Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura/Myszka dla Gracza.

XXxAXDG-CSBPxXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje klawiatury i myszki dla gracza.

Wymagania klawiatury :

*Wygodna w użyciu (Tzn. łatwość wciskania)

*Podświetlana (Tzn.rózne kolorki)

*Mechaniczna

*Przełączniki Mechaniczne :

-Ciche

-Łatwość nacisku

-Najlepiej pod gry .

*Żywotność (Długa żywotność klawiatury) Często jest podawana np. 60mln kliknięć.

Mój typ : Tresoro Excalibur RGB Kalih Brown.

Budżet : ~450zł .

PS : Nwm czy lepsze przełączniki Kalih czy Cherry Mx czy nie ma różnicy.

Wymagania myszki :

-Żywotność

-Cicha

-Duże DPI (Nie znam się jeśli sądzicie ,że mniejsze jest dobre to ok.)

-Dostosowana pod strzelanki (BF,SKILL,CS itp...)

-Łatnie wyglądająca

-Przyciski przypisu (Nwm jak to się nazywa) (Że mogę se pod np. 1 przycisk przypisać przeładowanie pod 2 zmiane broni itp.)

-Wygoda (Wygoda trzymania)

-Scroll (Żeby nie latał w jak opętany jak w niektórych myszkach tylko przeskakiwał w miare fajnie i nie za szybko)

Budżet : ~300-350 (Najlepiej 300 , ale jak już będzie trzeba mogę 350)

Wszystko proszę najlepiej dobrać pod strzelanki.

Z góry dzięki

Teraz mam myszke 1000dpi -1600 nwm czy jak kupie np. 3000tys to  nie będzie za dużo więc proszę też to wziąć pod uwagę. No chyba ,ze szybko się przyzwyczaje :D

Opublikowano

Jaki masz chwyt? SS rival, razer DeathAdder chroma, jesli potrzebujesz bardzo duzo przyciskow to razer naga. Mysle, ze lepiej jednak wziac np tego rivala, a dolozyc do klawiatury.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Otwórz spoiler i podaj grip

Mouse-grips-crop.png

Co do klawiatury. Nie istnieje bardzo cicha klawiatura mechaniczna. Możesz sobie kupić wyciszające gumki na klawisze.

Na twoim miejscu kupiłbym

http://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-ultimate-cherry-mx-brown-sgk-4011-gkcm1-615169/

Czerwone podświetlenie, browny, wytrzymałe keycapy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Porównanie kalih do cherry mx 

25lZJKr.png

Oczywiście to porównanie siły potrzebnej do kliknięcia. Cherry jest z Niemiec, kalih to produkcja chińska.

Do gier polecam także redy.

Tesoro bym odpuścił. Z jakością bywa różnie, już sam fakt iż nie są to oryginalne cherry mx robi kiepskie wrażenie (na mnie). Porozglądaj się za produktami cm storm, quickfire tk powinna cię zainteresować.

­

Opublikowano

Nie 

Porównanie kalih do cherry mx 

25lZJKr.png

Oczywiście to porównanie siły potrzebnej do kliknięcia. Cherry jest z Niemiec, kalih to produkcja chińska.

Do gier polecam także redy.

Tesoro bym odpuścił. Z jakością bywa różnie, już sam fakt iż nie są to oryginalne cherry mx robi kiepskie wrażenie (na mnie). Porozglądaj się za produktami cm storm, quickfire tk powinna cię zainteresować.

Nie chce nic mówić , ale CM wyglądają fatalnie ,a według mnie wygląd klawiaturek tresoro powala :) 

Otwórz spoiler i podaj grip

Mouse-grips-crop.png

Co do klawiatury. Nie istnieje bardzo cicha klawiatura mechaniczna. Możesz sobie kupić wyciszające gumki na klawisze.

Na twoim miejscu kupiłbym

http://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-ultimate-cherry-mx-brown-sgk-4011-gkcm1-615169/

Czerwone podświetlenie, browny, wytrzymałe keycapy.

Jesli się nie myle  klawiaturka ta nie spełnia pkt . *Podświetlana (Tzn.rózne kolorki) :D

Co do wyglądu słaba  , ale jakosciowo polecam.

Opublikowano

Nie 

Nie chce nic mówić , ale CM wyglądają fatalnie ,a według mnie wygląd klawiaturek tresoro powala :)

Jesli się nie myle  klawiaturka ta nie spełnia pkt . *Podświetlana (Tzn.rózne kolorki) :D

Co do wyglądu słaba  , ale jakosciowo polecam.

Wygląda jak zwykła klawiatura, według twoich kryteriów wygrałaby k70 rgb/k95/blackwidow i inne duperele z rgb. Jak masz zamiar kupować klawiaturę dla wyglądu możesz kupić tańsze tracery czy inny s**t. Tesoro nie powala jakością, za to cm w tej cenie może się nią pochwalić. 

Nie podałeś żadnego argumentu dlaczego nie wybrać takiej a nie innej klawiatury. Argumentu o podświetlenie nie uznaje, bo dobrej klawiatury z takimi wymaganiami nie kupi. Musza być kompromisy i tyle.

Zresztą z kim ja bede dyskutowal, z czlowiekiem ktory sam poszukuje klawiatury, co ty wiesz o keybordach?

­

Opublikowano

Wygląda jak zwykła klawiatura, według twoich kryteriów wygrałaby k70 rgb/k95/blackwidow i inne duperele z rgb. Jak masz zamiar kupować klawiaturę dla wyglądu możesz kupić tańsze tracery czy inny s**t. Tesoro nie powala jakością, za to cm w tej cenie może się nią pochwalić. 

Nie podałeś żadnego argumentu dlaczego nie wybrać takiej a nie innej klawiatury. Argumentu o podświetlenie nie uznaje, bo dobrej klawiatury z takimi wymaganiami nie kupi. Musza być kompromisy i tyle.

Zresztą z kim ja bede dyskutowal, z czlowiekiem ktory sam poszukuje klawiatury, co ty wiesz o keybordach?

Może faktycznie przesadziłem , ale po prostu jestem fanem tesoro :) Wiem ,że tresoro jakościowo nie powala.

Widze ,że się znasz to może znajdziesz mi dobrą klawke , nawet z tego CM tylko z: 

*Rózno kolorowym podświetleniem

*Bez podpórki pod nadgarstek ( nie przepadam )

*I że będe mógł dowolną liczbe klawiszy naciskac na raz ? Tak jak np w : Tesoro excalibur spectrum.

*Duże przyciski

*Reszta wymagań jak u założyciela tematu :)

PS : k70,k95,blackwindow to mają być ładne klawiatury ? Wątpie ;p Może razer ale to przeplacanie za  logo.

Opublikowano

Może faktycznie przesadziłem , ale po prostu jestem fanem tesoro :) Wiem ,że tresoro jakościowo nie powala.

Widze ,że się znasz to może znajdziesz mi dobrą klawke , nawet z tego CM tylko z: 

*Rózno kolorowym podświetleniem

*Bez podpórki pod nadgarstek ( nie przepadam )

*I że będe mógł dowolną liczbe klawiszy naciskac na raz ? Tak jak np w : Tesoro excalibur spectrum.

*Duże przyciski

*Reszta wymagań jak u założyciela tematu :)

PS : k70,k95,blackwindow to mają być ładne klawiatury ? Wątpie ;p Może razer ale to przeplacanie za  logo.

Jak masz takie wymagania i nie chcesz brać tesoro, które powinno być 20% tańsze to powiększ budżet. Albo bierzesz nie opłacalnego Tesoro albo podanego wyżej cmstorma albo powiększasz budżet.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...