Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukanie obrazem kolorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie problem z ImageSearch.au3, to w twoim kodzie jest błąd ale program nie jest w stanie stwierdzić tego natychmiast i wyświetla błąd dopiero tam gdzie zaczyna mu coś nie pasować.

Opublikowano

@rafcio81802

Zacząć czytać jakiś tutorial. Polecam.

Aktualnie to w ogóle nie masz pojęcia co robisz. Rozumiem, każdy ma prawo zadawać pytania i chyba każdy to robi/kiedyś robił ale bez przesady, jeśli ty nie wiesz co oznacza brak "Wend" (i jeszcze przez 3 dni nie chciało ci się zajrzeć co to oznacza) to jestem w stu procentach pewien, że czekasz na kogoś kto za darmo napiszę ci skrypt, więc pomyliłeś działy, tutaj jest od tego temat: http://www.mpcforum.pl/topic/1031873-zlecenia-temat-zbiorczy/

Żeby nie dostać warna napiszę co trzeba zrobić:

1. Odpalasz przeglądarkę

2. Wchodzisz na stronę dowolnej wyszukiwarki

3. Wpisujesz autoit wend

4. Wchodzisz w pierwszy link

5. Wiesz kiedy i gdzie postawić WEnd...

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Dawałem pętle pomiędzy 

If

endif

a jak wy na pewno wiecie, niemożna. 

już wszystko zrobiłem dzięki za pomoc wszystkim

zeby nie było szukałem przez te parę dni o pętlach ale po twoim @MistrzMaster poście wszystko zebrałem do kupy wielki dzięki

Opublikowano

I nie będziesz miał problemów do puki przestaniesz tykać i edytować gotowy udf . Skrypt pisze w całkiem osobnym pliku. 

To nie w głównym skrypcie występuje zawsze problem tylko w skrypcie który piszesz i jest wykonywany .  Szkoda że nie podawałeś kodu skryptu który piszesz .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wcześniejszy problem rozwiązany, teraz chciałbym troszkę ulepszyć mój program więc wróciłem znowu z serią pytań :D

Co muszę  zrobić  aby w msgbox po kliknięciu tak uruchamiał się program?

Opublikowano

jak zrobić aby wyskakiwało 1 okienko a nie 2 

If MsgBox(4,'Info','czy chcesz uruchomić Program ?') = 6 then  ShellExecute ("calc.exe")
 If MsgBox(4,'Info','czy chcesz uruchomić Program ?') = 7 then MsgBox (0,'Koniec Pracy z Programem' , 'wlasnie wychodzisz z programu nacisnij OK aby wyjsc')
Opublikowano
$msgbox = MsgBox(4,'Info','czy chcesz uruchomić Program ?')
If  $msgbox = 6 then  ShellExecute ("calc.exe")
If $msgbox = 7 then MsgBox (0,'Koniec Pracy z Programem' , 'wlasnie wychodzisz z programu nacisnij OK aby wyjsc')

@rafcio81802

Wywołałeś funkcje 2 razy. Lepiej przypisać to do zmiennej i sprawdzić co zwróci

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Czy dałoby radę zrobić aby po wybraniu np tej zakładki "raz" uruchamiał się jakiś program? jeśli tak to podpowiedzcie :)

#include <GUIConstantsEx.au3> 
#include <ComboConstants.au3>
GUICreate("KontrolkiI GUI", 600, 800)
GUISetBkColor(0x183B99)
GUISetCursor(2)
$lista = GUICtrlCreateCombo("raz", -1, -1, 120, 45, 2)
GUICtrlSetData(-1, "dwa")
GUICtrlSetData(-1, "trzy")
GUISetState()
While GuiGetMsg() <> $GUI_EVENT_CLOSE
WEnd

Opublikowano

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...