Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim grać / jaki serwer?

FireShield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam grać w Aiona i tutaj mam do was pytanie, jaką klasą grać i na jakim serwerze? 

Dodam, że gram z kumplem i jak istnieje coś takiego jak "fajne połączenie" typu np nie wiem czy tam jest coś takiego ale łuk + mag ten go leczy a ten bije itd.. Jeśli byłoby takowe fajne połączenie, bo my z kumplem gramy tylko razem we 2, jak mnie nie będzie to on nie bedzie sam grać i vice versa. Liczę na waszą pomoc, prosiłbym żeby wypowiadały się osoby, które już troche doczynienia z tą grą mają :)  < za dobrą pomoc nagradzam lajkami >

lucyfergif.gif

Opublikowano

Proszę bardzo - http://www.mpcforum.pl/topic/1463276-dwuosobowy-sk%C5%82ad/

A jeśli chodzi o serwer, to jeśli interesuje Cię typowo gra z Polakami to Polski serwer ' Barus '  ( ja radzę po stronie Asmo grać, bo Ely to typowe ciotki ;x ), a jeśli nie ma znaczenia dla Ciebie czy grasz z obcokrajowcami no to musisz poczekać na wypowiedź ludzi, którzy grają na zagranicznych serwerach i które polecają. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej jest grać klasą leczącą i dpsem. Na przykład bard i kleryk, wydaje mi się, że jest to najlepsze możliwe połączenie, jeśli chodzi zarówno o pve, jak i pve.

Na yt można znaleźć sporo filmików z pvp tych klas. Bard może zarówno leczyć siebie, jak i kleryka, odnowić manę, ma też spory dps, przydatne skille takie jak stun, sleepy aoe, blind, root itd. Kleryk natomiast, jak sama nazwa wskazuje, jest w stanie bardzo szybko wyleczyć siebie i grupę, równie ważny jest także dispel. Kleryk zdejmuje negatywne buffy z przyjaznej grupy, natomiast bard może zdjąć buffy z przeciwnika.

Ogólnie każda klasa dobrze by się spisała w duecie z klerykiem, ale najbardziej polecam jakiegoś dpsa, szczególnie barda.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...