Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki Creative Fatality

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz superluxy hd 681 i tego zalman zm-mic 1 i będziesz zadowolony. Są to słuchawki uniwersalne i będą się sprawować równie dobrze przy muzyce i graniu, w komunikatorów głosowych tym bardzie.  Jak byś był zainteresowany słuchawkami tylko do grania to np. hd 688b. Mają one większą scenę i lepszą przestrzenność, ale mają już mniej basu i przy muzyce będzie trochę słabiej. Pamiętaj tylko jak będziesz brał te hd 681 to szukaj w poprawionej wersji "evo mkii", starsza wersja już jest co prawda wycofana ze sprzedaży dawno temu, ale niektóre sklepy, te mniej znane mogą je mieć dalej.

Opublikowano

Mikrofon dobry? Dzwiek czysty? Pierwsze słyszę, sam posiadam i mikrofon po miesiącu się zepsuł, i szumy głośniejsze ode mnie, po chwili już mi wogule mikrofon nie działa, dzwięk w miare dobry

No to szkoda, bo miałem je rok i mikrofon był dobry, nikt nie narzekał na moją rozmowę, w grze słyszałem każdego, nic mi nie przeszkadzało. Pewnie Ci się rozje.bały, mi akurat trzymały.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

A moze lepiej kupic AKG K511?

Dobre sa? Oplaca sie je kupic?

Edit:

Superlux HD 681 EVO MII czy AKG K511?

A czym sie w ogole roznia Superluxy HD 681 EVO MII od zwyklych Superlux HD 681? xD

Czekam na odpowiedz.

Opublikowano

Główna różnicą jest to, że masz o wiele lepsze pady w pudełku (welurowe). Drugą różnica jest taka że graja trochę inaczej tonalnie. HD 681 grają  górą i są bardziej zrównoważone, a evo graja dołem i mają złagodzoną górę. Ogólnie do gier i muzyki będą lepsze evo, a tych drugich i tak już nie produkują nawet jak byś chciał je brać.

Opublikowano

No to szkoda, bo miałem je rok i mikrofon był dobry, nikt nie narzekał na moją rozmowę, w grze słyszałem każdego, nic mi nie przeszkadzało. Pewnie Ci się rozje.bały, mi akurat trzymały.

Ja mam już pół roku, a nawet więcej (w styczniu lub lutym kupywałem). I wszystko mi działa. Tylko wada to ten kabel i pianka z mikrofonu. Więc dobrze Patrol mówisz. Polish, jak je nogą kopiesz czy coś to się dziwisz. (Moje creative, już kilka razy mocno oberwały i wszystko się trzyma ładnie).

yiWCsl1.png
Opublikowano

Ja mam już pół roku, a nawet więcej (w styczniu lub lutym kupywałem). I wszystko mi działa. Tylko wada to ten kabel i pianka z mikrofonu. Więc dobrze Patrol mówisz. Polish, jak je nogą kopiesz czy coś to się dziwisz. (Moje creative, już kilka razy mocno oberwały i wszystko się trzyma ładnie).

Dokładnie, beczka z ludzi co pisza, że po 3 tygodniach słuchawki im się rozwaliły skoro nie uważają na kabel.

Minusy tych słuchawek są takie, że kabel jest za cienki i te "poduszki" na słuchawkach się szybko brudzą i praktycznie nie da rady tego zetrzeć, tego brudu..

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Dokładnie, beczka z ludzi co pisza, że po 3 tygodniach słuchawki im się rozwaliły skoro nie uważają na kabel.

Minusy tych słuchawek są takie, że kabel jest za cienki i te "poduszki" na słuchawkach się szybko brudzą i praktycznie nie da rady tego zetrzeć, tego brudu..

Beka to jest z ludzi, którzy polecają te słuchawki. Kabel kablem, pady które się brudzą to również, ale nie wspominasz jak one graja. Dźwięk jest porównywalny do słuchawek za 20 zł, już nie biorąc pod uwagę co tam w środku siedzi, ale prawdopodobnie nigdy nie słyszeliście porządnych słuchawek skoro twierdzicie że one dobrze grają. Możliwe również że je tak chwalicie, bo sami takie macie, nie wiem. Autor oczywiście kupi co ze chce, ale wystarczy poczytać co ludzie piszą o danych słuchawkach i już ma się jakieś rozeznanie co i jak. Akurat o tych fatalitkach nikt kto się cokolwiek zna nie ma dobrego zdania, bo są po prostu słabe i nie warte swojej ceny.

Opublikowano

Kabel sie przepala, nie warte zachodu, polecam jak juz chcesz miec bardzo dobrej jakosci dzwiek i mikrofon to Logitech G430.

@NeqGPlay niby w ktorym modelu sluchawek kabel sie przepala?
Opublikowano

Mam Creative Fatality od kilku miesięcy, i rzeczywiście dźwięku najlepszego nie mają, trochę stłumiony, nie wiem jak to określić... Mikrofon... A jaki ma być mikrofon w słuchawkach? Zawsze jest lekki szum, jeśli chce ktoś jakiś super mikrofon, niech sobie kupi po prostu Blue Yeti... Kabel w tych słuchawkach jest rzeczywiście cienki, jednak mój znajomy ma już je 3 lata i nic mu się z tym kablem nie dzieje... Jeśli u kogoś rzeczywiście ten kabel spada na podłogę, i co chwila przejeżdża go kółkiem od fotelu, to trudno się dziwić że mu się psuje... Wystarczy oprzeć o biurko, szafkę, przypiąć gdzieś... W dodatku są dosyć wygodne - jedynie do czego mogę się przyczepić względem wygody jest to, że po dłuższym graniu zaczyna być ciepło w uszy, a gąbki na słuchawkach szybko się brudzą od różnych "kłaków".

Ja bym dał tym słuchawkom 7/10, -1 za dźwięk, -1 za mikrofon, -1 za cienki kabel który i tak się nie urwie jak da się go w odpowiednie miejsce...

////antyadmin

Ja od siebie mogę polecić jeszcze Nakamichi-780, ale zaraz ktoś się doczepi że są złe, do du*y itp., tylko dlatego, że o nich nie słyszeli.. Dźwięk - jak na słuchawki za ok. 80 - 90 zł - dobry, lepszy od Creative Fatality. Do grania są dobre, jedyne co to czasami gdy nie ma żadnych wysokich dźwięków, tylko jednolity szum to się ściszają, ale po zmianie ustawień jest dobrze, prawda jest taka (tak jak koledzy wyżej pisali), że słuchawki które są "for gamers" są czasem gorsze od zwykłych, do np. muzyki...

Dodatkowo te Nakamichi mają gruby, wytrzymały kabel, który można bez problemu zmienić (na obu końcach złącze mini-jack, kabel z jednej strony wpina się do słuchawek, z drugiej do złącza w np. komputerze).

SL HD681 EVO MKII  które wybrałeś powinny być dobre ;)
Życzę powodzenia w zakupach i grze :)

Opublikowano

Miałem Creative Fatality przez 6 lat, i szczerze powiedziawszy służyły świetnie do samego końca. Odtwarzanie dźwięku czy rozmawianie przez mikrofon - wszystko świetnie. Jedną wadą było dla mnie to, że trochę przyciskały uszy. Tak przynajmniej było w moich. Cóż cena nie jest zbyt wysoka na jakość, więc polecam. 

gfgdf

Opublikowano

@qiuas dobra czyli te superluxy hd 681 + zalman na chwile obecna biore.

Kabel ma masywny?

Znasz moze jakies wady?

Nada sie w ogole ten zalman na rozmowy ts, skype?

Uwierz mi mam ten sam zestaw hd681+ zalman i jest super mikro dziala bardzo daleko 0 trzaskow szumow czysty dzwiek 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...