Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany?

maxisek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram na real tibi dłuższy czas lecz chciałbym wykupić jakiś serwer, który działałby 24/7 i mógłbym wrzucić na niego np. 10 tibi na mc zeby działały przez 24/7h lecz nie mam zielonego pojecia jaki ten owy serwer ma być i gdzie go szukać, bardzo prosze o pomoc pozdrawiam.

Opublikowano

https://www.mintshost.pl/index.php

Cos takiego? jest hosting darmowy testowy, lecz trzeba podać jaką strone, szukam kogoś kto by dogłębnie wytłumaczył

Nie może być openvz, bo to dystrybucje linuxa, musi być kvm czyli windows.

Nie polecam mintshosta, słaby support.

Polecam za to OVH - według mnie najtańsze i jedne z lepszych vps za tą cene.

https://www.ovh.pl/vps/vps-cloud.xml

musi być koniecznie vps cloud, ponieważ jest to windows. Do działania stabilnie 10+ mc potrzebujesz vps cloud pakiet 2 czyli koszt ok. 80zł.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Minthost działa na maszynach z ovh a jak za te pieniądze nie ma się co przyczepiac do stabilności maszyny.

Support działa bardzo dobrze i szybko.

Dodatkowo są co chwile jakieś zniżki nawet do 30% wiec prawie jak za darmo.

Opublikowano

nie kupuj mintshosta, te vps sa tragiczne zacinaja sie jak nie wiem co.. i są niestabilne.. polecam ovh cloud ja stawiam obecnie 6 mcków i smigaja zajebiscie.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Minthost działa na maszynach z ovh a jak za te pieniądze nie ma się co przyczepiac do stabilności maszyny.

Support działa bardzo dobrze i szybko.

Dodatkowo są co chwile jakieś zniżki nawet do 30% wiec prawie jak za darmo.

Przecież to normalne, że serwery vps działają na dedykowanych, gorzej z tym, że mintshost nie umie tego zagospodarować, a ich support jest po prostu tragiczny.

Co do pakietu 1 - max 5-6 mc polecam, więcej mogą po prostu występować błędy, boty moga nie wyrabiać itd.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Okej dzięki chłopaki a takie pytanko co do ovh, jak jest z konfiguracją? dużo zabawy? czy loguje sie po prostu i  mam "wirtualny pulpit" sciagam Tibie i wio? ;p

Opublikowano

Mam serwer OVH okolo 2 lata i naprawde jest wspanialy .

Przygotowanie serwera odbywa sie automatycznie po dokonaniu wplaty  .

Nastepnie po instalacji windows'a otrzymujesz nowe haslo na Email ktory podales w rejestracji .

Gdy juz to wszystko masz logujesz sie przez pulpit zdalny i to wszystko VPS jest gotowy w ciagu 30 minut do uzycia ;)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Mam serwer OVH okolo 2 lata i naprawde jest wspanialy .

Przygotowanie serwera odbywa sie automatycznie po dokonaniu wplaty  .

Nastepnie po instalacji windows'a otrzymujesz nowe haslo na Email ktory podales w rejestracji .

Gdy juz to wszystko masz logujesz sie przez pulpit zdalny i to wszystko VPS jest gotowy w ciagu 30 minut do uzycia ;)

Dokładnie , lepiej bym tego nie ujął. dostajesz passy , logujesz sie i sciagasz tibijke :D

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Dzięki panowie! na dniach kupuje i będę testował, w razie pytań pod tym tematem będę pisał, życzę wszystkim dobrej niedzieli, pozdrawiam ;)

Opublikowano

Witam jeszcze raz, własnie dostałem dane do logowania się na ovh, moje pytanie brzmi jak dostać się do pulpitu wirtualnego? pozdrawiam

@edit, już wszyskto skonfigurowane, mam pewien jednak problem, podczas instalacji xenobota na samym końcu wyskakuje komunikat 

"There is a problem with this Windows installer package. A program run as part of the setup did not finish as expeceted. Contact your support personnel or package vendor"

i nie mam pojęcia jak sie go pozbyć, prosze o pomoc

Opublikowano

net framework jest juz w systemie, robie aktualizacje w ktorych jest visual, dam znać jak się zainstaluje

@edit. zainstalowałem ręcznie wszystkie visuale od 2008 do 2015, dało rade zainstalować i działa dzięki dzięki dzięki! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...