Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Voice VPS NT czy VPS?

Dizar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panwie ja proszę o pomoc a nie jakieś kłótnie tutaj kto wie lepiej. @Itan Napisałeś że potem już zwiększanie idzie? Nie za bardzo rozumiem. Czyli jeśli będzie 100 użytkowników na TeamSpeak będę musiał myśleć o zwiększaniu pakietu? Nie rozumiem tego za bardzo. 

Opublikowano

@Dizar

Kupując pakiet za 30 zł utrzymasz 200-220 osób bo na tyle Ci pozwalają zasoby RAM. Oczywiście może być więcej ale już przy 300 zaczną się lagi, dlatego proponuje wtedy zwiększenie pakietu do 50 zł który utrzyma spokojnie do 512 osób z JTS3Bot(em). W przypadku instalowania innych skryptów które "zjadają RAM" musisz się liczyć z dobieraniem pakietu (oferta gwarantowanego RAM).

Oczywiście to nie musi być tak jak Ja mówię, ponieważ każdy dostosowuje swoją maszynę inaczej. Dlatego nikt Ci nie jest w stanie dokładnie powiedzieć, ile osób będzie rozmawiało normalnie bez większych problemów na łączu.

Opublikowano

Panwie ja proszę o pomoc a nie jakieś kłótnie tutaj kto wie lepiej. @Itan Napisałeś że potem już zwiększanie idzie? Nie za bardzo rozumiem. Czyli jeśli będzie 100 użytkowników na TeamSpeak będę musiał myśleć o zwiększaniu pakietu? Nie rozumiem tego za bardzo. 

Masz ss z vps serwera gildyjnego na NPL na którym w momencie robienia screen'a było 88 osób online:

HkAIeuD.png

od 40% do 67% CPU

Ram wolny cały czas w okolicy 376 MB

dt3pOgQ.png

W sumie +/- 7Mbps

Load Average 0.63 potrafi dochodzić nawet do 0.90 paru.

Bez botów muzycznych serwerowych po 3 do 5 userach na kanale wszystkie kodeki standardowe. Prosta strona www oparta na okrojonym nginx, php-fpm i mysql. Na maszynie oprócz tego znajduje się skrypt do filtrowania pakietów. Wszystkie pomiary na 1 VPS z Hosteam'u. Dalszą decyzję pozostawiam Tobie jaką wybierzesz maszynkę.

Zapomniałem wspomnieć. Średnia utrata pakietów na serwie 1,4% ping 24 uptime 45 dni bez przerwy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...