Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje FPS

hipperpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio zacząłęm grać w Globala, na koncie kolegi i o dziwo na moim "nie dość dobrym " procesorze wycisnąłem 50 fps, i moje pytanie jest następujące, czy przy tym procesorze mozna wydusic do 60 fps,? i jeżeli tak to jak, z góry dzięki. Procesor: Intel Xeon CPU 3.40 GHZ.

Opublikowano

yyyyy procesor nie za bardzo wpływa na fps. Najbardziej na fps wpływa karta graficzna

Karta: Ge Force GT 430 wiem ze nie jest jakaś tam super, ale chyba do globala wystarczy.

Opublikowano

Myślę, że poszłoby 100 fps, dodając to, że może to być problem po patchu z hitboxami. Czyli fps są mniejsze.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Myślę, że poszłoby 100 fps, dodając to, że może to być problem po patchu z hitboxami. Czyli fps są mniejsze.

Mówisz ze poszłoby 100? przed patchem, a po patchu? I jeszcze nachodzi pytanie co zrobic? Czy pobawic sie w jakies Game Booster'y lub CCleaner'y?

Opublikowano

Można. To zawsze trochę poprawi pracę dysku. Mówię o CCleaner. Co do gameboostera moim zdaniem nie warto ..

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ok, czyli mówiąc szczerze nie ma innej opcji niż CCleaner. Moze da sie cos ugrac na 50 fps.

Bywalec
Opublikowano

yyyyy procesor nie za bardzo wpływa na fps. Najbardziej na fps wpływa karta graficzna

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, procesor w cs'ie bardziej wpływa na fps'y niż karta, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Mimo wszystko twoja karta to kupa, nie podałeś dokładnego modelu procesora jednak stałe 60 fps powinieneś mieć.

Opublikowano

XXDDDDDDDDD PROCEK TO PODSTAWA ELO

Byś mial wiecej fpsow ale ta matoly w valve cos zrobili z aktualizacja i prawie wszystkim spadly mi z 200 do 70 XDD 

Opublikowano

XXDDDDDDDDD PROCEK TO PODSTAWA ELO

Byś mial wiecej fpsow ale ta matoly w valve cos zrobili z aktualizacja i prawie wszystkim spadly mi z 200 do 70 XDD 

Po patchu będziesz miał 40-50 fps chyba, że coś naprawili z wczoraj. Co do pana up to masz gówno nie komputer jak Ci z 200 do 70 spadło. 

Opublikowano

Hahahahaha co za Expert w dziedzinie wydajności. xD  Procesor to podstawa jeśli myślisz o dobrych FPS w CS

Opublikowano

Hahahahaha co za Expert w dziedzinie wydajności. xD  Procesor to podstawa jeśli myślisz o dobrych FPS w CS

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, procesor w cs'ie bardziej wpływa na fps'y niż karta, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Mimo wszystko twoja karta to kupa, nie podałeś dokładnego modelu procesora jednak stałe 60 fps powinieneś mieć.

Tutaj Dokładny opis z programu Everest:  [ Procesory / Processor #1 ]

Właściwości procesora:
      Producent                                         Intel
      Częstotliwość zegara zewnętrznego                 800 MHz
      Maksymalna częstotliwość taktowania               3800 MHz
      Bieżąca częstotliwość taktowania                  3400 MHz
      Typ                                               Central Processor
      Wartość napięcia                                  1.5 V
      Stan                                              Włączone
      Typ gniazda do rozbudowy                          ZIF
      Oznaczenie gniazda                                Microprocessor

[ Procesory / Processor #2 ]

Właściwości procesora:
      Producent                                         Intel
      Częstotliwość zegara zewnętrznego                 800 MHz
      Maksymalna częstotliwość taktowania               3800 MHz
      Bieżąca częstotliwość taktowania                  3400 MHz
      Typ                                               Central Processor
      Wartość napięcia                                  1.5 V
      Typ gniazda do rozbudowy                          ZIF
      Oznaczenie gniazda                                Microprocessor

A tutaj ogólnie:

Komputer:
      System operacyjny                                 Microsoft Windows XP Professional
      Dodatek service pack systemu operacyjnego         Dodatek Service Pack 3
      DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
      Nazwa komputera                                   KOMPUTER-3DE3EF
      Nazwa użytkownika                                 komputerek

Płyta główna:
      Typ procesora                                     2x Intel Xeon, 3400 MHz (17 x 200)
      Nazwa płyty głównej                               Dell Precision WorkStation 670
      Mikroukład płyty głównej                          Intel Tumwater E7525
      Pamięć fizyczna                                   3328 MB  (DDR2-400 ECC DDR2 SDRAM)
      Typ BIOS'u                                        Phoenix (03/15/06)
      Port komunikacyjny                                Port komunikacyjny (COM1)
      Port komunikacyjny                                Port komunikacyjny (COM2)
      Port komunikacyjny                                Port drukarki ECP (LPT1)

Ekran:
      Karta wideo                                       NVIDIA GeForce GT 430  (1024 MB)
      Monitor                                           Monitor Plug and Play [NoDB]  (CN0867BD3TCS)

Multimedia:
      Karta dźwiękowa                                   Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Magazyn:
      Kontroler IDE                                     Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers - 24DB
      Kontroler SCSI/RAID                               Adaptec SCSI HostRAID Controller
      Kontroler SCSI/RAID                               Intel® 82801ER SATA RAID Controller
      Napęd dyskietek                                   Stacja dyskietek
      Dysk fizyczny                                     FUJITSU MAU3073NP SCSI Disk Device  (73 GB, 15000 RPM, Ultra320 SCSI)
      Dysk fizyczny                                     SEAGATE ST373454LW SCSI Disk Device  (73 GB, 15000 RPM, Ultra320 SCSI)
      Napęd dysków optycznych                           PHILIPS DVD+-RW DVD8701
      Status dysków SMART                               Nieznane

Partycje:
      C: (NTFS)                                         69994 MB (49302 MB wolne)
      E: (NTFS)                                         69994 MB (10717 MB wolne)
      Rozmiar całkowity                                 136.7 GB (58.6 GB wolne)

Urządzenia wejściowe:
      Klawiatura                                        Urządzenie klawiatury HID
      Mysz                                              Mysz zgodna z HID
Opublikowano

w cs'ie nie.

W innych grach tak.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...