Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Veigar nie jest grany?

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego veigar nie jest grany ? wdłg. mnie prócz mobilności którą nadrabia obszarowym stunem na 2.5 sekundy jest postacią dosyć dobrą, zwłaszcza w późnej fazie gry gdy nasze Q bije 1000dmg a W 1500... a o ulcie lepiej nie wspominać.

3 ostatnie gry (3 pierwsze gry po reworku) http://eune.op.gg/summoner/userName=treso

w midgame gdy ktoś da się złapać na stuna to najczęsciej kończy się to zgonem na combo zwłaszcza gry ktoś gra jakimś ap'ekiem

Opublikowano

Dmg ma duży, dzisiaj na niego grałem fizzem to bez szans nawet taki noob jak ja dał mu radę xD

Ale ogólnie postać taka sobie nie w mecie a dlaczego nie grany to chyba wyżej ci wyjaśnili :D

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

jest niemobilny

jest bardzo latwa postacia do skontrowania (kass/zed/talon)

jest bardzo squishy

pickowanie go w ciemno nie ma sensu, jest ok jedynie jako counterpick

­

Opublikowano

Brak dmg ?... no chyba jak robisz 6X rabadona...

Brak Escape ?... przecież wystarczy jedno E na całą linię i już cie nie mogą gonić... 

Veigar jest dobry... ale trzeba nim umieć grać...

jak się umie grać ( z mojego przykładu ) posiada się 1000 ap w 20 minucie...

jak się nie umie grać...

to przegrywasz grę... więc dlatego wiele osób nie gra veigarem ;x bo nie uważa go za swoją mocną stronę...

pamiętaj że każdy raczej gra postaciami którymi najlepiej mu idzie...

np. moja Riven , Veigar , Zed , Yasuo czy Putin ;x

każdy ma inny zestaw... i nic dziwnego że większość lubi postacie które mają cycki ( riven )

albo postacie które ogolnie z*********e wyglądają ( Yasuo z skinem albo zed bez skina <3 <3 <3 )

Opublikowano

Brak Escape ?... przecież wystarczy jedno E na całą linię i już cie nie mogą gonić... 

jak się nie umie grać...

to przegrywasz grę... więc dlatego wiele osób nie gra veigarem ;x bo nie uważa go za swoją mocną stronę...

każdy ma inny zestaw... i nic dziwnego że większość lubi postacie które mają cycki ( riven )

albo postacie które ogolnie z*********e wyglądają ( Yasuo z skinem albo zed bez skina <3 <3 <3 )

typie xD veigar dobry. Kazdy mider z mety go ora jak chce. W tf jest najczesciej kasowany zanim zdazy cos zabic. Poza burstem nie ma nic i za dlugo trzeba czekac zanim zacznie robic dmg. Odnosnie tego ze dobry gracz wygra wszystkim mozna tak mowic. Jednak jesli ktos chce szybko byc dobrym musi grac meta pickami. Tez w champion select inaczej sie patrzy jak pod wzgledem podejscia do gry, jesli masz team np top gnar mid viktor bot tristana thresh jungle gragas a inaczej na to jak masz top teemo mid veigar jungle  cokolwiek botlane mf +  jakis dziwny supp. O wiele lepiej mi sie gra z mysla ze mam w teamie picki z mety

co zwieksza moja szanse na wina

@Edit

Niedawno ogladalem overpowa jak gral troche gier veigarem. Wychodzilo to tak ze jak zagral na lepszych graczy nim szybko zostal wyjasniony na midzie.

Opublikowano

jak się nie umie grać...

Wyślij mi ss proszę jak masz 1000 ap w 20 minucie bo jakoś nie chce mi się wierzyć.

Moim zdaniem veigar nie jest tyle słaby co po prostu nudny. To ap wersja nasusa. Komu by się chciało stackować przez całą grę i praktycznie nie istnieć w early/mid game.

Oprócz tego jest całkiem prosty do skontrowania i ma słabą fazę liniową.

giphy.gif

Opublikowano

Jakby jego pojebane W szybciej spadało to może mógłby być grany jako taki typ do poke'owania. Aktualnie ta postać ma tak wolne spelle, że ciągle mu coś próbują zmieniać by zaczął być grywany. Dasha takiemu nukerowi nie dadzą bo to instaban byłby ale mogliby dać mu jakiś sustain z HP.

Opublikowano

Veigar ma ten problem, że ciężko mu cokolwiek zrobić zanim nie uzyska przynajmniej z 200 stacków z Q + 2-3 itemy. Tak to jest ogólnie raczej słaby. Osobiście bardzo lubię nim grać, ale przeciwko midowi średnio mobilnemu. Jeżeli wróg pickuje Oriannę, Viktora to często Veigara biorę, bo mogę w miarę spokojnie się farmić. Jego problemy jest taki, że E da się uniknąć, ale dobrze użyte robi naprawdę dużo. Jedyny problem jest taki, że mało kto wie, kiedy tego E użyć. Zazwyczaj nim spamują na oślep i mają nadzieję, że ktoś w to wpadnie. Mając +/- 350 AP jesteśmy z Ulti na 2 poziomie zabrać 3/4 HP grająć na AP mida. To jest na prawdę dużo, tylko w tf'ie zazwyczaj musimy zrobić albo flash + ulti, żeby dostać się do wrogiego AP'ka, albo ulti + flash, żeby uciec od niego. Jest to dość kiepskie, aczkolwiek czasem ma sens. Słowo "czasem" jest tu kluczowe, bo zabicie raz na 5 minut wrogiego AP'ka, kiedy np. wrogi ADC ora kogoś z naszej drużyny co chwilę jest raczej kiepską wymianą. Są lepsze picki, aczkolwiek spotkanie wystackowanego Veigara na 1500 AP (Mój rekord AP - +/- 45 minut gry) to jest śmierć na miejscu. Ulti + Q i koleś znika.

Opublikowano

­Żeby coś bił musi poczekać bardziej do mid/late game, a dodatkowo musi stackować Q co można wykorzystać i przycampić jako jungler na niego a wtedy straci połowę stacków i stanie się useless.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Froggen ostatnio ciagle nim gra i swietnie sobie radzi :D tylko ma dziwnego builda ktorego troche nie rozumiem - startuje z 2morello

@PanTobi to jakis forumowy troll? On zawsze pisze tak zeby byc PRZECIWKO innym. 1000ap w 20minucie? I sie obudziles bajkopisarzu?

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

jak się nie umie grać...

w 20minucie 1000 ap veigarem ? To jest nie mozliwe więc po co takie bzdury wypisujesz? no chyba że jesteś w brązie i grasz na boty.

Opublikowano

Nie chce mi się udowadniać tego...

jeśli chcesz i jeśli istnieje możliwość podglądania statystyk postaci jakie miał gracz w danej chwili...

wejdź sobie na ta strona wyszukaj moje konto i poszukaj ostatniej gry Veigarem...

grałem nim ostatnio jakiś miesiąc temu bo mnie team wyje** na mida...

a normalnie wole grac top-a ;x...

( chodzi o ładne widoki które Riot zrobiło na nowej mapie :D )

Opublikowano

Froggen ostatnio ciagle nim gra i swietnie sobie radzi :D tylko ma dziwnego builda ktorego troche nie rozumiem - startuje z 2morello

@PanTobi to jakis forumowy troll? On zawsze pisze tak zeby byc PRZECIWKO innym. 1000ap w 20minucie? I sie obudziles bajkopisarzu?

40% CDR. Q co 2-3 sekundy się chyba ma. Genialne do stackowania i spamowania. Takim buildem na Karmie gram.

Opublikowano

Na Bronz jest ideanalny, bo tam nie wiedzą, jak go skontrować, sam grywam Veigarkiem, polecam go. Tylko bez skina brzydki, jedyna wada.

@PanTobi ty jestes chyba nienormalny :D 1minion z Q=1 stack. Zalozmy ze jestes bossem farmy i wbiles te 200stackow w 20. Itemy ci daly max drugie tyle. Idz stad trollu :D

@frectus Już widzę jutro w Bronzowych Myślach: "Bóg Farmy". xD

Opublikowano

Nie chce mi się udowadniać tego...

jeśli chcesz i jeśli istnieje możliwość podglądania statystyk postaci jakie miał gracz w danej chwili...

wejdź sobie na ta strona wyszukaj moje konto i poszukaj ostatniej gry Veigarem...

grałem nim ostatnio jakiś miesiąc temu bo mnie team wyje** na mida...

a normalnie wole grac top-a ;x...

( chodzi o ładne widoki które Riot zrobiło na nowej mapie :D )

Tego kolesia to wszędzie pełno. Wiecznie jakieś jego przechwałki i filozofie, ale jak przyjdzie co do czego to "nie chcę mi się udowodnić". - w dupie mam takie coś jeśli ktoś takie głupoty wygaduje, jest ich pewien, a dowodu nie ma. Tobi, właśnie piszę tego posta z mojego domu wypoczynkowego na Marsie, więc trollu idź stąd.

Proszę bardzo:

https://www.youtube.com/watch?v=vVZqpqXOIuU

Koleś gra na botach i farmi Veigarem. Dopiero w 33min. osiąga 1k AP (1:05 na filmiku) GRAJĄC NA BOTACH. Jeśli dalej jesteś pewny swojego 1k AP to wjeżdżamy jutro na customa i będę obserwował jak wbijasz te 1k AP.

Co do tematu to imo Veigar tak jak wyżej wszyscy pisali. - łatwo go kontrować i łatwo go zabić jeśli on tego nie zrobi combosem.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Tego kolesia to wszędzie pełno. Wiecznie jakieś jego przechwałki i filozofie, ale jak przyjdzie co do czego to "nie chcę mi się udowodnić". - w dupie mam takie coś jeśli ktoś takie głupoty wygaduje, jest ich pewien, a dowodu nie ma. Tobi, właśnie piszę tego posta z mojego domu wypoczynkowego na Marsie, więc trollu idź stąd.

Proszę bardzo:

https://www.youtube.com/watch?v=vVZqpqXOIuU

Koleś gra na botach i farmi Veigarem. Dopiero w 33min. osiąga 1k AP (1:05 na filmiku) GRAJĄC NA BOTACH. Jeśli dalej jesteś pewny swojego 1k AP to wjeżdżamy jutro na customa i będę obserwował jak wbijasz te 1k AP.

Co do tematu to imo Veigar tak jak wyżej wszyscy pisali. - łatwo go kontrować i łatwo go zabić jeśli on tego nie zrobi combosem.

Froggen jakiś czas temu na stremie miał ponad 1k ap veigarem w około 20 minucie :X

Opublikowano

Froggen jakiś czas temu na stremie miał ponad 1k ap veigarem w około 20 minucie :X

Ta, ale tutaj żadnych Froggenów na forum raczej nie ma. - tym bardziej że koleś pewnie w silverze jakimś siedzi. Zresztą zgaduję bez zbędnego liczenia że musiał wszystko dokładnie farmić bez przepuszczania żadnego z minionów. Jak widzisz koleś na filmku się stara, a i tak osiąga ten wynik 10minut później. To jest jak porównać poziom gry prawdziwego Challengera do Brązu.

Jak Tobi dalej uważa że jest w stanie być jak Froggen to zapraszam na customka i polecimy z tematem (toż to 20min. tylko dla niego, a jak się uda to nawet gotów mu RP jestem kupić na zachętę).

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

mój ostatni post tutaj bo nie chce mi się brać udziału w tak zwanym "Flamewar" 

tak jak już wcześniej wspominałem NIE MAM ZAMIARU NIC UDOWADNIAĆ...

przed chwila grałem sobie gre Veigarem... gdyby nie junler który nie dał mi ani razu blue 

i fakt że przeciwny team się na mnie uwziął miałbym coś do pokazania... ale 1400 Ap w 40 minucie... słaby wynik...

podpowiem wam coś odnośnie waszego myślenia...

- Veigar dostaje więcej ap ( aż 5 ) za zabicie albo asyste na przeciwnym czempionie

- Veigar dostaje 2 ap za każdego Kanon miniona oraz za stwora w jungli

- Rabadon dodaje 30% do mocy umiejętności ( wliczane są w to staki z Q )

- Dragon dodaje 6% do mocy umiejętności ( wliczane są w to staki z Q )

- Baron dodaje dodatkowe ap ( szkoda że tylko na chwile ;x )

- Runki AP / LVL ( te których ja używam ) dają 90 pkt. AP ( w 20 minucie będziesz miał około 12 nawet 14 lvl )

- Specjalizacje to dodatkowe 20 pkt AP

- specjalizacje i runki są liczone dodatkowo przez bonus z Dragona i Rabadona

- Spacjalizacja o nazwie "Arcymag" zwiększa moc umiejętności o 5%

tutaj przyznam się... gra o której mówiłem... nie posiadałem całego 1000 ap tylko 850 ap...

jest to niewielka różnica moim zdaniem... i nie była to równa 20 minuta a 22 minuta...

zaokrąglanie liczb taką piękną sprawą :)

//Edit: build który wtedy miałem to: ( tak to bywa z lewymi obrazkami ;x hy )

8963214429659101143028.png

jeśli komuś się chce niech się pobawi w matematyka i zsumuje wszystkie wartości...

Opublikowano

Oczy mi krwawią jak widzę znawców co piszą że ten champ jest nie wiadomo jaki beznadziejny. Mi osobiście gra Veigarem sprawia największą przyjemność i to właśnie tym champem gram cały czas, ci co mówią że pada jak mucha i nic nie znaczy w grze, czy tam nie zdąży nikogo ubić to najwyraźniej nie potrafią nim grać i nie powinni się najlepiej wypowiadać. Gdy przeciwnik robi do nas tzw "dojazd" czy to szybki, czy wolniejszy można przecież zawsze użyć klatki by uciec, bądź "zarzucić" ją w umiejętny sposób na siebie, gdy np taki Malphite używa ulta , lub po prostu rzucać ją by od razu krawędzią rzucić na wroga i od razu ze stunować, nie czekając aż przeciwnik sam dotknie krawędzi, a nie jak to robi większość, rzuca "E", a taka Katarina jest w środku stuna i może łatwo z niego uciec.

Tutaj macie moje gry, radzę też popatrzeć na wcześniejsze gdzie grałem nim rankedy i ci co mówią, że jest słabym champem i nie wykeruje gry, niech się dwa razy zastanowią zanim to napiszą. Miałem też serię udanych nim gier bez ujemnych statów i to dość długą, jeżeli zjedziecie niżej. Ale jak kto woli, może on dla was być dalej beznadziejnym champem.

http://eune.op.gg/summoner/userName=nabijajdzide

Opublikowano

. Mi osobiście gra Veigarem sprawia największą przyjemność

Kogo to k***a obchodzi? Najwyjebanszy w galaktyke argument w dyskusjach o championach. "Mi sie gra dobrze i c**j, koniec dyskusji". Czy słyszałeś KIEDYKOLWIEK, by jakiś poważny pro player/streamer zapytany o użyteczność championa mówił, że mu się gra z*********e, i dlatego champ jest dobry do picka? Albo osoby tworzące tier listy, by w wyjaśnieniach danego picku pisali, że wsadzili garena do top tier topa, bo fajnie wygląda jego pierdolnięcie ultem? Bezmózg...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...