Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt GRA - szukamy współtwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem Basia i chciałabym Wam opowiedzieć o projekcie, w który jestem zaangażowana icon_e_smile.gif 

Jesteśmy grupą kreatywnych pasjonatów gier wideo, którzy postanowili wykorzystać swoje talenty do stworzenia własnej interaktywnej historii. 

Ma to być prowadzona przez narratora, kilkugodzinna, mroczna opowieść o wędrowcu, który, dosłownie i w przenośni, utknął w miejscu. Stracił poczucie czasu i miejsca, nie wie gdzie jest i od jak dawna tu tkwi. Z jednej strony czuje się zagubiony i zastanawia, w którą stronę pójść, z drugiej, czuje się na tyle dobrze i bezpiecznie w tym nieznanym mu miejscu, że przeraża go myśl o zrobieniu pierwszego kroku i ruszeniu z miejsca. Historia zaczyna się rozwijać, gdy nasz protagonista postanawia spojrzeć w głąb siebie i wyruszyć na spotkanie ze swoimi największymi lękami – potworami z przeszłości, które stoją mu na drodze do uporządkowania spraw z przeszłości i dotarcia do miejsca, w którym będzie czuł się szczęśliwy. 

INSPIRACJE: gry Journey, Limbo, animacje Vincent, Shizein

OFERUJEMY możliwość zaprezentowania swojego talentu, rozwoju warsztatu, wcielenie w życie swoich pomysłów, wzbogacenie portfolio, poznanie wartościowych, pełnych pasji ludzi, współtworzenie dzieła, z którego będziesz dumny! Oczywistą sprawą w dłuższej perspektywie jest udział w zyskach, które zależą jednak od efektu naszej pracy i znalezienia wydawcy. 

ZESPÓŁ: pracę zaczął już storyteller, który dopracowuje historię, rzeźbiarz tworzy rzeźby potworów, jest pani narrator, muzycznie mamy do dyspozycji orkiestrę, chcemy też nawiązać współpracę z pianistą, pewnym znanym duetem i kimś, kto tworzy niesamowity elektroniczny klimat – trwają rozmowy, więc nie chcemy się chwalić przedwcześnie icon_e_smile.gif

SZUKAMY osób z pasją, które nie boją się wyzwań i którym pomysł spodobał się na tyle, by potraktowały go jak własny i realizowały go z pełnym zaangażowaniem, niecierpliwie czekając na efekty wspólnej pracy. Potrzebujemy obecnie przede wszystkim programistów, skłaniamy się ku tworzeniu w środowisku Unity, ale to kwestia do przedyskutowania i potrafiących tworzyć grafikę 3D. 

Zapraszamy do współpracy i zachęcamy do kontaktu wszystkich, którzy chcieliby mieć swój wkład w powstające dzieło!

[email protected]

Opublikowano

Chciałbym się zapytać od kiedy pracujecie nad tą grą na jaką platformę będzie wydana. Czy macie jakies srodki np. na wydanie gry, reklamy itp. Czy ta gra jest w 3D,2D. Czy będzie platformówką. Z ilu osób składa się grupa. W mniej więcej jakim wieku. Jak będzie się nazywać jaka tematyka gry. Czy myślicie nad wydaniem jakiś dodatków. I ogólnie mógł bym się zgłosć na pożyczanie jakiejś osobie głosu (Oczywiście w grze) lub jako programista.

100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000

Opublikowano

Dopiero ruszamy z projektem, pojawiły się pierwsze szkice, znaleźliśmy też programistę, który teraz szuka ekipy, wszystko staje się bardziej wyraźne z dnia na dzień - w kwestiach technicznych najchętniej odesłałabym Cię do niego, ponieważ sama niewiele znam się na grach "od kuchni". Ekipa oscyluje na razie w przedziale 20-30 lat, niemniej nie ma tu żadnych absolutnie ograniczeń, chętnie poznamy nowych ludzi w każdym wieku, mających podobne zainteresowania :) napisz do mnie proszę maila ([email protected]), to prześlę Ci fabułę, którą obecnie dostosowujemy pod gameplay, opisy postaci / świata, wstępne założenia mechaniki gry i odeślę Cię do wspomnianego programisty, który powie Ci więcej o szczegółach :) Pozdrawiam serdecznie!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Znam sie na unity 3d, zaczołem robić klon gta (mam questy wymyślone i statystyki. Możemy sie dogadać.

Mój kolega robi grafiki. Narazie do ze szytu ale są fajne i widziałem na komputerzre też ma.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mamy obecnie pełen skład, ruszyliśmy z kopyta i jesteśmy na etapie tworzenia prologu. Chcielibyśmy jednak przyspieszyć prodkukcję i wzbogacić naszą ekipę o osobę, która podjęłaby się tworzenia animacji.

Jakich umiejętności potrzebujemy:

- tworzenie animacji postaci 3D

- tworzenie elementów animacji obiektów na poziomach gry,

- znajomość 3DS Max / Blender 3D / podobne

- mile widziane doświadczenie z Unreal Engine 4

Proszę o kontakt mailowy: olejnichuck @ gmail.com (bez spacji) albo przez Facebooka: https://www.facebook.com/olejnichuck

Bardzo rzadko tutaj zaglądam.

W związku z tym przepraszam za brak odpowiedzi, mrufkojat - jeśli znasz się na powyższych, koniecznie się do nas odezwij w jeden z dwóch powyższych sposobów :)

Pozdrawiam bardzo serdecznie, 

Basia

Opublikowano

Basiu życzę wytrwałości w szukaniu grafika xD Nasze studio też jest na etapie poszukiwania grafika i jak na chwile obecną spotkaliśmy się jedynie z falą krytyki. Nie poddawaj się, projekt zapowiada się ciekawie, chciałbym zobaczyć wersję finalną ;)

Opublikowano

Witaj, jestem zainteresowany dołączeniem do Waszego projektu. Zapowiada się ciekawie, dlatego też chcę Was wesprzeć.

Od 2 lat tworzę grafikę na fora, głównie przy kodowaniu, z którym mam do czynienia już ponad 4 lata :) Chciałbym podzielić się swoim "talentem" i zaprojektować i wdrążyć dla Was forum jak i stronę główną pod Wasz projekt. Oto kilka moich prac:

Administrator forum graficznego GFXspace.pl - Projekt zamknięty 2 tyg. temu. Strona stała od 2013 aż do 2.01.2016 [*]. Głównie zajmowałem się stroną techniczną forum (szablony, grafika, pluginy, dodatki).

PlayCS.pl - Forum tworzone od początku (zlecenie). Proste skrypty HTML + CSS a także Obsługa forum IPB.

Jeśli miałbym tworzyć forum dla Waszego projektu jestem skłonny wspomóc licencją IPB. (Wersja 3.4.7).

Pozdrawiam.

sygna.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cześć! 

Przepraszam za brak odpowiedzi DioxPro, tak jak uprzedzałam, bardzo rzadko tutaj wpadam. Dziękujemy, ale nie potrzebujemy na razie pomocy w tym zakresie, jeżeli coś się zmieni, pozwolę sobie do Ciebie napisać. 

Do wszystkich: Osoba, z która podjęliśmy współpracę w zakresie animacji niestety nie wyrabia się czasowo, potrzebujemy w związku z tym jeszcze 1-2 animatorów, którzy wspomogą jej pracę, lub zupełnie przejmą jej obowiązki. Niedługo zaczniemy chwalić się naszymi postępami na większą skalę, ale pozostawiam Wam już teraz link do naszej strony na fb:

Jeśli chcielibyście dołączyć do naszej ekipy, proszę o kontakt mailowy: olejnichuck @ gmail.com (bez spacji), albo przez Facebooka: https://www.facebook.com/olejnichuck

Pozdrawiam!

Basia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...