sobie narysowałeś. Mam VPS na obu hostingach o które się rozchodzi i płacę takie pieniądze, że wiem dobrze jak wygląda sytuacja kupując VPS u HS i NS.

Filozof z Ciebie wielki, ale jeżeli chodzi o logiczne myślenie i czytanie ze zrozumieniem jest krucho.

Co do tematu nadal proponuje zakup VPS na net-speak, niż na HS.

Opublikowano

@matej654321

Nie mam najmniejszego zamiaru kłócić się z Tobą. Chyba widziałeś te swoje hostingi tylko jak je sobie narysowałeś. Mam VPS na obu hostingach o które się rozchodzi i płacę takie pieniądze, że wiem dobrze jak wygląda sytuacja kupując VPS u HS i NS.

Filozof z Ciebie wielki, ale jeżeli chodzi o logiczne myślenie i czytanie ze zrozumieniem jest krucho.

Co do tematu nadal proponuje zakup VPS na net-speak, niż na HS.

To u Ciebie jest problem z logicznym myśleniem i brakiem wiedzy. Porównywanie dwóch OpenVZ'ów pokazuje jedynie brak wiedzy. Możesz trafić na zupełnie 2 inne maszyny na których jest hostowane zupełnie co innego więc takie porównanie jest zupełnie bez sensu. 

Każdy logicznie myślący człowiek wie, że zawsze co pochodzi bezpośrednio od dostawcy jest tańsze i bardziej opłacalne. 

Jaka filozofia wszystko to jest zawarte w mądrych książkach. 

Taki pewny jesteś, że nie widziałem? Znasz mnie człowieku osobiście by móc stwierdzić gdzie byłem i co mogłem zobaczyć? 

Opublikowano

Zdecydowanie Netspeak, hosteamowskie vpsy gorzej wypadają pod względem tych całych zabezpieczeń.

W ns masz i pomoc od tych techników(bardzo dobrą) i te panele duperele inne, ale jak chesz tego jts3 moda stawiać to troche ramu Ci sie przyda raczej.

Opublikowano

@Gorzał

JTS3Bot wraz z całym serwerem potrzebuje średnio 200MB ramu do działania, dlatego każda opcja oferowana przez NS jest optymalna. Potem już zwiększanie idzie, wraz ze wzrostem użytkowników Online na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...