Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na temat mojego statusu dotyczącego talentów na forum mpc

Krzysztofa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

keep-calm-and-show-your-talent.png

@Ariness Sory ale nie zaliczasz się do tych co napisałem ale masz pasje i to jest bardzo dobrze, tak praca na rzecz forum jest dobrą inicjatywą i możliwością rozwoju i poznaniu wielu ciekawych ludzi, z resztą sam poznałem wielu ludzi na tym forum, chodzi mi o osoby które już są na szczycie swoich możliwości, czytaj osoby jak pamiętam (na pewno nie pamiętam wszystkich) ale takie osoby jak @Dudsonowa, @Wredna zaliczające się pod zajebistych grafików (nie wątpie, że są teraz nowe elementy, które są porównywalne z tymi osobami ale dla mnie te osoby były dla mnie od zawsze szczególnym podziwem tym co potrafią zrobić z niczego) czy też @Lord_Makin jako osoba która potrafi zarządzać tak dużym forum, którą również podziwiam, tak naprawdę nie muszę wymieniać każdego który jest dla mnie tak naprawdę przykładem wytrwałości i cierpliwości a przede wszystkim odpowiedzialnym za takie duże grono użytkowników, te osoby mają z*********e duży horyzont na przyszłość i niepowtarzalny talent, wiele osób nie dorównuje takim osobom do pięt, jest też na forum bardzo dużo utalentowanych programistów, grafików, techników i osób z wielu innych dziedzin w których dają sobię radę na 200% i po prostu marnują się robiąc coś za darmo przez większy okres czasu albo za przyszłowiowe piwo, rozumiecie? Wiele osób z tego forum w pewnym sensie zmądrzało i zaczęło wiązać z tym przyszłość to co potrafili najlepiej i sprawiało im to przyjemność jednocześnie bez większych problemów mogli na tym zarabiać a czy w tych czasach pieniądze nie są dużym priorytetem dla ludzkości, bo nie oszukujmy się, bez pieniędzy marnuje się wiele talentów lub po prostu brak motywacji i poszanowania ze strony innych to ile włożył ktoś pracy żeby osiągnąć to co osiągnął w życiu, tak rozpisałem się ale jest to temat warty poruszenia, pozdrawiam i mam nadzieje, że wyrazicie opinie na ten temat, ewentualnie mnie naprostujecie jeżeli myle się w jakiejś kwesti i stwierdzimy wspólny fakt heh ;)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

...? skoro robia cos na 200% to nie powinni mieć problemu ze znalezeniem pracy, tylko trzeba jej zaczac szukać, jeżeli ktos nie dorósł do tego żeby sie trzymac terminu oddania projektu/nie potrafi rozmawiac z ludźmi to niech sie tego nejpierw nauczy a potem sie rozgląda

co do robienia za darmo, już widze jak ktos znajduje ogłoszenie w necie ze ktos zaprojektuje strone, ale to bedzie jego pierwsza praca za realne pieniadze, nikt tego nei kupi, najpierw musisz cos za darmo dać, tak samo jak z doświadczeniem w ee "normalnej" pracy, na poczatku dostajesz 1k na reke, starasz sie pokazujesz, dostajesz wiecej

swoja droga odechciewa sie czytac  to co napisałes, strasznie c*****o i brzycko

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Naprawdę przepraszam za brak składni, nie robię tego celowo, zdaje sb sprawę, że takie pisanie świadczy tylko o mnie, mogę tylko się wytłumaczyć, że mieszkam już bardzo długo okres czasu poza granicami polski i musze się dostosować do środowiska jakie tu panuje, przede wszystkim biegłe pisanie w ich języki i rozmawianie.. Moja praca też wymaga 2 języków, Holenderskiego i angielskiego, polski używam tylko do rozmów z polakami... Nie zapominam o swoim pochodzeniu.. broń boże ale język Holenderski jest tak specyficznym językiem, że kompletnie inaczej składa się zdania po Polski inaczej po Holendersku, inaczej po angielsku i po prostu czasami jak chce napisać większy "blok" tekstu gubie się trochę i pisze co myśle często coś co dopiero po 2 krotnym lub wielokrotnym przeczytaniu ma to jakiś sens i ktoś to zrozumie. Może ktoś powiedzieć, że do tego służy opcja edytuj i bez problemu można poprawić tekst żeby stał się czytalny ale po prostu ja nie mam na to czasu bo gdy chce coś przekazać co jest dłuższym tekstem i przekazem dla Was chce to zrobić w sposób płynny i bez poprawej, zajęło by mi to stanowczo za dużo czasu a każda sekunda na wagę złota jest w mojej "branży" jeżeli tak to można nazwać..

Mam tylko nadzieje, że nie macie mi tego za złe, pracuje nad tym ale w tym momencie muszę się skupić na języku który muszę poznać żeby mieć jakąś przyszłość i perspektywę w tym kraju bo nie ukrywam że wiążę z tym krajem przyszłość, chce się rozwijać i dożyć do celów nieosiągalnych kiedyś dla mnie, może w pewnym znaczeniu udaje mi się to i chciałem po prostu zmobilozować kilka osób i pokazać im ile tracą.

Tak wiem, rozpisuje się jak p********y poeta ale nie potrafie tego opisać w kilku zdaniach, po prostu wylewam swoje myśli na ekran, do tego chyba został stworzony dział pogaduszki żeby wymieniać się swoimi spostrzeżeniami i opiniami na różne tematy prawda?

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Zdaje się, że @Isuribi odpisała ci podobnie w statusie:

To, że ktoś robi grafiki czy skrypty, czy poprawia bugi na forum, nie znaczy, że nie może na tym też zarabiać. Wątpię, byś znał wszystkie te osoby, które wymieniłeś, i wiedział, czy biorą hajs za to, co robią, więc nie rozumiem, o co się tak plujesz.

Pomaganie na forum jest spoko i wszyscy zapewne to lubią. Nie tobie zresztą oceniać, czy jest to słuszne, czy nie.

PS. A niedocenianie mnie, kiedy samemu pisze się w taki sposób, jest trochę... nie na miejscu? xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Krzystofa z całym szacunkiem do Ciebie, ale nie masz racji... w moim przypadku traktuje noc [ 24 - 7/8 rano ] jako godziny pracy... Siedzę, projektuje, pisze maile do klientów, ogarniam studia i calą reszte swojego syfiastego życia, staram się wyciagnac z grafiki tyle zeby miec na oplacanie studiów [ 700 zł / mc ] i jeszcze zeby zostało na waciki. Forum traktuje jak zabawe albo raczej 'gre', bo dla mnie zrobie kilku prostych rzeczy na forum jak napisy do konkursów/regulaminów jakiś baner czy nawet prowadzenie MGT to tylko i wylacznie przyjemność, bo nie musze użerać się z klientami, którzy nie raz, nie dwa bywają mega uciążliwi... 

cVF09LJ.png

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

nie rozumiem tematu w pierwszej ścianie tekstu nie ma nawet jednej kropki coś tam się tłumaczysz holenderskim ale tam chyba też znają zdania nie wiem może się nie znam w każdym razie bardzo trudno się to czytam i gdybyś się postarał to może byłby jakiś odzew i ciekawa dyskusja a tak to spaliłeś strasznie w skrócie chodzi ci chyba o marnowanie talentu no lol nawet nie wiem gdzie się zaczyna treść tematu a gdzie kończy odpowiedź do Arinessa w każdym razie strasznie nieprzyjemna ściana tekstu na szczęście jeszcze potrafisz używać polskich znaków 

Nie ujmując oczywiście nikomu - te osoby które wymieniłeś nie mają "niepowtarzalnego talentu" i nie są "na szycie możliwości". No i nie marnują się robiąc to, co lubią za darmo.

Talent to rzadko 10%, reszta to po prostu ciężkie zapierdalanie za przeproszeniem. Więc może po prostu starają się rozwijać, a może to sposób spędzania wolnego czasu, za który nie oczekują wynagrodzenia. Jest jeszcze możliwość, że nie są wystarczająco dobrzy, aby otrzymać za to pieniądze.

Więc jeśli tezą tematu było to, że ludzie z talentem się marnują robiąc coś za darmo, to się nie zgadzam zarówno z marnowaniem czasu jak i samym talentem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@Krzystofa z całym szacunkiem do Ciebie, ale nie masz racji... w moim przypadku traktuje noc [ 24 - 7/8 rano ] jako godziny pracy... Siedzę, projektuje, pisze maile do klientów, ogarniam studia i calą reszte swojego syfiastego życia, staram się wyciagnac z grafiki tyle zeby miec na oplacanie studiów [ 700 zł / mc ] i jeszcze zeby zostało na waciki. Forum traktuje jak zabawe albo raczej 'gre', bo dla mnie zrobie kilku prostych rzeczy na forum jak napisy do konkursów/regulaminów jakiś baner czy nawet prowadzenie MGT to tylko i wylacznie przyjemność, bo nie musze użerać się z klientami, którzy nie raz, nie dwa bywają mega uciążliwi... 

cVF09LJ.png

Troszkę źle mnie zrozumiałaś, jednocześnie przypomniała mi się twoja osoba, zgadzam się z twoim zdaniem w 100% bez dwóch zdań ludzie powinni brać z Ciebie przykład..

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...