Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup nowej klawiatury myszki i podkładki do komputera

Gontar3d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie:)

Mam ogromną prośbę czy ktoś mógłby poświęcić kilka minut swojego cennego czasu w pomocy w wyborze zestawu.
Obecnie mam Microsoft  Intellimouse 3.0 i klawiaturę a4tech(xgame) niepodświetlana itp. Myszka mi już całkowicie pada ( podwójne kliknięcia itp) gdyby nie to zostawiłbym ją gdyż jest bardzo wygodna ( spora itp)

Zastanawiam się czy jest sens inwestować w drogą lepszą myszkę  jeśli gram  kilka godzin tygodniowo ?

W sumie mam kilka wyborów.

1) Kupić Steelseries RIVAL za 199 zł z podkładką SHIRU 320*282 grubość 5mm ( czy ta podkładka będzie dobra dla tej myszki czy bedzie trzeba zainwestować w lepszą ? Pytam po bez podkładki tę myszkę można wyrwać za 180 zł.

Jedną wadą Rivala jest chyba to , że szybko się wycierają gumki i ogólnie myszka wygląda po kilku miesiącach jak wyjęta psu z gardła.

2) Razer Deathaeer Respawn ( 149zł) + Podkładka  i klawiatura ( np jakiś Genius) we własnym zakresie.

3) Roccat SAVU z podkładką ( 149zł)

4) Tania mysz a4 tech a7 albo a9 z sensorem AVAGO ( 80zł)

5) Zestaw CoolerMaster Storm Octane z myszką ( sensor AVAGO) podświetlaną klawiaturą i podkładką Noctarne. ( 169zł)

Najbardziej ciekawi mnie zestaw nr 5 ponieważ ma zajefajną klawiature z makrami, gorzej podobno troszkę z myszką ale jak za taką cene polecany jest na  większości portali.

Myszka ta ma sensor AVAGO 3050 i podoba mi się wizualnie.

Czy ta myszka będzie lepsza niż np ten a4tech a7 albo a9 ?

Warto dołożyć do droższej myszki ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Intellimouse <3 ale wracajac do Twojego problemu:

1. nowe naklady rivali nie scieraja sie juz, jednak nie jestem w stanie powiedziec Ci jak i gdzie taki kupic, bo nie sa jakos specjalnie oznaczone. 

5. myszka jest sredniawa, klawiatura jest bdb, jednak do gryzona kazdy ma jakies jednak ale i wspominaja w recenzjach, dobra jesli nie masz innej, tyle.

4. Lepiej raczej dolozyc chociaz do logitecha g100s (kosztuje 100zl) a podkladka to np a4tech xGame x7 x00MP, x to tylko wlasciwy model, wybierz rozmiar jaki chcesz, np ta z 500 jest najwieksza (dlug. 437, szer 400, grubosc 3mm, 3mm grubosci to chyba kazdy z tych modeli ma, nawet najmniejszy, przewaznie jest to i tak opisane na morelach)

Jak chcesz jakas klawiature to microsoft wired 600 lub drozej i bardziej "gamingowo" gigabyte k7 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dzięki wielkie.. Właśnie o coś takiego mi chodzi jak Intellimouse gdyż jest mega mega i bardzo się do niej przyzywczaiłem mam ją od samej premiery :) W sumie nawet przyzwyczaiłem się do tego podwójnego kliknięcia :D

Tylko w CS GO muszę ustawiać sens około 8-9 żeby w miarę komfortowo  :(

Klawiatura w sumie też jest jeszcze spoko ma duże wystające klawisze boje się, że nie będe mógł się przyzwyczaić do niskiego skoku innych klawiatur itp.

Na olx koleś sprzedaje Deathaddery nowe z podkładkami razer mantis za 129 zł ( ale to troszkę podejrzane )

Kurde sam już nie wiem chciałbym tak max 200 zł myszka + podkładka.

Opublikowano

O Jezu, jak ty możesz na takiej wielkiej czułości grać. Jak nie grasz dużo to możesz kupić A4Tech Blazing A9 albo wspominany wyżej Logitech g100s (zależne od gripu). Do tego wspominana wyżej podkładka a4techa no i jakiś bloody b120 albo taniej natec rx33/rx55.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

No właśnie nie wiem czym to jest spowodowane, normalnie wcześniej w 1.6 grałem na 1,8 -2,0 a teraz to na takim sens się grać nie da :/ może to wina już sensora że jest wolny albo może innej podkładki sam nie wiem.

Zdecydowałem , że klawiaturę sobie zostawie gdyż klawiatura nie jest aż tak bardzo ważna jak myszka..

Wacham się jeszcze między RIVALEM a deathadder (50zł tańsza) ale chyba dołoże do Rivala gdyż ma najlepszy sensor :)

Nie wiem tylko czy kupić z tej aukcji razem z taką podkładka

http://allegro.pl/podkladka-pod-mysz-shiru-gaming-mouse-pad-i5171344514.html

za 199zł z darmową wysyłką. Czy kupić za 180zł samą myszkę a podkładkę np razer goliatus ( speed lub control ? ) oddzielnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...