Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

One Punch Man - wrażenia

Gość Hemingway

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6 wrzesnia dostalismy pierwszy odcinek One Punch Mana w wersji pre-aired.

Nie zawiodlem sie, od poczatku napierdalanka w miescie, ladne walki i dobra animacja. Jedynie troche twarz glownego bohatera irytuje, ale moze tylko mnie ;)

Juz na poczatku rozwalil paru zlych kolesi + dostalismy szybkie wyjaśnienie jak zdobyl moc.

Co wy myslicie?

Opublikowano

Ten ep nie pokazuje za dużo bo jest tak jakby prologiem do całego one-punch mana - skoki z akcją, lekki flashback i główny zarys. Jeszcze nawet nie pokazali nam innych bohaterów, którzy zaczną się pojawiać od następnego epa (w zapowiedzi/endingu już był robocik pokazany).

Mnie to nie przekonuje jak dotąd, ale ep 2 już mi podpowie trochę więcej.

Twarz jest marką mc i jest to myślę najlepiej sprzedająca się twarz na rynku :D bez niej OPM nie miałby sensu xD

Opublikowano

ta wersja pre- aired to wersja bez tłumaczenia i w jakiejs gownianej jakosci 360p? Czy moze cos normalnego?

Ja ogladalem z angielskimi napisami, po prostu na jakiejs japonskiej stronce puszczali odcinek wczesniej i ktos go nagral i puscil w net ;)

Opublikowano

6 wrzesnia dostalismy pierwszy odcinek One Punch Mana w wersji pre-aired.

Nie zawiodlem sie, od poczatku napierdalanka w miescie, ladne walki i dobra animacja. Jedynie troche twarz glownego bohatera irytuje, ale moze tylko mnie ;)

Juz na poczatku rozwalil paru zlych kolesi + dostalismy szybkie wyjaśnienie jak zdobyl moc.

Co wy myslicie?

Fabuła wydaje się być ciekawa po zapowiedzi w postaci traileru oraz przeglądu mangi.

Niestety ale tak samo mnie jak i Ciebie strasznie irytuje "końcowy" wygląd bohatera, który moim zdaniem wpływa ostatecznie na spory minus tej serii. To co będzie dalej i tak mnie ciekawi więc na pewno przysiądę przy tym animo przez kolejne xxx tygodni. 

True love survives all

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Łysa pała VS kosmita, czy jeden z najbardziej widowiskowych pojedynków, jaki mi było dane zobaczyć. Trochę szkoda, że

jednostronny

­

Jako komedia słabo wypadło w moich oczach, fabuła taka sobie, bohaterowie wkurzają, ale OST, OP i ED, walki, kreska oraz animacja genialne <3

Opublikowano

One Punch Man to dobry sposób na wyśmianie tasiemców i ich mody na trzynastoodcinkowe walki, mnie się osobiście fabuła naprawdę bardzo podobała bo nie była jakaś skomplikowana a to idealnie pasuje do głównej postaci czy też całego zarysu uniwersum, po prostu proste anime dla prostych ludzi z dobrą animacją  i muzyką. Nigdy nie zapomnę tego momentu jak Genos wraz z Saitama wyszli z baru i nagle zaczął lecieć blues w tle. Imo jedno z lepszych anime ostatni lat, ścisła czołówka przez kolejne parę lat no i nie mogę doczekać się kontynuacji bo tam to będzie dopiero rozpierdol. #fubuki

Opublikowano

Proste anime, ale jednak dobre, bardzo dobre. Z początku się wstrzymałem (po 2 odcinku), bo jakoś tego nie widziałem + jeszcze ta irytująca twarz. Jednak nuda zrobiła swoje, i dokończyłem. Teraz nie żałuję.

Opublikowano

@marshmello

Yyy... a znasz inne "tego typu" anime? OPM jest parodią wszelkiej maści battle shouenów, gdzie są progresy siły głównego bohatera w bardzo szybkim tempie, ale takiego gdzie główny bohater od początku wszystkich rozpierdala to nie znam, jednak z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż ty znasz, więc zapodaj, bom ciekaw. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@marshmello

Yyy... a znasz inne "tego typu" anime? OPM jest parodią wszelkiej maści battle shouenów, gdzie są progresy siły głównego bohatera w bardzo szybkim tempie, ale takiego gdzie główny bohater od początku wszystkich rozpierdala to nie znam, jednak z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż ty znasz, więc zapodaj, bom ciekaw.

np ao no exorcist przez pierwsze kilka odcinków jest totalnym gównem dopiero potem zaczyna stawać się silniejszy :) lub Tokyo Ghoul 

Opublikowano

Polecam mango. Samo zobaczycie, że 2 sezonu nie będzie za szybko. :yay:

np ao no exorcist przez pierwsze kilka odcinków jest totalnym gównem dopiero potem zaczyna stawać się silniejszy :) lub Tokyo Ghoul 

Bosze, ty miałeś wypisać tytuły z bohaterem OP od początku... Wiem, że późno jest, ale jednak...

Opublikowano

Polecam mango. Samo zobaczycie, że 2 sezonu nie będzie za szybko. :yay:

Bosze, ty miałeś wypisać tytuły z bohaterem OP od początku... Wiem, że późno jest, ale jednak...

SaO,Hellsing Ultimate,Overlord,FMA

Opublikowano

@marshmello

Widzę, że naciągnąłeś moje pytanie odnośnie bohatera, który jest zbyt potężny od samego początku niczym gruba laska legginsy na swoją dupę.

Tak więc małe porównanie.

OPM - Saitama przez 11 odcinków załatwiał wszystkich na strzała. W ostatnim trochę bardziej się wysilić musiał, ale i tak zakończył to "kombinacją prostych ciosów".

SAO - Kirito był testerem przed oficjalnym wydaniem gry, a potem przez większość połowy 1 sezonu "walczył na froncie", a i tak niejednokrotnie był bliski śmeirci

Overlord - Mc przez ileś tam lat grał w tą grę, a odnośnie końcówki to i tak musiał wyciągnąć do walki najrzadsze itemy

FMA - Przecież po spotkaniu ze Scarem to Al i Ed ledwo przeżyli.

Hellsing - tutaj całego jeszcze nie obejrzałem, ale obstwiam, iż będzie sytułacja gdzie Alucard będzie miał poważne problemy

I na koniec by nie był - Nie przeczę, że bohaterowie z anime które podałeś nie są silni, ale nie ma co wrzucać ich do jednego worka z OPM.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Hellsing - tutaj całego jeszcze nie obejrzałem, ale obstwiam, iż będzie sytułacja gdzie Alucard będzie miał poważne problemy

Przecież jego walka z Andersonem (2/3 odcinek) już od początku nie jest taka prosta, pod koniec serii to dopiero ciekawie będziesz miał xD

OPM bardzo dobrze zagrało, bo wyśmiewa shouneny, ale i samo kieruje się tymi schematami (inaczej by się nie dało), więc fanom shounenów się to podoba xD

W niebieskim egzorcyście główny bohater to ciota do samego końca i to samo w TG xdd

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...