Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Umowa

krzysiek456790

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to tu mogę umieścić ale co o tym sądzicie.

Zadzwonił gość o przedłużenie umowy za telefon z początku powiedziałem tak po czym zaczoł mnie wypytywać o nowy telefon itp w tedy powiedziałem żeby zadzwonił jutro a ja się zdecyduje.

czy taka rozmowa może oznaczać że umowa jest już przedłużona ?

Kompletnie się nie znam na takich rzeczach a po prostu się martwię co oni mi mogą tak dołożyć czy coś co sądzicie.

z góry thx

Opublikowano

aha, bez żadnych papierów ani nic? nie no niemożliwe :P

Nie wprowadzaj w błąd.

Jeśli padło pytanie typu "czy chce Pan przedłużyć u nas umowe?" i odpowiedziałeś twierdząco, to z pewnością zawarłeś umowę ustną. Korporacje nagrywają każdą taką rozmowę, a jeśli ktoś dzwoni z takimi pytaniami to najlepiej natychmiastowo życzyć osobie po drugiej stronie telefonu miłego dnia.

Opublikowano

Nie możesz poczekać do jutra aż koleś zadzwoni? Ewentualnie zadzwoń na bok i zapytaj jak wygląda sprawa.

Wątpię, że od razu przedłużyli umowę. Pewnie będą jeszcze dzwonić nawciskać Ci różnych dodatków do abonamentu.

Opublikowano

o.O
Nie miałem zielonego pojęcia, że w taki sposób (bez podpisu) można przedłużyć umowę, dzięki za informacje. Przyda mi się jak się moja będzie kończyć!

Można się odwołać od "umowy ustnej"?

Opublikowano

Zadzwoń do sieci, w której masz zawartą umowę i zapytaj, co to za problem? Jeżeli wyraźnie odpowiedziałeś twierdząco, umowa mogła zostać przedłużona, jednak nie musiała. Musiałbyś dokładniej opisać, jak wyglądała rozmowa.

c:

Opublikowano

Właśnie czy da się odstąpić od takiej umowy i 2 czy umowa jest taka sama jak była czy mogą mi coś dodać bez mojej wiedzy.

Jutro ma być telefon jednak muszę wiedzieć czego mam się spodziewać i co mogę zrobić.

Opublikowano

znalazłem coś takiego w google "W przypadku zawarcia umowy na odległość (do takich kontraktów należy umowa zawarta przez telefon) konsumentowi przysługuje tzw. prawo do namysłu. Jest ono rozumiane jako możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni"

czy tak na prawde jest w tedy sprawa była by prosta

Opublikowano

Musisz zapoznać się z regulaminem usługodawcy, z którym "zawarłeś" rzekomą umowę. Tak jak poprzednicy napisali, skontaktuj się z biurem obsługi klienta i/lub udaj się do najbliższego oddziału w celu wyjaśnienia sprawy. Jeśli rzeczywiście osoba, z którą rozmawiałeś ma zadzwonić jutro to poczekaj na ten telefon. Dopytaj o wszystko. Ach i taka uwaga, jeśli jesteś niepełnoletni to zaznacz to na samym początku rozmowy, osoba z biura obsługi powinna w tym wypadku poprosić o przekazanie telefonu dorosłej osobie albo rozłączyć się.

9La1rOf.gif

Opublikowano

thx wszystkim za pomoc.

Przynajmniej będę teraz bardziej uważał.

A co do "jeśli jesteś niepełnoletni to zaznacz to na samym początku rozmowy" myślę że przy moim głosie (mam problemy z nim od jakiegoś czasu) nie ma sensu tego zanaczać zwłaszcza że wzioł mnie za kobietę zresztą nie on sam przez telefon.

I tak w ogóle czy z osobą niepełnoletnią można zawrzeć taką umowę ?

Opublikowano

@krzysiek456790 wiesz... jeżeli TY za to zapłaciłeś, nie twoi rodzice, no to chyba tak, ale to powinno się tyczyć tych, którzy za to płacą...

Opublikowano

Z tego co wiem to osoba powyż. 13 lat może zawierać umowy, ale czy w to wlicza się telefoniczna to nie wiem ;/.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

miał dzwonić nie zadzwonił.

patrzyłem na stronie orange umowa jest dotąd dokąd miała być.

martfić się? Robić coś z tym? Czy nie reagować?

@Calme może i mogę jednak szukałem w google i powiedzenie głupiego tak i koniec

Opublikowano

Lepiej pójdź do punku operatora tej sieci, ponieważ jak powiedziałeś jutro, to mógł dopiero jutro/dziś zadzwonić w tym konkrecie i dodać do tego pełno pierdółek, oraz może on zapomnieć/nie pracować już w tej pracy, więc lepiej pójdź do punktu operatora/przez internet zrób.

IKrxRzt.gif

he he.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...