Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysły do pluginu na drop?

dekros123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Turbodrop na dany region z WorldGuarda :)

To jest trochę słabe :) 

Ale dodaj może taką komendę /turbodrop stworz TEST | i tak tworzymy turbo dropa który jest jeszcze nie aktywny | /turbodrop dodaj NICK | dodajemy gracza do turbo dropa | /turbodrop czas CZASTURBODROPA | Ustalamy czas trwania turbo dropa | /turbodrop aktywuj TEST | aktywuje wybrany turbodrop | /turbodrop usun TEST | usuwa dany turbodrop. 

Fajne to by było do nagród na eventach.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@KrejZi1337

by móc dodać item za lvl

np

DIAMOND,64

i dostaniesz stacka diaxow

a co do tego turbodropu itp

bo nie rozumie idei tego? przecież można zawsze wpisać komende /drop turbo nick 15m

np zamiast tych twoich 4 komend xD

@ ThePolishThomas

narazie zajmuję się optymalizacją turbodropu dla każdego użytkownika bo np jeśli w bazie jest 25k rekordów nadanie każdemu turboDropu zajmuje 2-3minut

i myśle jak to przyspieszyć + wrzuce go jeśli nie będę miał już pomysłow co dopisać;/

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@KrejZi1337

by móc dodać item za lvl

np

DIAMOND,64

i dostaniesz stacka diaxow

a co do tego turbodropu itp

bo nie rozumie idei tego? przecież można zawsze wpisać komende /drop turbo nick 15m

np zamiast tych twoich 4 komend xD

@ ThePolishThomas

narazie zajmuję się optymalizacją turbodropu dla każdego użytkownika bo np jeśli w bazie jest 25k rekordów nadanie każdemu turboDropu zajmuje 2-3minut

i myśle jak to przyspieszyć + wrzuce go jeśli nie będę miał już pomysłow co dopisać;/

Dodaj możliwość naliczania znisczonych bloków

O

/V\

/''\

Opublikowano

@KrejZi1337 nalicza stone i obsidian

A jest możliwość dodania itemów do dropu podczas gry ? np. wpisujemy /drop dodaj <SzansaDropu> <SzansaDropuZturbodropem> <Fortuna>

A czy np. gdy chcemy dać komuś permisje do /spawn gdy awansuje na 10 lvl to gdy nie ma tego 10 lvl można mu ustawić jakąś wiadomość gdy wpisze tą komende ? np. Ta komenda Ci się odblokuje gdy awansujesz na 10 poziom.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@KrejZi1337 tzn komenda ddodaj taka lipa bo byś musiała wyglądać 

coś ala:

/drop add {material} {name}  {minY} {maxY} {fortune} {chance} {vipChance} {points} {msg}

wiec moglaby być sytuacja że zabrakło by miejsca na czacie xD

jak nie ma 10lvl to nie ma tej permisji czyli defultowa wiadomosc z pexa wyskoczy

jedyny problem że jak np zabierzesz mu lvl tzn z 10 na 5 to dalej będzie miał dostep do tej komendy

wstawiłbym ten plugin dziś nawet ale nie mam czasu by go potestować i nie ma go kto testowac;;/

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@KrejZi1337 tzn komenda ddodaj taka lipa bo byś musiała wyglądać 

coś ala:

/drop add {material} {name}  {minY} {maxY} {fortune} {chance} {vipChance} {points} {msg}

wiec moglaby być sytuacja że zabrakło by miejsca na czacie xD

jak nie ma 10lvl to nie ma tej permisji czyli defultowa wiadomosc z pexa wyskoczy

jedyny problem że jak np zabierzesz mu lvl tzn z 10 na 5 to dalej będzie miał dostep do tej komendy

wstawiłbym ten plugin dziś nawet ale nie mam czasu by go potestować i nie ma go kto testowac;;/

A dasz mi link do niego na pw ja sobie go po testuje ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

@gornie tzn mam go gotowego i mógłbym go wrzucić nawet teraz ale nie wiem czy nie ma żadnych bugów xD

a ogółem zamierzałem go wrzucić na internet bo mi nie potrzebny jest wgl

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@gornie tzn mam go gotowego i mógłbym go wrzucić nawet teraz ale nie wiem czy nie ma żadnych bugów xD

a ogółem zamierzałem go wrzucić na internet bo mi nie potrzebny jest wgl

To wyślij mi go na pw jak pojawią się jakieś bugi to Ci napisze.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@dekros123 Będzie możliwość dodawania do dropu itemów z innych pluginów np. skrzynek z pluginu itemcases ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

@dekros123 fajnie by było gdyby plugin miał możliwość ustawienia dropu nie tylko ze stone ale też z innych bloków lub z zabitych osób. 

O

/V\

/''\

Opublikowano

@KrejZi1337 , @gornie

przy wbiciu danego poziomu można ustawić 

nagrode jaka ma dostać

lub jaka komende ma wykonac

nagrody tylko vaniliowe

a co do komendy to wykonuje ją consola

wiec ten plugin case coś tam musi mieć opcje wykonania przez console jeśli ma nie ma problemu :)

a co do tego dropu to nie wiem czy jest sens bo wkońca zazwczaj drop się daje z Stone ale moge dodać do cfg że można z innych

plugin wrzuce jak napisze jakiś wzór na przeliczanie dośw. na poziom

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 chodziło mi o to że po wykopaniu stone mamy ustaloną ilość szans że wykona się komenda.

Czy config będzie ładny i prosty do ogarnięcia ? :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

@KrejZi1337

config jak narazie tak wygląda zastanawiam sie tylko czy coś dodac i kminite ten algorytm;/

Config:
    worldGuardEnable: true
    saveTime: 1m
    toInventory: true
    InventoryName: '&4MC4U &3DROP!'
    ChatFormat: '&7[&4{lvl}&flvl&7] {name} :&r'
    ChatLvl: 10
    lvlToGlobalMsg: 10
    TurboPower: 2
    BlockedMaterials: 
        - DIAMOND_ORE
MySQL:
    Host: localhost
    Database: db
    Username: root
    Password: pass
    Port: 3306
Drops:
    IRON_ORE:
        name: '&3Zelazo'
        minY: 0
        maxY: 256
        fortune: true
        chance: 10.0
        vipChance: 10.0
        message: '&7znalazles &6Zelazo &7w ilosc {amount} (+ &6{points} &7pkt)'
    EXP_BOTTLE:
        name: '&4expik'
        fortune: false
        chance: 50.0
        vipChance: 100.0
Rewards:
    1:
        Items:
          - DIAMOND_HELMET,1,PROTECTION_ENVIRONMENTAL:4
        Cmds:
          - 'say dostajesz nagrode'
    2:
        Items:
          - DIAMOND_HELMET,1,PROTECTION_ENVIRONMENTAL:4
        Cmds:
          - 'gm 1 {player}'
          - 'say {player} masz gm'
          - 'gm 0 {player}'

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 nie mogę doczekać się pluginu :D chyba najlepszy plugin na drop to będzie :) 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Ogółem

- napisałem już jakiś wzór nw czy będzie dobry czy nie zawsze można w cfg przelicznik zwiekszyść

- dodałem opcje że np teraz zelazo może dropić z dirtu itp

i teraz albo go jutro udostepnie jakaś ladna preske zrobie lub jeszcze dopisze niestandardowe rewardy tzn by można było np dac komuś 

skrzynke nazwaną MagicChest itp. narazie można dawać tylko vaniliowe itemy z minecraft

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 no no dobrze że x ma takiego technika :) dużo chyba pomagasz temu serwerowi i chyba gdyby nie ty to tego serwera by nie było :)

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

jeszcze dopisze niestandardowe rewardy tzn by można było np dac komuś 

skrzynke nazwaną MagicChest itp. narazie można dawać tylko vaniliowe itemy z minecraft

w jaki sposób ją dać ? Nie raczej ustawić w dropie ? fajnie by było gdyby do itemów dropiących ze stone można było by dodawać linijki opisu np. 

Drops:

IRON_ORE:

name: '&3Zelazo'

Opis:

- '&2Fajny diament'

- '&6Fajnie swieci'

fortune: true

chance: 10.0

vipChance: 10.0

message: '&7znalazles &6Zelazo &7w ilosc {amount} (+ &6{points} &7pkt)'

O

/V\

/''\

Opublikowano

@gornie12 nie wiem o jaki ci serwer chodzi bo jakis mod to cenzurowal ale jeśli o MC*U.pl to jestem tam adminem ale nie technikiem, nie mam taki umiejętność co Piterka i bardziej bym tam przeskadzał w pisaniu niż pomagał xD

@KrejZi1337

no właśnie narazie nie dałem opcji typu

Lore

DIsplayName itp

ale chce je dodać ale zanim to zrobie napisze sobie jakiś manager do tego by łatwiej to robić xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Okej :)

Dodaj może jeszcze że np. dodajemy drop żelaza tylko dla danych rang. 

Albo że gracz o danej randze może pisać na chacie nawet gdy nie ma 10 lvl'a

O

/V\

/''\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...